Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 22. týždni 2004

Dátum: 23.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 22. týždni 2004

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 24. mája do 30. mája 2004

Vajnorská ulica bola najpriestupkovejšia

Počas posledného májového týždňa hliadky MsP zistili a riešili v hlavnom meste 1649 priestupkov. Ich skladba prezrádza, že 612 z nich sa týkalo priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. Napriek tvrdým sankciám mnohí motoristi si ešte stále nerobia ťažkú hlavu s parkovaním na vyhradených parkovacích boxoch bez náležitého povolenia. Priestupkov podobného charakteru zistili mestskí policajti 123, pričom z miest vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov odtiahli štyri motorové vozidlá. Ich vodičom totiž chýbalo patričné povolenie, na základe ktorého na takto vyznačených miestach môžu zaparkovať. Aj tieto vozidlá prispeli do týždennej štatistiky odtiahnutých motorových vozidiel a tá hovorí, že v Čiernom lese sa ich vyskytlo 132. Papuče si našlo na svojich vozidlách v priebehu týždňa ďalších 370 motoristov.

Okrem toho hliadky MsP počas týždňa riešili napríklad aj 18 prípadov nepovoleného ambulantného predaja, 98  porušení týkajúcich sa konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, ale aj 107 priestupkov obchádzania platných nariadení týkajúcich sa chovu domácich zvierat, či 28 prípadov obťažovania okoloidúcich žobrákmi.

Taxíkom zrazil mestského policajta

Mimo vyhradených parkovacích boxov pre vozidlá taxislužby zaparkoval svoj taxík Mercedes v pondelok predpoludním na Rovniankovej ulici v Petržalke jeho 43-ročný vodič z Bratislavy. Privolanej hliadke MsP sa odmietol taxikár preukázať dokladom totožnosti, sadol si do vozidla a pokúsil sa z miesta odísť. Pri rozjazde však kolesami Mercedesu prešiel po nohe jedného mestského policajta  a spôsobil mu zranenia, liečenie ktorých potrvá podľa vyjadrenia lekárov asi päť dní. Taxikár na čas za volant svojho vozidla pravdepodobne nesadne. Svojím konaním sa totiž dopustil trestného činu útoku na verejného činiteľa a skončil na príslušnom policajnom oddelení.

Opilec v parku

Krátko po desiatej hodine večernej v stredu anonymný telefonát upozornil  na neznámeho muža v krátkych nohaviciach ležiaceho takmer bez známok života v parku na Budovateľskej ulici. Hliadka MsP, ktorá tento telefonát preverovala zistila, že tým neznámym v tomto prípade je 24-ročný Bratislavčan. Ten sa spolu s ďalšími dvomi kamarátmi  v parku intenzívne venoval konzumácii alkoholických nápojov. V dôsledku nadmernej konzumácie „ohnivej“ vody mu ale oťaželi nohy, tak sa rozhodol jednoducho zvyšok noci stráviť v parku pod širákom. Zámer ale mladému mužovi nevyšiel. Jeho kamaráti ho museli zobudiť a tackajúc potom spolu odišli domov.

Rušno „U Maťa“

Veselo veru bolo taktiež v stredu  po záverečnej  v pohostinstve U Maťa na Obežnej ulici. Na mimoriadne hlučných návštevníkov tohto zariadenia upozornili telefonicky Mestskú políciu obyvatelia okolitých domov. Hliadka MsP prirodzene pre hlučnú zábavu pochopenie nemala. Po záverečnej urobila v pohostinstve definitívnu záverečnú, hostia si museli vyrovnať svoje podlžnosti a pobrali sa domov.

Seat s otvoreným oknom

O šťastí môže  hovoriť 35-ročný Bratislavčan. Na svojom Seate totiž zabudol zatvoriť okienko. Ľudia náhliaci sa v strede týždňa ráno za pracovnými povinnosťami si ale mysleli, že auto počas noci niekto vykradol, preto zavolali Mestskú políciu. Hliadka sa spojila s majiteľom auta. Ten našťastie konštatoval, že vo vnútri nič nechýba. Našťastie! Otvorené auto je totiž vďačným cieľom pre zlodejov.

Opilec na Panónskej

Anonymný telefonát vo štvrtok krátko po šiestej hodine večernej nasmeroval hliadku MsP k jednému z nákupných stredísk na Panónskej ceste. Bez problémov si tu na zemi ustlal muž pod vplyvom alkoholu. Z jeho alkoholického sníčka ho hliadka MsP prebrala a opilec sa pobral domov. Podobne dopadla aj skupina bezdomovcov „táboriaca“ na Považanovej ulici. Tí znečisťovali ešte aj verejné priestranstvo, preto ich mestskí policajti z týchto miest vykázali.

Takmer súčasne

Na Krížnej ulici vo večerných hodinách podľa telefonického oznámenia na číslo 159 mal neznámy muž rozbiť sklo na zaparkovanej Škode SuperB a túto sa pokúšal vykradnúť. K zlodejovi takmer súčasne dorazila hliadka MsP a hliadka PZ. Nakoľko sa tento pán dopustil trestného činu, policajti ho s putami na rukách predviedli na príslušné policajné oddelenie a tam musel vysvetľovať, čo mu na škodovke vôbec prekážalo.

Rozkopávka za tisícku

Čulé stavebné práce prebiehali v nedeľu na rozkopávke  Brnianskej a Javorovej ulice. Na rámus, ktorí robotníci spôsobovali, hliadku MsP upozornili občania okolitých domov. Ukázalo sa, že robotníci na stavebné práce nemali na nedeľu povolenie. Preto ich museli predčasne ukončiť a 40-ročný stavbyvedúci zaplatil navyše aj blokovú pokutu vo výške 1000 korún.

Dobitý pred potravinami

V sobotu krátko pred ôsmou hodinou večernou pred potravinami na Žitavskej ulici ležal na zemi neznámy dokrvavený muž. Mestská polícia sa o ňom dozvedela na základe telefonátu na tiesňové číslo 159. Neznámy nemal pri sebe doklady totožnosti a nedokázal s hliadkou komunikovať. Mestskí policajti preto okamžite privolali rýchlu zdravotnícku pomoc a do príchodu sanitky poskytli zranenému prvotné ošetrenie. Záchranári potom neznámeho previezli do najbližšej nemocnice.

Najskôr vyložil...

... a potom odpad späť na vozík naložil na Strednej ulici v sobotu popoludní 49-ročný muž. Ten sa týmto spôsobom pôvodne mienil zbaviť stavebného odpadu. Jeho iniciatíva ale neušla pozornosti hliadke MsP. Tehly musel tento pán pekne naložiť späť na vozík a za znečisťovanie verejného priestranstva zaplatil aj patričnú blokovú pokutu.

Nočné rušenia

Počas víkendu sa o prácu hliadkam MsP vo viacerých prípadoch postarali aj tí, čo si svoje byty zamenili za zábavné podniky, ale aj tí, čo v zábavných podnikoch zabudli na dodržiavanie záverečných hodín. Tak napríklad hlučno bolo aj v jednom byte na Andrusovej  i Obchodnej ulice, či v zábavných podnikoch Kráter a v prevádzke „17“ na Hviezdoslavovom námestí. Vyslané hliadky tieto porušenia riešili udelením blokových pokút, či oznámením na príslušné miestne úrady.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.7.2008 / 23.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.