Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 6. týždni 2018

Dátum: 13.02.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 6. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 5. februára do 11. februára 2018 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1500 udalostí. Medzi nimi bolo aj 294 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1042. V troch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 25 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 20 krát. Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 9 krát.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 11 ľudí a v priebehu týždňa mestskí policajti riešili aj šesť priestupkov súvisiacich s nedodržaním stanovených prevádzkových hodín.

Na príslušné úrady bolo nahlásených deväť starých vozidiel, šesť nových nelegálnych skládok a jeden prípad poškodenia dopravnej značky. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili 8 krát. Prípady obťažovania zo strany niektorých neprispôsobivých občanov hliadky mestskej polície zistili a riešili 6 krát.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 621 krát a 104 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 47 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Františkánskom námestí.

Spadnuté kľúče našťastie našli mestskí policajti

V sobotu predpoludním pri zaparkovanom motorovom vozidle Volvo na Smolenickej ulici našla jedna z hliadok mestskej polície spadnuté kľúče od vozidla. Tieto boli práve od spomínaného auta. Mestským policajtom sa podarilo spojiť s majiteľkou auta a tá si od nich neskôr kľúče od vozidla aj prevzala.

Ani mráz otužilcom neprekážal

Zima ešte svoje posledné slovo nepovedala a napriek tomu, že noci sú chladné, niektorí ľudia nástrahy mrazivých nocí podceňujú. Ak sa niekto pri niekoľkostupňových mrazoch pohybuje po uliciach len tak v tielku, prípadne  zaspí rovno v odstavnom pruhu pre vozidlá – tu už niet o čom hovoriť. Ale mestskí policajti riešili aj takéto prípady. Otužilca v tielku ratovali v piatok neskoro v noci na Stavbárskej ulici, o deň skôr pomáhali mužovi, ktorý si odstavný jazdný pruh pre vozidlá zamenil za posteľ na Saratovskej ulici. V oboch prípadoch títo ľudia našťastie zranení neboli a stačilo ich len usmerniť do miest ich trvalého bydliska.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 14.2.2018 / 14.2.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.