Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 7. týždni 2018

Dátum: 21.02.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 7. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 12. februára do 18. februára preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1475 udalostí. Medzi nimi bolo aj 229 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 1117. V jednom prípade hliadka mestskej polície zistila podozrenie zo spáchania trestného činu a taktiež v jednom prípade mestská polícia spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

Čistota na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 28 ľudí. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 14 krát a v 10 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. Tri priestupky sa týkali nepovoleného ambulantného predaja a prípady obťažovania okoloidúcich zo strany neprispôsobivých občanov mestská polícia riešila 14 krát.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 5 ľudí a nepovolené pouličné aktivity riešili hliadky mestskej polície v troch prípadoch. Porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy riešila mestská polícia 13 krát. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v dvoch prípadoch a taxikári boli kontrolovaní štyri krát.

Na príslušné úrady bolo nahlásených päť starých vozidiel, štyri prípady poškodenia dopravného značenia a jedna nová nelegálna skládka.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 723 prípadoch a 108 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 36 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Františkánskom námestí.

Ukradnutá Škoda Fabia pri kontajneroch

To, že niektorí motoristi svoje vozidlá niekedy zaparkujú tak, že bránia pracovníkom firmy OLO vo vývoze kontajnerov im zrejme vôbec neprekáža. Podobný prípad riešili mestskí policajti na Robotníckej ulici v utorok predpoludním. Biela Škoda Fabia bola zaparkovaná tak, že ku kontajnerom sa nedalo vôbec dostať. Vodiča auta chceli preto policajti upozorniť, aby ho preparkoval, lenže evidenčné čísla vozidla prezrádzali, že toto ukradol zatiaľ neznámy zlodej v hlavnom meste a ten neznámy ho len tak „ledabolo“ zaparkoval na spomínanej ulici. Z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu preto hliadka mestskej polície kontaktovala príslušníkov Policajného zboru a tí na objasnení krádeže auta intenzívne pracujú.

Chlebík na ceste

V stredu ráno dostala mestská polícia od občanov telefonickú informáciu, že na Kazanskej ulici v Podunajských Biskupiciach sú na ceste pekárenské debničky, v ktorých je chlieb. Tieto pravdepodobne vypadli z pekárenského vozidla vodiča, ktorý zabezpečoval ranný rozvoz chrumkavého chlebíka do obchodov v tejto mestskej časti. V ktorých predajniach chlieb chýbal nie je známe, známe nie je ani to, z ktorého auta tento náklad na cestu vypadol. V každom prípade mestskí policajti na vzniknutú situáciu upozornili správcu príslušnej komunikácie a ten zabezpečil odstránenie debničiek strateného chlebíka z cesty.

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 22.2.2018 / 22.2.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.