Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 15. týždni 2004

Dátum: 23.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 15. týždni 2004

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 5. apríla do 11. apríla 2004

Štatistika

V 15. kalendárnom týždni hliadky MsP riešili v hlavnom meste 1412 priestupkov. Najviac z nich sa ich stalo v Starom Meste 544, ale aj v štvrtom bratislavskom okrese 252 a o desať menej v bratislavskej dvojke.

Skladba priestupkov prezrádza, že až 625 z minulotýždňových sa týkalo priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Do Čierneho lesa si išlo pre odtiahnuté vozidlá 107 vodičov. V priebehu týždňa nasadili mestskí policajti na nesprávne zaparkované motorové vozidlá 339 blokovacích zariadení.

Hliadky sa v priebehu týždňa zameriavali aj na dodržiavanie príslušných VZN jednotlivých mestských častí. V tomto smere riešili napríklad 176 priestupkov týkajúcich sa nepovoleného ambulantného predaja, 25 priestupkov v súvislosti s nedodržiavaním záverečných hodín v reštauračných zariadeniach, 70 priestupkov konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, 92 nepovoleného státia na verejnej zeleni, 69 porušení VZN v oblasti čistoty a poriadku, 51 psíčkarov porušilo príslušné nariadenia týkajúce chovu domácich zvierat.

A chladnička je fuč

V pondelok v podvečerných hodinách prostredníctvom telefonátu na tiesňové číslo MsP 159 dostal operačný príslušník mestskej polície oznam o krádeži chladničky z pivničných priestorov jedného z panelových domov na ulici Československých parašutistov. Tieto priestory podľa oznámenia mali byť sprístupnené bezdomovcom a tí stihli znečistiť okolie smetného stojiska predmetmi z pivnice.

Stačilo tak málo

V ten istý deň dve minúty pred treťou hodinou rannou požiadala hliadku MsP o pomoc istá Bratislavčanka. Pred ubytovňou SAV na ulici I. Bukovčana mal totiž ležať na zemi opitý muž. Hlasno vykrikoval a rušil tým nočný kľud. Navyše ešte aj kopal do vchodových dverí. Hliadka MsP v tomto prípade zistila, že opilec to nebol. Na zem spadla telesne postihnutá osoba s barlami a tento muž volal o pomoc. Príslušníci MsP pomohli postihnutému postaviť sa. Našťastie zranený nebol, takže nepotreboval ani lekársku pomoc.

Spoločnosť mu robil pes

V utorok Bratislavčania prostredníctvom telefonátu na tiesňové číslo MsP 159 upozornili mestskú políciu na čudáka, ktorý si ustlal pod Michalskou bránou. Hliadka MsP zistila, že tento človek tu nebol sám a spoločnosť mu robil jeho pes. 35-ročný Bratislavčan nedbal na okolie a toto poriadne znečisťoval. Trvalý pobyt má síce v Petržalke, avšak tvrdil, že je bezdomovec. Po zásahu hliadky MsP musel tieto miesta prirodzene opustiť a špinu ešte predtým po sebe upratať.

Opilci pred materskou škôlkou

6.apríla v popoludňajších hodinách mierila hliadka MsP na Borskú ulicu. Tu mali podľa anonymného telefonátu štyria muži konzumovať na verejnom priestranstve pred materskou škôlkou alkohol. Bola to pravda. Tento priestupok vyslaná hliadka vyriešila dohovorom a štyria pivári sa museli pobrať vychutnávať perlivý mok do niektorého z pohostinských zariadení.

Dokradol

Z Billy na Bajkalskej ulici dostal operačný príslušník MsP v utorok popoludní oznam o prichytení páchateľa drobnej krádeže. Tento nemal pri sebe žiadne doklady, avšak lustráciou vyšlo najavo, že po 22-ročnom Bratislavčanovi je vyhlásené pátranie. Okresný súd v Pezinku totiž už dávnejšie vydal príkaz na jeho zatknutie. Mestskí policajti zlodeja predviedli na príslušné policajné oddelenie.

Príliš hlučné zábavy

Predĺžený veľkonočný víkend nedoprial viacerým Bratislavčanom  pokojný spánok. Telefonické oznámenia na tiesňové číslo Mestskej polície 159 nasmerovali totiž hliadky MsP do reštauračných zariadení, kde si s dodržiavaním záverečných hodín ťažkú hlavu nerobili a príliš hlučnou hudbou z nich rušili pokojný spánok Bratislavčanov. Z tohto dôvodu museli preto mestskí policajti zasahovať napríklad v zariadení Kráter club na Vysokej ulici, „U vodníka“ na Lovinského ulici, v Steine na Krížnej ulici, ale aj „U dvoch kočiek“ na Obchodnej ulici. Tí, čo hlasnú hudobnú produkciu mali na svedomí ju museli prirodzene stíšiť a za priestupky zaplatili blokové pokuty. V jednom prípade veľkonočné „disco“ bude mať dohru na príslušnom miestnom úrade.

Nestihol to...

V nedeľu skoro zavčas ráno smerovala hliadka MsP na Trnavské mýto. Podľa telefonického oznámenia tu mal behať medzi autami muž so spustenými nohavicami. Bola to pravda a hliadka zistila, že tým mužom je 50-ročný Bratislavčan. Bol pod vplyvom alkoholu a potreboval si uľaviť. Nestihol však dobehnúť na príslušné zariadenie, preto svoju potrebu vykonával týmto spôsobom. Hliadka MsP ho vyriešila dohovorom.

Narkomanku odviezla sanitka

V sobotu popoludní to s dávkou omamnej látky poriadne prehnala v Lamači pred reštauráciou HAS 29-ročná Marcela. Podobný oznam smeroval od Bratislavčanov aj na dispečing rýchlej zdravotníckej pomoci. Sanitka, ako aj mestskí policajti dorazili na miesto takmer súčasne. Nafetovanú Marcelu previezli záchranári na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

Padali zdravé stromy

Na Veľký piatok v záhradkárskej kolónii v Janíkovom dvore padali k zemi spílené zdravé stromy. Postarali sa o to dvaja 45 a 51-roční Petržalčania. Nakoľko na výrub stromov nemali platné povolenie, museli pílenie ukončiť a ich víkendová aktivita bude mať dohru pred príslušným správnym orgánom.

Pálenie za tisícku

Poriadok v záhradke spaľovaním nepotrebných vecí mienila robiť počas víkendu na Parcelnej ulici 59-ročná Bratislavčanka. Jej priestupok hliadka MsP vyriešila dohovorom a pani oheň uhasila. Podobne sa chcel zbaviť odpadu z novostavby rodinného domu aj 44-ročný Bratislavčan. Ten nepríjemným štipľavým dymom zamoroval okolie Štepnej ulice. Stálo ho to tisíc korún.

Ráno vo výťahu

Na Lotyšskej ulici v jednom z panelových domov odmietol poslušnosť výťah. Smola však bola v tom, že sa v ňom viezol človek. Na búchanie a núdzové zvonenie nikto z obyvateľov domu nereagoval, preto uväznený muž pomocou mobilného telefónu požiadal o pomoc mestskú políciu. Vyslaná hliadka sa spojila s človekom, ktorý v tomto dome má na starosti výťahy a ten muža z výťahovej šachty dostal do bezpečia.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.7.2008 / 23.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.