Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 21. týždni 2004

Dátum: 23.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 21. týždni 2004

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 17. mája do 23. mája 2004

Octaviam sa v Čiernom lese páči

Predposledný májový týždeň bol opäť bohatý na počet priestupkov, ktoré zistili a riešili hliadky Mestskej polície. Počas týždňa ich zaznamenali 1721. Ich skladba prezrádza, že 692 z nich sa týkalo priestupkov v oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. Až pod 157 priestupkov sa podpísali vodiči, ktorí svoje vozidlá zaparkovali na vyhradených parkovacích boxoch, v troch prípadoch to boli miesta určené pre vodičov so zdravotným postihnutím. Do Čierneho lesa odtiahli pracovníci odťahovacej služby 126 vozidiel, pričom prevládala značka Škoda Octavcia. Na ďalších 363 vozidiel nasadili mestskí policajti blokovacie zariadenia.

Štatistika priestupkov ďalej prezrádza, že mestskí policajti riešili napríklad aj 11 prípadov nedodržania záverečných hodín, 101 prípadov konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, či 11 prípadov obťažovania okoloidúcich ľudí žobrákmi. Ťažkú hlavu s nedodržiavaním príslušných všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa chovu psov si nerobilo ani 78 majiteľov psov. V oblasti poskytovania a dožadovania sa sexuálnych služieb zistili hliadky osem priestupkov.

Zadržali hľadaného

V pondelok predpoludním upútal pozornosť hliadky MsP na Fedákovej ulici v Dúbravke neznámy muž. Ten znečisťoval verejné priestranstvo. Mestskí policajti ho preto legitimovali, avšak tento pán nemal pri sebe doklad totožnosti. Povedal síce svoje meno i to kde býva, to policajtom prirodzene nestačilo. Preverovaním zistili, že po 25-ročnom Jurajovi zo Sládkovičova vyhlásila polícia pátranie. V sprievode hliadky MsP preto putoval na príslušné OO PZ.

V rozpore s nariadeniami

Pred potravinami na Homolovej ulici v ten istý deň predpoludním veselo popíjali alkoholické nápoje dvaja muži. Možno si ani neuvedomili, že tak konajú v rozpore s príslušnými všeobecne záväznými nariadeniami zakazujúcimi konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Jeden z nich odmietol s hliadkou mestskej polície komunikovať a správal sa mimoriadne agresívne. Nereagoval ani na výzvu, aby od tohto konania upustil. Skrotol až po použití donucovacích prostriedkov a na príslušnej stanici MsP neskôr vysvetľoval dôvody svojho nevhodného správania sa.

Dopredávala

Pred trhoviskom na Miletičovej ulici si popoludní predajný stánok bez problémov otvorila 55-ročná Bratislavčanka. Tovar kupujúcim však ponúkala v parku bez patričného povolenia. Hliadka MsP jej „živnosť“ zrušila a navyše táto pani za nepovolený predaj musela zaplatiť ešte aj blokovú pokutu.

Peklo v Pekle

Desať minút po desiatej hodine večernej v utorok prebral operačný príslušník MsP telefonickú informáciu o rušení nočného kľudu v pohostinstve Peklo na Albánskej ulici. Oznam bol pravdivý. Pri kontrole skupinky mužov, ktorí boli až príliš hluční, jeden z nich 26-ročný Martin začal byť mimoriadne agresívny. Namiesto predloženia dokladu totožnosti vyskočil na prednú kapotu služobného vozidla MsP a toto poškodil. Asi si uvedomil čo urobil, preto vzal nohy na plecia. Policajti ho po niekoľkých metroch dostihli. Martin sa ale nemienil vzdať. Naďalej kládol odpor. Skrotol až po použití donucovacích prostriedkov. Zvyšok noci potom prirodzene strávil na policajnom oddelení v „družnom“ rozhovore s policajným vyšetrovateľom.

Máj, lásky čas

V parčíku na Račianskom mýte v neskorých večerných hodinách si prejavy lásky nevhodným spôsobom vyznávali 60-ročný Bratislavčan spolu so 48-ročnou ženou. Dokonca takým spôsobom, že budili verejné pohoršenie. Láskanie obom prekazila hliadka MsP a nakoľko obaja porušili všeobecne záväzné nariadenie týkajúce sa poskytovania a dožadovania sa sexuálnych služieb, za nočný „výkon“  zaplatili príslušnú blokovú pokutu.

Motorkári na chodníku

V stredu v podvečerných hodinách nasmeroval jeden z telefonátov hliadku MsP na Krásnohorskú ulicu. Tu sa mali po chodníku a trávniku preháňať na motorkách dvaja mladí ľudia. Ukázalo sa, že dvojkolesových tátošov osedlali a takto skúšali 19-ročná Denisa a o rok mladší Stanislav. Ich priestupok prirodzene nezostal bez povšimnutia zo strany hliadky MsP. Tá oboch vyriešila udelením blokovej pokuty.

Posvietili si na terasy

Vo štvrtok predpoludním príslušníci MsP v spolupráci s pracovníkmi  MiÚ Bratislava Staré Mesto v priebehu troch hodín skontrolovali v tejto časti Bratislavy všetky exteriérové sedenia. Kontrola pre niektorých majiteľov reštauračných zariadení nedopadla práve najlepšie. Na Hviezdoslavovom námestí, ale i na Gorkého ulici v šiestich prípadoch zistili porušenie platných predpisov týkajúcich sa umiestňovania exteriérových terás. Majitelia reštaurácií na ich rozloženie pred svojimi prevádzkami nemali povolenie. Každý z nich preto za toto porušenie musel zaplatiť blokovú pokutu vo výške 1000 korún.

Nebezpečné skoky

Pre niektorých petržalských chlapcov zdá sa, letná kúpacia sezóna začala už vo štvrtok popoludní. Pred slnečnými lúčmi hľadali osvieženie vo vodách Chorvátskeho ramena. Telefonicky na nich upozornil anonym s tým, že do vody hádžu nečistoty a takto rameno znečisťujú. Do vody ale nič nehádzali, iba ak svoje telá skokmi z nadjazdu na Dolnozemskej ulici. Malých skokanov hliadka MsP upozornila na číhajúce nebezpečenstvo v mútnej vode ramena. Nik totiž nedokáže so stopercentnou istotou povedať, či na dne ramena nie sú predmety, na ktorých by sa mohli poraniť. Po týchto slovách to chlapci „zbalili“ a pobrali sa domov.

Čas čakania si krátil „hajlovaním“

Na zástavke MHD v Rusovciach v sobotu vo večerných hodinách čas čakania na spoj mestskej dopravy si skutočne netradičným spôsobom krátil 22-ročný Bratislavčan. Autobus privolával vztýčenou rukou a slovným doprovodom „Sieg heil“. Na 22-ročného Bratislavčana upozornili Mestskú políciu  Rusovčania telefonátom na tiesňové číslo 159. Mladý muž bol pod vplyvom alkoholu a hliadke odmietol preukázať svoju totožnosť. Nakoľko vzniklo podozrenie, že sa dopustil trestného činu podpory a propagácie hnutí smerujúcich k potlačeniu práv a slobôd občanov, hliadka MsP ho predviedla na najbližšie policajné oddelenie.

Hluční hneď ráno

V nedeľu zavčas rána sa po Tranovského ulici príliš hlučne presúvala skupinka mládencov. Nevedno, či išli domov z flámu. Okrem toho, že boli príliš hluční sa navyše ešte aj potužovali alkoholickými nápojmi. Hliadka MsP ich preto upozornila na nevhodnosť správania, ako aj zákaz požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Mladí muži stíchli a pobrali sa radšej domov dospávať prebdenú noc.

Aj deti sa musia hrať...

Zábavná pyrotechnika lietala v nedeľu popoludní z okien jedného bytu na Prievozskej ulici. Postarali sa o to deti, ktoré si takto krátili nedeľňajšie popoludnie. Ich matka to ospravedlňovala slovami, že aj deti sa musia nejako hrať. Aj deti a predovšetkým ich rodičia by mali na druhej strane vedieť, že používanie zábavnej pyrotechniky je v Bratislave presne určené všeobecne záväzným nariadením. Matka malých „petardistov“ o tom nevedela, prisľúbila však nápravu, že sa to už nebude opakovať.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.7.2008 / 23.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.