Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 25. týždni 2004

Dátum: 23.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 25. týždni 2004

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 14. júna do 20. júna 2004

Najviac priestupkov na Vajnorskej ulici

Počas uplynulého týždňa hliadky MsP zistili a riešili v hlavnom meste 1624 priestupkov. Najviac sa ich stalo v Starom Meste – 452, ako aj na Vajnorskej ulici 61.

Skladba minulotýždňových priestupkov ďalej prezrádza, že 634 zistených a riešených priestupkov sa týkalo oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. V 157 prípadoch vodiči svoje vozidlá zaparkovali bez povolenia na vyhradených parkovacích boxoch, v 120 prípadoch pre zmenu štvorkolesové tátoše zaparkovali na verejnej zeleni.

Popri doprave sa hliadky zameriavali aj na kontrolu dodržiavania príslušných všeobecne záväzných nariadení. Zistili napríklad 155 prípadov konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, 20 porušení týkajúcich sa trhového poriadku a nepovoleného ambulantného predaja, v 15 prípadoch to bolo nedodržanie záverečných hodín v príslušných reštauračných zariadeniach. V dvoch prípadoch mestskí policajti riešili aj prípady súvisiace s poskytovaním a dožadovaním sa sexuálnych služieb, ako aj 78 priestupkov, ktoré majú na svedomí majitelia psov. V Čiernom lese skončilo v priebehu týždňa 117 odtiahnutých motorových vozidiel, na ďalších 335 nasadili mestskí policajti blokovacie zariadenia.

Padli v Dúbravke výstrely?

V pondelok ani nie dve hodiny po polnoci zasahovali hliadky MsP na Saratovskej ulici pri OD Saratov. Malo sa tu vraj strieľať a streľbu nahradila prudká hádka dvoch mužov. Ako sa ukázalo neskôr, jeden z nich mal poranenú ruku a druhý sa mu pokúšal zastaviť krvácanie. Či sa v Dúbravke strieľalo zisťujú príslušníci Policajného zboru. V každom prípade zranený muž rozbil rukou sklenenú výplň na zastávke električiek a o ňu sa poranil. Bol silne bol vplyvom alkoholu a odmietal aj lekársku pomoc. Na požiadanie záchranárov preto mestskí policajti sanitku rýchlej zdravotníckej pomoci sprevádzali až na Kramáre, kde 20-ročného Bratislavčana lekári odborne ošetrili.

Včely ohrozovali deti

Anonymný telefonát krátko po šiestej hodine večernej nasmeroval hliadku Mestskej polície na Karloveskú ulicu. Na jednom strome sa usadil roj včiel a tieto ohrozovali hrajúce sa deti. Hliadka MsP sa preto spojila zo včelárom bývajúcim v Dúbravke a ten včielky zo stromu odstránil a ich roj odviezol do bezpečia.

Len sa tak hrali

V stredu krátko pred deviatou hodinou večernou anonymný telefonát z Humenského námestia v Petržalke nasmeroval jednu z hliadok MsP práve do týchto miest. Školopovinné deti namiesto „vstrebávania“ vedomostí si dlhú chvíľu vyplnili tak, že zapálili staré matrace pri kontajneroch. Decká samozrejme na príchod mestských policajtov nečakali a utiekli radšej domov. Možno spoza okien rodičovských bytov sa potom už len tíško pozerali, ako oheň likvidujú bratislavskí hasiči.

Bez problémov na tráve

Pred Domom kultúry Nivy na Súťažnej ulici bez okolkov zaparkoval autobus Karosa  na trávniku jeho 46-ročný vodič z Bardejova. Samozrejme, tento spôsob parkovania neušiel pozornosti hliadke mestskej polície. Tá Bardejovčanovi päťstokorunovou pokutou pripomenula, že v hlavnom meste mestská polícia pochopenie pre tento štýl parkovania nemá.

Pridrahé spaľovanie

V nedeľu popoludní poriadok vo svojej záhradke v záhradkárskej osade Pod agátmi robil 31-ročný Bratislavčan. Voči jeho aktivitám však mali výhrady viacerí Bratislavčania. Dymom totiž tento pán poriadne znepríjemňoval život ostatným. K slovu sa preto dostala hliadka MsP. Po jej zásahu musel záhradkár oheň uhasiť a nedeľňajšie spaľovanie ho navyše stálo ešte aj 500 korún.

Kultúrne podujatie spestril obrovský had

Hliadka MsP počas víkendu zasahovala aj v Medickej záhrade. Sobotňajšie popoludnie tu návštevníkom spestril obrovský had, ktorý dianie v záhrade pozoroval skrútený v korune jedného stromu. Mestskí policajti preto vyrozumeli pracovníkov Slobody zvierat. Tí skonštatovali, že do Medickej záhrady sa doplazila nevedno odkiaľ zákonom chránená užovka stromová a poradil si s ňou až špecialista zaoberajúci sa odchytom plazov.

S putami na rukách

Do svojej kože sa v reštaurácii Ister na Ventúrskej ulici nevedela vpratať 25-ročná Jana z Giraltoviec a o dva roky starší Gabriel z Nových Zámkov. Na oboch výtržníkov telefonicky upozornili hliadku Mestskej polície. Jana odmietla predložiť doklad svojej totožnosti a fyzicky zaútočila na mestského policajta. Skrotla až po použití donucovacích prostriedkov. To ale zďaleka nebolo všetko. Jej priateľ spiaci na stoličke sa medzitým prebral a keď videl, že Janu policajti predvádzajú s putami na rukách, rozhodol sa fyzickým útokom mestským policajtom im v tom zabrániť. Zámer mu ale nevyšiel a aj on spútaný neskôr skončil na príslušnej stanici MsP.

„Grafiťáci“ mali smolu

Na dvoch 17-ročných sprejerov z Ivánky pri Dunaji a Bratislavy upozornili Bratislavčania operačné pracovisko MsP v podvečerných hodinách. Dvaja mladíci rukopis svojej práce zanechávali na Botanickej ulici.  Svoj výtvor ale dokončiť nestihli. Pri sprejovaní im po prstoch „klepla“ hliadka MsP a ich dielo ocenila udelením príslušnej blokovej pokuty.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.7.2008 / 23.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.