Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 5. týždni 2018

Dátum: 05.02.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 5. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 29. januára do 4. februára 2018 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1554 udalostí. Medzi nimi bolo aj 251 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1156. V troch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v dvoch prípadoch boli zistené podozrenia zo spáchania trestného činu.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 32 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 6 krát. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách ten to zákaz porušilo 11 ľudí a fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili 8 krát.

Počas týždňa bolo na príslušné úrady nahlásených 11 starých vozidiel, deväť nových nelegálnych skládok a tri prípady poškodenia dopravných značiek.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 759 krát a 125 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 27 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Moskovskej ulici.

Na modrom Volkswagene menili evidenčné čísla

V pondelok popoludní spozorovala jedna z hliadok mestskej polície dvojicu mládencov, ktorá na Starohájskej ulici zo zaparkovaného motorového vozidla Volkswagen odstraňovala pôvodné evidenčné čísla a tieto nahrádzala inými. Z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu bola preto na miesto privolaná hliadka Policajného zboru.

Most neslúži ako maliarske plátno

Vo štvrtok popoludní zasahovali petržalskí mestskí policajti aj na pešej lávke Mosta SNP. Konštrukciu mosta si za maliarske plátno zvolila 16-ročná dievčina a tá ho „skrášlila“ tromi nešpecifikovanými anglickými nápismi. Tú krátko po spáchaní skutku zadržala hliadka mestskej polície a z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu poškodzovania cudzej veci bola podozrivá predvedená na najbližšie oddelenie Policajného zboru.

Dezorientovaná babička v centre mesta

Vo štvrtok v podvečerných hodinách blúdila na Hodžovom námestí neznáma staršia žena. Všimli si u okoloidúci, no tí nedokázali od zmätenej pani zistiť kde býva a ako sa vôbec do centra mesta dostala. Telefonicky preto požiadali o pomoc mestských policajtov. Tí po príchode na námestie od babičky okamžite zistili kde býva. Do centra sa dostala z bratislavského Ružinova. Našťastie, jej niekoľkohodinové putovanie upršanou Bratislavou sa nepodpísalo pod zhoršenie zdravotného stavu a ako napokon 88-ročná Bratislavčanka policajtom povedala, lekárske ošetrenie ani nepotrebovala. Chcela sa len dostať bezpečne do Ružinova. Policajti ju preto posadili do služobného auta a bezpečne odprevadili až k dverám jej ružinovského bytu.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 6.2.2018 / 6.2.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.