Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 50. týždni 2004

Dátum: 23.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 50. týždni 2004

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 6. decembra do 12. decembra 2004

Zábavná pyrotechnika stále aktuálna

Napriek existencii všeobecne záväzného nariadenia upravujúceho podmienky používania zábavnej pyrotechniky v hlavnom meste, s blížiacim sa koncom roka hliadky mestskej polície čoraz častejšie zisťujú nedodržiavanie tohto nariadenia. Beztrestne je možné zábavnú pyrotechniku odpaľovať len v noci z 31. decembra na 1. januára a to od 18.00 hod. do 03.00 hod. nasledujúceho dňa. V opačnom prípade hrozí priestupcovi zo strany mestskej polície bloková pokuta až do výšky 500 korún.

Počas minulého týždňa podobných prípadov zaznamenali hliadky mestskej polície v Bratislave 26. K slovu sa dostali aj blokové pokuty a tí, ktorí VZN nerešpektovali, zaplatili sa predčasnú silvestrovskú noc niekoľko stokorunové pokuty.

Okrem zábavnej pyrotechniky v priebehu týždňa mestská polícia riešila aj priestupky týkajúce sa bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, ako aj ostatné porušovania všeobecne záväzných nariadení. Celkom sa to štatistiky dostalo 1709 priestupkov. Ich skladba napríklad prezrádza, že 622 porušení sa týkalo oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, 99 priestupkov smerovalo proti verejnému poriadku, 82 sa týkalo čistoty a poriadku, 26 nepovoleného ambulantného predaja a trhového poriadku, 120 parkovania na verejnej zeleni. V pešej zóne sa stalo 96 priestupkov a v zóne s obmedzeným státím 102 priestupkov. Hliadky riešili aj 165 prípadov súvisiacich s konzumáciou alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, ako aj 14 priestupkov, ktoré mali na svedomí žobráci obťažujúci svojím správaním okoloidúcich. V Čiernom lese si našlo svoje odtiahnuté vozidlá 124 motoristov, na 349 nesprávne zaparkovaných autách sa ocitli blokovacie zariadenia.

Najviac priestupkov a to 53 sa v priebehu týždňa stalo na Račianskej ulici.

Škodovka pri kontajneroch

Pri kontajneroch na Smolenickej ulici upútala pozornosť hliadky MsP staršia škodovka s nitrianskymi evidenčnými číslami. Kto ju tu zaparkoval nie je známe, ale meno toho, kto s ňou naposledy jazdil by chceli spoznať aj príslušníci PZ. Ukázalo sa totiž, že Škodu 120 niekto ukradol pred časom v Nitre a s ukradnutým autom bez problémov prišiel až do Bratislavy.

Tankoval do ukradnutého a nezaplatil

Pracovníci čerpacej stanice OMV na Račianskej ulici sa hliadke mestskej polície posťažovali na vodiča Lady s bratislavskými evidenčnými číslami. Ten si z výdajných stojanov vrchovato doplnil nádrž auta a ufujazdil bez zaplatenia preč. Nasnímala ho pri tom ale bezpečnostná kamera a ani s Ladou, do ktorej neznámy čerpal, to nie je všetko v poriadku. Policajné evidencie totiž prezradili, že auto bolo začiatkom decembra ukradnuté v Bratislave zatiaľ neznámym zlodejom.

Bezdomovec strávil noc na ulici

Vo výklenku panelového domu na Osuského ulici si svoj hlavný stan v podvečerných hodinách rozložil neznámy bezdomovec. Ten si sem poprinášal rôzne haraburdie, ako i staré matrace a chystal sa uložiť k večernému odpočinku. Ten mu nedopriala privolaná hliadka mestských policajtov a 57-ročného muža bývajúceho v Zlatých Klasoch poslala spať do jeho rodnej obce.

Bajzova ulica pod vodou

V pondelok predpoludním Bratislavčania telefonicky upozornili operačného pracovníka mestskej polície na valiacu sa vodu pravdepodobne z prasknutého vodovodného potrubia na Bajzovej ulici. O havárii boli preto okamžite vyrozumení pracovníci poruchovej vodárenskej služby a tí unikajúcu vodu zastavili a prasknuté vodovodné potrubie opravili.

Falošní  koledníci

S blížiacimi sa vianočnými sviatkami ožívajú tí, čo ich zneužívajú vo svoj prospech. Nezriedka zneužijú aj meno firmy zaoberajúcej sa odvozom a likvidáciou odpadu. Občanom zavinšujú pekné sviatky a chcú za to finančnú odmenu. Takáto patria falošných smetiarov tento víkend úradovala aj v Petržalke na Starhradskej ulici. Nájomníkov navyše obťažovali aj žobraním. O skupinke Rómov sa dozvedela hliadka mestskej polície a tá zakročila. Zlatomoraveckých žobrákov mestskí policajti  z týchto miest vykázali.

Pracovníci firmy OLO majú prísny zákaz aktivít podobného druhu. V prípade, ak tento zákaz porušia, hrozia im zo strany zamestnávateľa prísne tresty. Mestská polícia preto odporúča občanom, ak sa podobné skupinky v domoch objavia, aby kontaktovali jej príslušníkov a tí zjednajú nápravu.

Nočné rušenia za tisícku

S dodržiavaním záverečných hodín si asi ťažkú hlavu nerobia zodpovední v podniku Medúza na Michalskej ulici. Hlasnou hudobnou produkciou rušili nočný pokoj nájomníkov z okolitých domov. Preto zasiahla hliadka mestskej polície. 28-ročná Bratislavčanka majúca na svedomí hluk z Medúzy zaplatila tisíckorunovú pokutu a po polnoci podnik stíchol. Podobne dopadli zodpovední pracovníci aj v podniku Bubnovka na Búdkovej ceste. Zodpovedný prevádzkár  zaplatil taktiež tisíckorunovú pokutu a disco v Bubnovke úderom víkendovej polnoci ukončil.

Asociálom zima nevadí

Hoci teploty v Bratislave klesajú už pod bod mrazu, mnohým bezdomovcom to vôbec neprekáža. Tak napríklad jeden z nich si v nedeľu pred polnocou ustal pod vplyvom alkoholu len tak na trávičke na Farského ulici, ďalšieho s rozbitou hlavou nevládne ležiaceho na ulici 29. augusta odviezla sanitka rýchlej zdravotníckej pomoci na ošetrenie do neďalekej nemocnice. Podobne dopadol aj bezdomovec so zdravotnými problémami, ktorého na ošetrenie previezli v noci z Panskej ulice. Na Nábělkovej ulici pre zmenu dvaja muži bez strechy nad hlavou v nedeľu popoludní veselo popíjali, budili verejné pohoršenie a ľudskú potrebu vykonávali len tak, kde a ako to na nich prišlo. Títo boli hliadkou mestskej polície z tejto ulice vykázaní.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.7.2008 / 23.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.