Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 29. týždni 2004

Dátum: 23.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 29. týždni 2004

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 12. júla do 18. júla 2004

V počte priestupkov vyhralo Župné námestie

Ani 29. kalendárnom týždni hliadky MsP, ako aj priestupcovia v hlavnom meste nezaháľali. Štatistika Mestskej polície totiž prezrádza, že od pondelka do nedele pribudlo do nej 1584 priestupkov. 578 z nich sa týkalo priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. V 147 prípadoch motoristi bez povolenia obsadili vyhradené parkovacie boxy. Hliadky MsP zároveň v priebehu týždňa riešili aj 137 priestupkov smerujúcich do oblasti verejného poriadku, 10 týkajúcich sa nepovoleného ambulantného predaja a trhového poriadku, 104 státia na verejnej zeleni, či 23 priestupkov ignorovania záverečných hodín. O prácu sa hliadkam postarali aj konzumenti alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 165 prípadov, ako aj majitelia psov nerešpektovaním príslušných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat – 116 prípadov.

Pracovníci odťahovacej služby odtiahli za týždeň do Čierneho lesa 123 nesprávne zaparkovaných motorových vozidiel, na ďalších 308 vozidiel nasadili mestskí policajti blokovacie zariadenia. Medzi najpriestupkovejšiu lokalitu možno zaradiť Župné námestie, kde hliadky MsP riešili 47 priestupkov.

Unavený bezdomovec

V pondelok krátko po devätnástej hodine rozhorčený muž anonymne telefonicky oznámil na tiesňové číslo MsP 159 nález mŕtveho muža na lavičke pred Starou tržnicou. Jeho telo bolo prikryté zelenou plachtou a telefonujúci sa rozčuľoval, že nebožtíka nestráži ani jeden policajt. Hliadka MsP okamžite tento oznam preverila a ukázalo sa, že „nebožtíkom“ v tomto prípade je jeden z bezdomovcov. Toho unavili značné dávky predtým skonzumovaného alkoholu, tak si preto jednoducho ľahol na lavičku a zaspal. Aby mu nebola zima, kamaráti ho celého prikryli plachtou.  Mestskí policajti spáča prebudili a ten musel zvyšok noci dospať na iných miestach.

Droga mu pomiatla myseľ

Vo večerných hodinách zavolala na tiesňové číslo 159 istá pani bývajúca na Belinského ulici. Plačom požiadala policajtov o pomoc, pretože doma sa voči nej agresívne spával jej 22-ročný syn. Ten matku napádal a odvahu k fyzickým útokom mu dodávali aj narkotiká, pod vplyvom ktorých bol. Mestskí policajti vysvetlili nešťastnej matke možnosti riešenia tohto prípadu, avšak táto odmietla na syna podať trestné oznámenie. O niekoľko minút táto pani mestských policajtov opäť telefonicky požiadala o pomoc, pretože syn útok zopakoval. V byte však už po príchode hliadky nebol. Ušiel a asi vedel prečo. Záujem pohovoriť si s ním majú totiž aj policajti z piateho bratislavského okresu.

Bez kúska citu

Detský hlas v podvečerných hodinách telefonicky informoval operačný dispečing Mestskej polície o papierovej krabici v jednom z kontajnerov na ulici Československých parašutistov. V krabici boli tri mačiatka, žiaľ pre dve z nich už pomoc prišla neskoro. To tretie žijúce z nej vybrali pracovníci Slobody zvierat a umiestnili vo svojom útulku.

Nekúpite digitálky?

Tak asi takto v stredu  predpoludním na Narcisovej ulici ponúkali ľuďom na predaj kvalitné značkované hodinky neznámi predajcovia. Chodili od bytu k bytu až narazili na istého pána. Ten na pokútnych predavačov upozornil hliadku Mestskej polície. Tá zasiahla a predajcu zastihla priamo v jednom dome. Vykľul sa z neho 23-ročný Lučenčan. Či sa mu podarilo kvalitné hodinky od pochybného výrobcu niekomu predať, nie je známe. Známy je ale fakt, že takto konal v rozpore s príslušnými všeobecne záväznými nariadeniami a mestskí policajti mu to pripomenuli udelením patričnej blokovej pokuty.

Napokon sa dohodli

Vo štvrtok predpoludním prostredníctvom telefonátu na číslo 159 požiadal o pomoc istý muž z Čunova. Na Novosadnej ulici skupinka chlapcov hrala futbalový zápas s takým zapálením, že loptu prekopla do dvora jedného z rodinných domov a táto rozbila stôl. Zásah mestských policajtov v tomto prípade už ani nemusel byť, pretože chlapci prisľúbili, že rozbitý stôl nahradia novým.

Nahý na námestí

V podvečerných hodinách v ten istý deň sa o zábavu ľuďom náhliacim sa Námestím SNP postaral postarší bezdomovec. Ten si ľahol na zem, povolil gombičku na nohaviciach a celému mestu ukazoval, čo sa pod nimi skrýva. Pochopenie pre tento druh predstavenia prirodzene nemala hliadka Mestskej polície. Tá bezdomovca Tibora upozornila na jeho nevhodné správanie a z Námestia SNP vykázala.

Hlučná mládež

V neskorých večerných hodinách sa príliš hlučne neďaleko stolárstva na Námestí hraničiarov správala skupinka mládežníkov. Akosi im neprekážalo, že rušia nočný kľud. Stíchli až po príchode petržalskej hliadky Mestskej polície. Na hlučné správanie doplatili patričnými blokovými pokutami.

Psa venčí na  balkóne

Naozaj netradičné miesto určené na venčenie svojho štvornohého miláčika si zvolila v paneláku na Haanovej ulici v Petržalke istá žena bývajúca na štvrtom poschodí. Psíka totiž venčila na balkóne svojho bytu a to, čo po ňom neskôr zostalo, splachovala prúdom vody. Vôbec jej nevadilo, že znečisťovala balkóny svojim susedom. Tento netradičný spôsob venčenia bude musieť táto pani v dohľadnom čase vysvetľovať na príslušnom priestupkovom referáte.

Ten spev sa nedal počúvať

Prípravy na televíznu show „Slovensko hľadá superstar“ si vzal k srdcu 28-ročný Bratislavčan. Intenzívne dával o sebe vedieť počas víkendu pod Michalskou bránou a to až do takej miery, že jeho spev bol príšerný a nedal sa počúvať. Takto jeho výkon totiž zhodnotili Bratislavčania a tí na zvláštnu hudobnú produkciu tohto pána upozornili hliadku Mestskej polície. Tá zasiahla a speváka Ľuboša spod Michalskej brány vykázala.

Nočný pokoj – to je čo?

Miesto nočnej zábavy pri zadnom vchode paneláku na Černyševského ulici si  neskoro v noci v nedeľu zvolila skupinka mladých ľudí. Hlasno sa bavili a vôbec im neprekážalo, že rušia nočný kľud. Napokon neprotestovali ani proti výške blokovej pokuty, ktorou ich aktivitu ocenila hliadka Mestskej polície. Podobne rušno bolo počas víkendu aj v jednom z bytov na Janotovej ulici. Po zásahu hliadky MsP majiteľ bytu stíšil hlasnú hudbu a „hudobná“ produkcia spojená s krikom ho stála ešte aj päťsto korún.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.7.2008 / 23.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.