Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 46. týždni 2004

Dátum: 23.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 46. týždni 2004

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 8. novembra do 14. novembra 2004

Prvé prípady zábavnej pyrotechniky

Hoci používanie zábavnej pyrotechniky v našom hlavnom meste upravuje príslušné všeobecne záväzné nariadenie dovoľujúce jej beztrestné odpaľovanie na verejných priestranstvách len v noci na prelome rokov, muníciu už výrastkovia skúšajú aj teraz. V minulom týždni mestskí policajti z Petržalky zistili a riešili sedem takýchto prípadov.

Aj toto číslo sa dostalo do týždennej štatistky mestskej polície a tá hovorí, že do nej pribudlo v Bratislave 1865 udalostí, ktoré riešili počas týždňa jednotlivé hliadky. Štatistika ďalej prezrádza, že z celkového počtu minulotýždňových priestupkov, 664 prípadov tvorili priestupky týkajúce sa bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, nezodpovední vodiči bez patričného povolenia obsadili vyhradené parkovacie miesta v 106 prípadoch. Oblasti čistoty a poriadku sa týkalo 108 priestupkov, neporiadok okolo kontajnerových stojísk zistili hliadky MsP v 35 prípadoch. V zóne s obmedzeným státím sa stalo 134 priestupkov a v pešej zóne hliadky riešili 61 priestupkov. Stále aktuálnym problémom v meste je nedodržiavanie stanovených záverečných hodín v reštauračných a zábavných zariadeniach -18 prípadov. Dúšok „čuča“, alebo piva si na verejných priestranstvách doprialo 146 ľudí, 13 krát museli mestskí policajti zasahovať aj z dôvodov obťažovania okoloidúcich žobrákmi. Nesprávne zaparkované a následne odtiahnuté motorové vozidlo si v Čiernom lese našlo 127 motoristov, 376 vodičov sa muselo s hliadkami MsP spojiť z dôvodov demontáže blokovacieho zariadenia z kolies motorových vozidiel.

Z bezdomovca Ukrajinec

V pondelok v podvečerných hodinách upozornil telefonicky pracovník SBS mestskú políciu na neznámeho muža, pravdepodobne bezdomovca, opakovane vracajúceho sa do rozostavaného areálu Sorea na Studenej ulici. Tento mal pracovníkom kradnúť stravu a hoci bol už niekoľkokrát zo stavby vykázaný, nedal si povedať. Mestskí policajti zistili, že nepoučiteľným  mužom je v tomto prípade 33-ročný Ukrajinec vydávajúci sa za bezdomovca. Navyše, bol mu uložený aj zákaz pobytu na území SR, ktorý nerešpektoval. Ukrajinca si preto prevzala na ďalšie doriešenie privolaná hliadka PZ.

Kradla v Tescu

V ten istý deň predpoludním smerovala jedna z hliadok MsP do hypermarketu Tesco v Lamači. O prácu sa im postarala 67-ročná žena. Tá nakúpila rôzne potraviny za vyše 600 korún, avšak tieto mienila z Tesca odniesť bez zaplatenia. Nepodarilo sa jej to, tovar putoval späť do regálov a „straka“ za tento spôsob nákupu zaplatila navyše ešte aj príslušnú blokovú pokutu.

Trhovník zblokoval cestu

Na Jedlíkovej ulici bez problémov zaparkoval svoje motorové vozidlo jeden z vietnamských trhovníkov. Zaparkoval ho tak zvláštne, že auto tvorilo prekážku pre vozidlá stavebnej organizácie, ktorej pracovníci opravovali strechu jedného z domov. Nedalo sa nič robiť, k slovu sa dostala hliadka MsP a tá 24-ročného trhovníka vyriešila patričnou blokovou pokutou.

Zlodejom ruže nekvitli

V niekoľkých prípadoch zasahovali v stredu bratislavskí mestskí policajti v nákupných strediskách. Dôvod ich výjazdov bol prozaický – o prácu sa im postarali zlodeji, ktorí sa rozhodli nakupovať za päť prstov a jednu dlaň. Tak napríklad v OD Ružinov v drogistickom oddelení nakupoval bez platenia 43-ročný Bratislavčan. Vo večerných hodinách v predajni Lidl na Betliarskej ulici v Petržalke dostal chuť na fľašku vodky v hodnote 150 korún 55-ročný muž. Samozrejme  jej obsah si nevychutnal a nákup sa mu navyše ešte predražil aj o 200 korún vo forme blokovej pokuty. Do tretice opäť Lidl, ale vo Vrakuni. Dve škatuľky cigariet za 120 korún mienil z predajne pôvodne odniesť bez zaplatenia 39-ročný Bratislavčan.

Felícia v plameňoch

Prostredníctvo anonymného telefonátu na tiesňové číslo MsP 159 dostal vo štvrtok ráno operačný pracovník informáciu o plameňoch, ktoré zachvátili Škodu Felíciu s dunajskostredskými evidenčnými číslami v Ružinove pri Kultúrnom dome. O vzniknutej situácii preto mestskí policajti okamžite vyrozumeli bratislavských hasičov a tí si s nenásytnými plameňmi hravo poradili. Majiteľ auta uviedol, že toto mu začalo horieť v momente, keď ho otvoril. Príčinu ranného požiaru určia až znalci.

Zapáčili sa mu dievčatá

V ranných hodinách vrátnička Chemicko-technologickej fakulty na Radlinského ulici požiadala o pomoc hliadku mestskej polície. Po budove sa totiž pohyboval starší muž opierajúci sa o paličku, oblečený len v pyžame. Mestskí policajti zistili, že v tomto prípade to bol 81-ročný Bratislavčan. Ten povedal, že si išiel pozrieť dievčatá navštevujúce fakultu a odskočil si sem z neďalekej nemocnice, kde bol predtým hospitalizovaný. Policajti ho preto odviezli späť do nemocnice a zverili do rúk zdravotníckemu personálu.

Našli ukradnutú Fabiu

Na Račianskej ulici už dlhší čas parkovala Škoda Fabia so seneckými evidenčnými číslami. Nič mimoriadne, lenže v evidencii motorových vozidiel mestskí policajti zistili, že toto auto na tieto miesta nezaparkoval pôvodný majiteľ ale zlodej, ktorý ho pred časom ukradol. Jeho meno nie je zatiaľ polícii známe, no majiteľ nájdenej Fabie sa jej nálezu určite potešil.

„Schrúpol“ si na schodoch

Spálňu z paneláku na Markovej ulici si urobil na šiestom poschodí neznámy muž. Ten si ustlal na schodisku domu a zo snov ho prebrala až privolaná hliadka mestskej polície. 28-ročný Bratislavčan vydávajúci sa za bezdomovca musel po zásahu mestských policajtov svoj príbytok opustiť a vydal sa do chladných, veterných bratislavských ulíc.

Anonym hrozil výbuchom

V nedeľu ráno o 06.35 hod. sa prostredníctvom telefonátu na tiesňové číslo MsP 159 v Bratislave zatiaľ neznámy muž vyhrážal výbuchom bomby v bratislavskom hypermarkete Tesco. Telefonujúci bližšie nešpecifikoval, o ktorý hypermarket v Bratislave. Mestská polícia má k dispozícii  hlasový hovor  telefonistu, ktorý volal z pevnej linky. Policajní špecialisti hypermarkety podrobili hypermarkety dôkladnej kontrole, bombu v nich našťastie nenašli.

  

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.7.2008 / 23.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.