Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 19. týždni 2004

Dátum: 23.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 19. týždni 2004

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 3. mája do 9. mája 2004

Poriadky na vyhradených parkovacích miestach

V 19. kalendárnom týždni zistili a riešili hliadky MsP v hlavnom meste 1737 priestupkov. 633  priestupkov sa týkalo porušení proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. V priebehu týždňa hliadky riešili aj 160 priestupkov týkajúcich sa neoprávneného zaberania vyhradených parkovacích boxov. V šiestich prípadoch zdraví vodiči nezaváhali a svoje autá zaparkovali na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých vodičov. Aj títo motoristi tak svojou mierou prispeli do štatistiky odtiahnutých motorových vozidiel. V Čiernom lese sa ich v priebehu týždňa ocitlo 115. Na ďalších 383 vozidiel nasadili príslušníci MsP blokovacie zariadenia.

Skladba  priestupkov ďalej prezrádza, že  mestskí policajti riešili aj 19 priestupkov v súvislosti s nepovoleným ambulantným predajom, v 163 prípadoch to boli porušovania VZN zakazujúce konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Zistili aj 10 prípadov nerešpektovania záverečných hodín, ale aj 91 priestupkov týkajúcich porušení VZN o podmienkach chovu domácich zvierat.

Z nádrže škodovky unikal benzín

V pondelok desať minút po dvanástej hodine upozornili Bratislavčania hliadku Mestskej polície na parkujúcu bielu Škodu Rapid. Z vozidla zaparkovaného pred vchodom  do domu číslo 10 na Líščích Nivách totiž vytekal benzín. Mestskí policajti preto o vzniknutej situácii vyrozumeli bratislavských hasičov. Tí vytečený benzín bezpečne zlikvidovali.

Veselo v Norton Pube

S dodržiavaním záverečných hodín si ťažkú hlavu veru nerobili v Norton Pube na Panenskej ulici. Ešte po jedenástej hodine večernej sa z tohto zariadenia šíril hluk a ten nedoprial spokojný oddych obyvateľom bývajúcim na tejto ulici. Predĺžená záverečná bude mať pre zodpovednú pracovníčku tejto prevádzky dohru na príslušnom priestupkovom referáte.

Populárne chodníky

S parkovaním v hlavnom meste sú neustále problémy. Motoristi si z nedostatku parkovacích miest ale ťažkú hlavu nerobia. Parkoviská si neraz prípade urobia aj z chodníkov. Tak ako napríklad v stredu na Mickiewiczovej ulici. Vďaka tomu sa museli chodci prepletať pomedzi autá jazdiace touto ulicou. Ale len do príchodu príslušníkov Mestskej polície spolu s pracovníkmi odťahovacej služby. O parkovanie tým pádom mali vodiči striebornej Hondy a Škody Fabie na čas postarané. Ich autá skončili odtiahnuté v Čiernom lese.

Pytliakov odhalila kamera

Na rybačku sa počas víkendu vybrali k Chorvátskemu ramenu dvaja muži. Mestská polícia voči tejto záľube má pochopenie pravda len v tom prípade, ak je rybolov legálny. Spôsob, akým však chytal v predpoludňajších hodinách ryby 24- ročný Bratislavčan bol až príliš nápadný. Ryby chytal zo stavadla oproti Fedinovej ulice na takzvanú „pytlačku“ – teda cievku si silónom a háčikom. Pytliaka pri jeho činnosti objavila kamera Mestskej polície. Nakoľko „tiežrybár“ nemal rybárske povolenie, skončil s podozrením zo spáchania trestného činu pytliactva na policajnom oddelení. Podobne dopadol napokon v podvečerných hodinách aj ďalší, tentokrát 15-ročný pytliak loviaci na tom istom mieste.

Kone bez pána

Telefonát na tiesňové číslo MsP 159 nasmeroval jednu z hliadok na Jaskov rad smerom na Kramáre. Po ceste totiž bez problémov pobehovali dva čierne koníky bez jazdcov. Tie sa dostali až na Stromovú ulicu a tu si ich chytil ich 49-ročný majiteľ. Koníky mu niekto neznámy vypustil z ohrady na Podkolibskej ulici a tie dočasnú slobodu využili - rozhodli sa spoznávať krásy hlavného mesta.

Niekto to rád horúce

So skutočne netradičným prípadom sa stretla počas víkendu na Vajnorskej ulici jedna z hliadok MsP.  V nočných hodinách sa sústredili aj na kontrolu dodržiavania VZN týkajúcich sa poskytovania sexuálnych služieb. Jedna „kňažka“ lásky ale pri kontrole odmietla predložiť svoj občiansky preukaz. Tvrdila, že sa volá Andrea a do Bratislavy si prišla zarábať svojim telom až z Lučenca. To mestským policajtom nestačilo, preto Andrea v ich sprievode putovala na stanicu mestskej polície. A tu vysvitlo, že Andrea je v skutočnosti 20-ročný Tibor z Fiľakova. Dokonale preoblečený za ženu. Samozrejme ani to ho neochránilo od udelenia blokovej pokuty za porušenie príslušných VZN týkajúcich sa poskytovania sexuálnych služieb. Či Tibor počas noci aj niečo svojím telom zarobil, správa ďalej neuvádza.

Dodávku hádzal do kontajnera

V nedeľu krátko po devätnástej hodine upozornili Petržalčania operačného príslušníka MsP na pracovné aktivity neznámeho muža. Ten na Vranovskej ulici pri SOU rozoberal starú dodávku a jej zvyšky hádzal do kontajnera určeného pre domový odpad. Po upozornení hliadkou MsP staré plechy a sedadlá musel tento muž z kontajnera vytiahnuť a naložiť na svoje auto. Blokovú pokutu odmietol zaplatiť, jeho priestupkom sa budú ďalej zaoberať pracovníci priestupkového referátu miestneho úradu. referátu.

 

       

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.7.2008 / 23.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.