Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 32. týždni 2004

Dátum: 23.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 32. týždni 2004

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 2. augusta do 8. augusta 2004

Námestie SNP si udržalo prvenstvo

Počas uplynulého týždňa zistili a riešili hliadky MsP v hlavnom meste 1815 priestupkov. Ich skladba prezrádza, že 560 z nich smerovalo do oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. V 194 prípadoch vodiči nezaváhali a svojich štvorkolesových tátošov zaparkovali na miestach bez patričného parkovacieho povolenia. Hliadky MsP zároveň riešili aj 139 priestupkov v oblasti verejného poriadku, 105 týkajúcich sa čistoty a poriadku, v 26 prípadoch majitelia reštauračných zariadení zabudli na záverečné hodiny. O prácu sa hliadkam postarali aj konzumenti alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, či ľudia obťažujúci svojím správaním okoloidúcich. Priestupkov z tohto titulu riešili hliadky v 55 prípadoch. 71 priestupkov sa stalo v pešej zóne a a 43 v zóne s obmedzeným státím. O niečo menej priestupkov ako obyčajne riešili mestskí policajti aj s priestupkami, ktoré majú na svedomí majitelia psov. Do Čierneho lesa si pre svojich štvorkolesových tátošov muselo ísť 113 motoristov, na 314 zle zaparkovaných vozidlách sa ocitli blokovacie zariadenia. Medzi najpriestupkovejšie miesto minulého týždňa sa zaradilo Námestie SNP, kde sa stalo 76 priestupkov.

„Miletička“ v plameňoch

Hliadku Mestskej polície vo štvrtok zavčas rána  o 02.28 hod. na trhovisku Miletičovej ulice upútali praskavé zvuky šíriace sa z murovaného predajného stánku na rohu trhoviska. Zvuky mal na svedomí začínajúci sa požiar tohto stánku. Nakoľko vznikajúci požiar mestskí policajti nedokázali zahasiť vlastnými silami a prostriedkami, okamžite prostredníctvom rádiostanice vyrozumeli bratislavských hasičov. Do nočných bratislavských ulíc vyrazilo sedem hasičských vozidiel a 23 hasičov a tí sa v priebehu krátkej chvíle pustili do boja s nenásytnými pažravými jazykmi. Z miesta požiaru hasiči odchádzali pätnásť minút po šiestej hodine rannej. Žiaľ, zachrániť sa im predajný stánok nepodarilo. Príčiny nočného požiaru vyšetrujú znalci a čo bolo jeho príčinou, nie je do týchto chvíľ jasné. Zatiaľ nie je známa ani výška škody, ktorú plamene spôsobili na samotnej stavbe a tovare. Tú vietnamskí obchodníci ešte nevyčíslili.

Z Tecsa rovno do chládku

Vo večerných hodinách v stredu hliadka MsP smerovala do nákupného centra Tesco na Zlatých pieskoch. Pracovníci strážnej služby totiž prichytili pri krádeži 29-ročnú Bratislavčanku, ktorá akosi zabudla, že za nákup syra v hodnote 600 korún musí aj zaplatiť. Podobný tovar chcel z Tesca odniesť aj 31-ročný Bratislavčan. Ten na čas od nákupov už bude mať pokoj. V policajných evidenciách mestskí policajti zistili, že namiesto nákupov v Tescu už mal dávno „ohrievať“ väzenské lôžko. Obvodný súd Bratislava 1 vydal na neho už dávnejšie príkaz na nástup do výkonu trestu odňatia slobody.

Nezastavila ich ani závora

V podvečerných hodinách v ten istý deň vyrazila do chránenej  oblasti Kopáč skupinka mladých mužov so svojim motorovým vozidlom VW Passat. V ceste im nezabránila ani závora. Pri jazere potom neskôr demontovali lavičku, autorádio spustili na maximum a poďho do vody. Z nej sa nechtiac museli vynoriť po príchode hliadky Mestskej polície. 26-ročný muž z Prašníka bude musieť tento priestupok vysvetľovať na príslušnom dopravnom inšpektoráte.

Na „Adama“ pred Tescom

Nevedno prečo 44-ročný Bratislavčan na osvieženie svojho tela nevyužil vo štvrtok popoludní areál jazera na Zlatých pieskoch. Pravdepodobne mu muselo byť priveľmi teplo, preto len tak v Adamovom rúchu začal pobehovať  pred týmto nákupným strediskom. Prirodzene neušiel pozornosti hliadke MsP. Popoludňajší výstup ho stál 500 korún, prirodzene ešte pred zaplatením blokovej pokuty musel svoje telo zahaliť svojím šatstvom.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.7.2008 / 23.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.