Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 24. týždni 2004

Dátum: 23.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 24. týždni 2004

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 7. júna do 13. júna 2004

Na Námestí SNP najviac priestupkov

Medzi najpriestupkovejšie miesta v Bratislave patrilo minulý týždeň Námestie SNP. Mestskí policajti tu zaznamenali až 62 priestupkov. Ďalším frekventovaným priestupkovým námestím sa stalo Župné námestie so 47 priestupkami.

V priebehu týždňa ale hliadky MsP zistili a riešili 1740 priestupkov. 651 z nich sa týkalo priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. V 180 prípadoch zistili mestskí policajti porušenia zo strany vodičov pri nepovolenom obsadzovaní parkovacích boxov. Viac ako dosť prípadov  sa týkalo aj priestupkov proti verejnému poriadku - 113.

Ľuďom chutí v týchto dňoch aj pivo kúpené v potravinách a konzumované na verejných priestranstvách. Na tento neduh doplatilo v priebehu týždňa 155 pivárov. V priebehu týždňa mestskí policajti riešili aj 79 majiteľov psov z dôvodov porušenia príslušných nariadení týkajúcich sa podmienok ich chovu, ale napríklad aj 14 žobrákov obťažujúcich svojím správaním okoloidúcich.

Pracovníci odťahovacej služby odtiahli do Čierneho lesa 112 motorových vozidiel, na ďalších 362 v priebehu týždňa nasadili mestskí policajti blokovacie zariadenia.

Taška plná písomností

V pondelok takmer na pravé poludnie upozornil hliadku MsP náhodný Bratislavčan na tašku ležiacu pri budove Mestského múzea na Primaciálnom námestí. K jej obsahu sa nikto nehlásil. K podozrivému nálezu preto mestskí policajti privolali pyrotechnikov a do ich príchodu zabezpečovali  miesto  spolu s hliadkou policajného zboru. Pes cvičený na vyhľadávanie výbušnín našťastie nesignalizoval, že v taške môže byť uložený pekelný stroj. Boli v nej  len obyčajné písomnosti.

Hasiči mali prácu so včelami

V ten istý deň v popoludňajších hodinách si našli svoj nový domov na dvore jedného z rodinných domov na ulici Juraja Hronca včielky, ktoré opustili svoj úľ. O tejto situácii informoval Mestskú políciu nešťastný majiteľ rodinného domu. Ďalší telefonát potom smeroval k hasičom a tí roj včiel na dvore odstránili.

Bratislavčan s prestrelenou hlavou

V stredu popoludní v Rusovciach na Irkutskej ulici za kovovou bránou pri vstupe k vodnému zdroju hliadka MsP našla ležať na chrbte bez známok života neznámeho muža. Mestskí policajti preto okamžite kontaktovali príslušníkov Policajného zboru, ako aj pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci. Privolaný lekár v tomto prípade už mohol žiaľ len konštatovať smrť tohto človeka a na jeho tele  nariadil vykonať súdnu pitvu. Tá potvrdila, že príčinou smrti 53-ročného Bratislavčania boli poranenia strelnou zbraňou do oblasti hlavy. Prípadom tejto smrti sa momentálne zaoberá vyšetrovateľ KÚJP v Bratislave.

Upratovačka uväznená na pracovisku

V stredu predpoludním požiadala o pomoc hliadku MsP istá pani majúca na starosti upratovanie priestorov domu na Kremnickej ulici. Prievan totiž zabuchol dvere kde upratovala a pani nemala pri sebe kľúče, pomocou ktorých by sa dostala von. Policajti Mestskej polície sa preto spojili s majiteľom firmy, v ktorej zostala  pani uväznená a tí ju po niekoľkých minútach z nedobrovoľného zajatia vyslobodili.

Prasiatka na ceste

Skutočne kuriózny prípad riešili v ten istý deň v podvečerných hodinách mestskí policajti v Podunajských Biskupiciach. Po ceste voľne pobehovali prasiatka. Ešte do príchodu hliadky  stihol „krochkáčov“ odchytiť ich majiteľ a umiestniť tam, kde patria. Prasiatkam sa ale v chlievoch zrejme nepáčilo, preto do ulíc vyrazili ešte raz a to o 21.00 hod. Z ulice Svornosti však  ušli do neďalekého poľa.

Kamera objavila otvorený Peugeot

Na parkovisku pred ružinovskou nemocnicou jedna z kamier Mestskej polície zaregistrovala  otvorený osobný Peugeot. Telefonické snahy mestských policajtov skontaktovať sa s majiteľom auta boli žiaľ, márne. Mobilný telefón bol vypnutý, pevnú linku tiež nikto nedvíhal. Priamo v nemocnici našťastie neskôr majiteľa auta mestskí policajti objavili. Ako sám povedal, v aute mu nič nechýbalo, zlodeji v tomto prípade vyšli naprázdno. Tí si pravdepodobne asi neuvedomili, že ich sníma kamera mestských policajtov.

Zadržali Inda

V piatok predpoludním hliadka MsP v Petržalke na Jantárovej ulici kontrolovala neznámeho muža. Ten nemal pri sebe doklady totožnosti, avšak policajtom povedal, že do Bratislavy ho priviezol neznámy muž a pokračovať spolu mali ďalej cez zelenú hranicu do Rakúska. Mestskí policajti cudzinca, ktorého domovom je India, odprevadili na najbližšie policajné oddelenie. Sen o pobyte v niektorej západnej krajine sa mu tak nenaplnil.

Psov zahnali až varovné výstrely

Svorka štyroch psov vtrhla cez dieru v plote v sobotu na susedný pozemok patriaci 58-ročnej Bratislavčanke na Strojníckej ulici. V tom čase sa na dvore hralo šesťročné dievčatko a veľa nechýbalo, aby psiská na ňu zaútočili. Pravdepodobne si to ale rozmysleli a pobrali sa do svojej ohrady. Avšak len na čas. O sebe dali opäť vedieť, keď tento oznam prišla preveriť hliadka MsP. Svorka bez pána bola mimoriadne agresívna, preto mestskí policajti použili svoje služobné zbrane a až po varovnom výstrele do vzduchu psy definitívne skrotli. Ich majiteľ zostáva zatiaľ v anonymite, o psov sa vraj stará len dva až trikrát do týždňa. Nakoľko ale vzniklo podozrenie, že bol spáchaný z jeho strany trestný čin, poškodená Bratislavčanka nelenila a podala na neho trestné oznámenie.

Chutilo im na vežičke

Naozaj netradičné miesto určené k popíjaniu alkoholických nápojov si zvolili počas víkendu dvaja 21 a o rok starší Bratislavčania. Tí vyliezli na vežičku kostola pri Evanjelickej bohosloveckej fakulte, otvorili si fľaštičku vína a z výšky pozorovali svet pod sebou. Pravda len to tej chvíle, než pri fakulte nezastavilo vozidlo hliadky MsP. Mestskí policajti tým dvom rázne pripomenuli, že to čo robia nie je celkom v súlade s „kostolným“ poriadkom. Obaja potom zliezli na zem. Tým to ale všetko neskončilo. Správca farnosti na oboch podal vzápätí trestné oznámenie.

Aport na pieskovisku

Traja muži popíjajúci pivo na Ovsištskom námestí si čas medzi jednotlivými dúškami krátili tak, že psovi hádzali loptičku rovno do detského pieskoviska, kde sa v tom čase bezstarostne hrali malé deti. Stop ich nebezpečnej zábavke dala až privolaná hliadka MsP a všetci traja budú musieť v krátkom čase svoje správanie vysvetľovať na príslušnom priestupkovom referáte miestneho úradu.

Labute  na výlete

V nedeľu večer sa pravdepodobne voda Kuchajdy zunovala niekoľkým labutiam a tie sa vybrali spoznávať Bratislavu. Veselo si špacírovali medzi autami po Tomášikovej ulici. Späť do areálu im pomohli až mestskí policajti.

Oprava za tisícku

        Do rozoberania starého auta sa plný elánu pustil v nedeľu podvečer na Vavilovej ulici 17-ročný mládenec. Tomu vôbec neprekážalo, že z auta vyteká na trávu a do kanalizácie olej. Prekážala mu dokonca aj výška udelenej blokovej pokuty a to 1000 korún za znečisťovanie verejného priestranstva. Tú odmietol zaplatiť. Doriešenie tohto prípadu ho bude čakať na miestnom úrade, kde však už pokuta v rámci správneho konania bude oveľa vyššia.

       

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.7.2008 / 23.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.