Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 17. týždni 2004

Dátum: 23.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 17. týždni 2004

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 19. apríla do 25. apríla 2004

Štatistika

V 17. kalendárnom týždni hliadky MsP zistili a riešili v Bratislave 1700 priestupkov. Ich skladba prezrádza, že 689 z nich sa týkalo priestupkov na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. V 153 prípadoch mestskí policajti riešili aj previnenia vodičov tým, že protiprávne obsadili vyhradené parkovacie boxy. Skladba priestupkov ďalej prezrádza, že počas týždňa hliadky zaznamenali 118 priestupkov proti verejnému poriadku, 13 týkajúcich sa nepovoleného ambulantného predaja, či 65 priestupkov porušení VZN v oblasti konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Ťažkú hlavu s dodržiavaním príslušných VZN si nerobilo počas týždňa ani 72 majiteľov  štvornohých chlpáčov.

V Čiernom lese v priebehu týždňa skončilo 129 odtiahnutých nesprávne zaparkovaných motorových vozidiel. Na ďalších 409 nasadili príslušníci mestskej polície blokovacie zariadenia.

Nahý pred školou

V pondelok vo večerných hodinách upozornili občania mestskú políciu na podozrivého chlapa behajúceho v Adamovom rúchu  pred školou na Vendelínskej ulici. Hliadka mestskej polície v spolupráci s hliadkou PZ naháča len so šľapkami na nohách zadržala a predviedla na príslušné policajné oddelenie. Tu sa ukázalo, že ide o 23-ročného Bratislavčana Miroslava. Trpel duševnou chorobou. Mestskí policajti preto telefonicky vyrozumeli jeho zákonných zástupcov a Miroslava previezli do miesta jeho trvalého bydliska.

Dodávka skončila na zábradlí

O deň neskôr, v utorok o tretej hodine rannej skončil svoju jazdu s dodávkou na Krížnej ulici nárazom do električkového zábradlia jej vodič. O dopravnej nehode telefonicky anonymne informoval operačné pracovisko MsP jeden zo svedkov rannej nehody. Vodič vozidla pri náraze utrpel zranenia, preto operačný príslušník MsP informoval najskôr o nehode záchranárov a neskôr kontaktoval aj oddelenie dopravných nehôd PZ. Príčinu nehody vyšetruje dopravná polícia.

Násilník na políciu nepočkal

V ten istý deň niekoľko minút pred deviatou hodinou večernou prostredníctvom telefonického oznamu upozornil jeden z obyvateľov panelového domu na Cabanovej ulici v Dúbravke na neznámeho, nakrátko ostrihaného muža. Ten sa snažil vniknúť do jeho bytu, pričom na otvorenie zámku používal rôzne pomôcky. Hliadka MsP násilníka v dome však už nenašla a nenašla ho ani počas pátrania po okolí v tejto bratislavskej časti. Jednoducho sa stratil v tme.

Čierna skládka za tisícku

Prebytočného odpadu sa chcel zbaviť na Úderníckej ulici 21-ročný Bratislavčan. Smolu však mal v tom, že nové zakladanie nepovolenej skládky si všimli Petržalčania a telefonicky upovedomili Mestskú políciu. Jej hliadka pochopenie pre 21-ročného Juraja prirodzene nemala. Likvidácia odpadu týmto spôsobom ho stála tisíc korún.

Naháč pred internátmi

Len niekoľko minút pred jedenástou hodinou večernou v utorok anonymný telefonát z vysokoškolských internátov na Starých Gruntoch upozornil prostredníctvom linky 159 príslušníkov Mestskej polície na postaršieho vyzlečeného muža ležiaceho pred internátmi. 52-ročný Dušan z Topoľčian mal stiahnuté nohavice. S hliadkou nekomunikoval, razili z neho ale alkoholické výpary. Mal slabý tep, preto sa mestskí policajti spojili s pracovníkmi rýchlej zdravotníckej pomoci a tí ho previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

Prehnala to už dopoludnia

V stredu krátko predpoludním prostredníctvom telefonátu na tiesňové číslo MsP 159 obdržal operačný pracovník informáciu o žene, ktorá už takmer dve hodiny ležala vo dvore na Krížnej ulici. Hliadka MsP, ktorá tento oznam preverovala skutočne na spomínanej adrese našla ležať bezvládnu ženu. Ako sa ukázalo, bola to 42-ročná Bratislavčanka. Bola značne pod vplyvom alkoholu. Mestským policajtom sa ju podarilo prebrať z jej alkoholického opojenia, pomoc však pani Jana zdvorilostne odmietla a pobrala sa domov.

Šrot z detského ihriska

Dvaja bezdomovci v popoludňajších hodinách tlačiac káričku vrchovato naloženú železným šrotom si vykračovali po Ružinovskej ulici smerom k zberným surovinám. Nič mimoriadne, keby sa za šrotom neskrývali časti kolotočov ešte donedávna slúžiacich deťom na neďalekom detskom ihrisku. Ružinovčania neváhali a na pracovitých bezdomovcov upozornili hliadku MsP. Mestskí policajti zistili, že  časť kolotočov skutočne pochádza z detského ihriska na Súmračnej ulici a toto je momentálne likvidované. Povolenie na odvoz železnej konštrukcie dvaja bezdomovci však dostali z miestneho úradu.

Nebezpečná jama

Vo večerných hodinách po prepade kanálového poklopu zostala v stredu na Belinského ulici nebezpečná jama hlboká asi tri metre. Hliadka MsP preto o vzniknutej situáciu okamžite vyrozumela zodpovedných pracovníkov dispečingu cestného hospodárstva. Na ich pokyn pracovníci „Bratislavskej vodárenskej“ nebezpečné miesto ohradili a otvor dali do poriadku.

Tulák na stanici

V nedeľu popoludní upozornila prostredníctvom telefonátu na tiesňové číslo MsP 159  jedna z majiteliek  stánkov občerstvenia na autobusovej stanici Mlynské Nivy na chlapca, ktorý údajne odišiel z domu a býva v Banskej Bystrici. Po chlapcovi medzitým rozbehla pátranie aj banskobystrická polícia. Toto oznámenie hliadka MsP na stanici okamžite preverila a ukázalo sa, že 12-ročný Štefan spod Urpína sa skutočne ešte v piatok vybral naprieč Slovenskom a skončil v Bratislave. Mestskí policajti chlapca odviezli do Diagnostického centra pre deti a tu si ho prevezme jeho stará mama.

Podozrivý tieň

Taktiež v nedeľu desať minút pred jedenástou hodinou večernou svetlo v byte a podozrivý tieň poriadne vyľakal jednu z majiteliek bytu na Donerovej ulici. Nakoľko od bytu nemal kľúče nikto iný, len oznamovateľka, vyľakaná pani v domnení, že v byte má zlodeja upozornila na túto skutočnosť mestskú políciu. Jej hliadka nezistila poškodenie zámkového mechanizmu, ani iné stopy násilia svedčiace o tom, že do bytu niekto nepovolaný vnikol. Dojem zlodeja v tomto prípade vyvolal tieň od vyveseného prádla odrážajúci sa v lúčoch svetla lampy, ktorú oznamovateľka zabudla vypnúť.

K taške sa prihlásil bezdomovec

V sobotu krátko popoludní odložená školská taška na zastávke MHD pri Tescu v Petržalke nezostala dlho bez povšimnutia zo strany cestujúcej verejnosti. Bratislavčania pre istotu telefonicky upozornili na nález Mestskú políciu. V zabudnutej taške  našťastie nebol „pekelný stroj“, ako sa volajúci domnievali.  K jej obsahu sa prihlásil jeden z bezdomovcov, ktorý si ju tu odložil. Napokon aj obsah starej školskej tašky prezradil jej majiteľa.

Schrupli si v podchode

V ten istý deň si spálňu v podchode na Trnavskom mýte urobili viacerí bezdomovci. Tí tu hľadali útočisko pred nepriazňou počasia. Zo spánku ich ale prebrala hliadka MsP a spáčov z týchto miest vykázala.

                       

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.7.2008 / 23.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.