Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 8. týždni 2018

Dátum: 01.03.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 8. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 19. februára do 25. februára preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1481 udalostí. Medzi nimi bolo aj 246 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1127. V jednom prípade hliadka mestskej polície spolupracovala s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a k zraneným ľuďom boli 8 krát privolávaní pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 8 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 11 krát. Počas týždňa hliadky mestskej polície riešili aj 15 priestupkov týkajúcich sa porušenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že nezodpovední fajčiari fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách ten to zákazom porušili štyria ľudia a prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov hliadky mestskej polície riešili v štyroch prípadoch.

Počas týždňa boli na príslušné úrady nahlásené tri nové nelegálne skládky, tri staré vozidlá a štyri prípady poškodenia dopravných značiek.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 762 krát a 113 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 36 zistili a riešili jednotlivé hliadky na ulici Palisády.

Kontajner nie je spálňa

Plastový kontajner na papier si za spálňu zvolil na Haburskej ulici istý bezdomovec. Vliezol do vnútra, zakryl sa papiermi a silno zaspal. A to až tak, že jeho chrápanie upútalo pozornosť okoloidúcich. Tí na čudesné zvuky vychádzajúce z kontajnera upozornili mestských policajtov. Hliadka mestskej polície pod kopou papiera spiaceho bezdomovca našla, zo spánku ho prebudila a nasmerovala do zariadenia určeného pre ľudí bez strechy nad hlavou.

Iný bezdomovec podpálil kontajner

Iný bezdomovec sa na Trnavskej ceste postaral vo štvrtok večer v blízkosti nákupného centra o výjazd hasičov. Tento muž totiž podpálil plastový kontajner. Plamene z neho šľahajúce spozorovala jedna z hliadok mestskej polície a tá na miesto privolala hasičskú jednotku. Podpaľača zadržala a ten skončil na policajnom oddelení.

Výtržnosť v centre mesta

V nedeľu krátko po polnoci zasahovala hliadka mestskej polície na Hviezdoslavovom námestí. Strhla sa tu totiž bitka medzi viacerými mladými ľuďmi. Jej dôsledkom bolo zranenie 16-ročného mládenca bývajúceho v Senci. Toho priamo na mieste hliadka mestskej polície ošetrila a postarala sa o jeho prevoz do zdravotníckeho zariadenia. Hlavní aktéri bitky skončili neskôr na príslušnom policajnom oddelení.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 2.3.2018 / 2.3.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.