Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 49. týždni 2004

Dátum: 23.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 49. týždni 2004

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 29. novembra do 5. decembra 2004

Zábavná pyrotechnika stále aktuálna

Aj počas uplynulého týždňa sa niektoré časti Bratislavy opäť premieňali na vojenské strelnice. Zásluhu na tom majú predovšetkým školáci, ktorí sa nevedia dočkať konca roka a už teraz „testujú“ kvalitu zábavnej pyrotechniky. Možno si ani neuvedomujú, že takto porušujú príslušné všeobecne záväzné nariadenia. Tie totiž umožňujú zábavnú pyrotechniku beztrestne odpaľovať jedine 31. decembra od 18.00 hod. do 1. januára do 03.00 hod. V opačnom prípade za porušenie tohto nariadenia hrozí priestupcovi bloková pokuta až do výšky 500 korún. Počas minulého týždňa podobných porušení riešili hliadky MsP v hlavnom meste 23.

Štatistika mestskej polície zároveň prezrádza, že v 49. kalendárnom týždni sa stalo v Bratislave 1964 priestupkov. 761 z nich sa týkalo priestupkov na úseku bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, 123 priestupkov smerovalo do oblasti verejného poriadku. V 106 prípadoch motoristi bez problémov obsadili vyhradené parkovacie miesta, 97 priestupkov súviselo s čistotou a poriadkom. V zóne s obmedzeným státím hliadky riešili 96 porušení, v pešej zóne zaznamenali 129 priestupkov. Záverečné hodiny nedodržali v 15 reštauračných a zábavných zariadeniach, dúšok „ohnivej“ vody či čuča si na verejných priestranstvách doprialo 177 pijanov. Do týždňovej štatistiky prispeli aj majitelia psov a to 31 krát, hliadky sa zaoberali aj prípadmi obťažovania okoloidúcich žobrákmi a to 15 krát.

Do Čierneho lesa si pre odtiahnuté motorové vozidlá z dôvodov nesprávneho parkovania muselo ísť 126 motoristov, na ďalších 386 vozidiel nasadili hliadky mestských policajtov blokovacie zariadenia. Najviac priestupkov za uplynulý týždeň zaznamenali hliadky na Račianskej ulici a to 69.

Prehrala, preto kradla

Mestskí policajti mali prácu na Vianočných trhoch s 27-ročnou ženou z dunajskostredského okresu. Tá pracovala v jednom z predajných stánkov, avšak o takúto predávajúcu by záujem žiadny živnostník nemal. Mladá žena totiž peniažky za predaný tovar po zatvorení stánku nevyúčtovala a nechala si ich. Prišla jej na to o rok staršia majiteľka stánku. Tá privolala mestských policajtov a ukázalo sa, že nepoctivá predavačka si takto prilepšila o 8000 korún. Nakoľko vzniklo podozrenie, že svojím konaním sa dopustila trestného činu, hneď z predajného stánku putovala na príslušné policajné oddelenie. Mladá žena vraj peniaze prehrala v bingu, preto si chcela takto prilepšiť.

Totálne opitý

S konzumáciou alkoholických nápojov to značne prehnal počas víkendu neznámy muž. Ten sa zložil na chodníku na rohu Nedbalovej a Klobučníckej ulice. Hodinu pred polnocou na opilca upozornili mestských policajtov náhodní občania. S chlapom nebolo možné komunikovať a to sa nepodarilo ani zdravotníkom. Tí ho sanitkou preto previezli na lekárske ošetrenie do najbližšej nemocnice.

Zlodeji zostávajú v anonymite

Pozornosť hliadky mestských policajtov na Šustekovej ulici v Petržalke upútala opustená Alfa Rómeo so žilinskými evidenčnými číslami. Z tohto auta neznámi zlodeji stihli demontovať všetky štyri kolesá a že bolo predtým ukradnuté hovorí aj tá skutočnosť, že káble v štartovacej skrinke boli povytŕhané a ich spojením sa podarilo auto zlodejom ľahko naštartovať. Že Alfa bola skutočne ukradnutá zistili policajti aj z evidencie ukradnutých motorových vozidiel. Zlodeji zostávajú zatiaľ pre políciu neznámi.

Streľba pri Draždiaku

V nedeľu predpoludním anonymný telefonujúci upozornil prostredníctvom volania na tiesňové číslo mestskej polície na streľbu ozývajúcu sa z areálu Veľkého Draždiaka pri konečnej autobusov MHD. Rámus mali na svedomí dvaja 11-roční chlapci, ktorí tu skúšali silu zábavnej pyrotechniky. Policajti im vysvetlili, že porušujú príslušné nariadenia a pyrotechniku je možné beztrestne odpaľovať len v noci na prelome rokov. Školáci prisľúbili, že pirátov odložia a manipulovať  s nimi budú až v prvých sekundách budúceho roku.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.7.2008 / 23.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.