Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 13. týždni 2004

Dátum: 23.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 13. týždni 2004

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 22. marca do 28. marca 2004

Najviac priestupkov v Starom Meste

Počas minulého týždňa hliadky MsP zistili v hlavnom meste 1405 priestupkov. Najviac sa ich stalo v Starom Meste 556, ako aj v Petržalke 262 i v Ružinove 236. Ich skladba prezrádza, že až 522 z minulotýždňových sa týkala priestupkov v oblasti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. V 19 prípadoch hliadky zistili nerešpektovanie záverečných hodín v reštauračných zriadeniach, pričom najviac práce mali s prevádzkami na Zelenej ulici – šesť prípadov rušenia nočného kľudu.

83 majiteľov štvornohých chlpáčov pri venčení svojich miláčikov porušilo príslušné VZN týkajúce sa chovu domácich zvierat, v 88 prípadoch hliadky riešili aj priestupky týkajúce sa konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, či 10 prípadov súvisiacich s nepovoleným ambulantným predajom. Osem dievčat poskytujúcich sexuálne služby muselo zo zárobku časť peňazí vyčleniť na blokové pokuty.

V Čiernom lese skončila rovná stovka nesprávne zaparkovaných motorových vozidiel, 372 vodičov si našlo svoje autá uzamknuté papučami.

Obslúžil sa sám

V utorok krátko po polnoci pult centrálnej ochrany signalizoval mestskej polícii v Bratislave vlámanie do salónu nachádzajúceho sa v priestoroch OD Hron na Dudvážskej ulici. Na miesto preto okamžite vyrazila jedna zo zásahových hliadok MsP. O ostrý poplach sa tentokrát postaral 25-ročný Bratislavčan Milan R. Ten rozbil sklenenú výplň na dverách a dostal sa do salónu. V ňom sa obslúžil sám, no radosť z lupu dlho nemal, pretože skončil v rukách zasahujúcich mestských policajtov aj so strihacím strojčekom, ktorý stihol ukradnúť. Zvyšok noci Milan strávil na policajnom oddelení a prípadom nočnej vlámačky sa ďalej zaoberajú príslušníci PZ.

Lúpežník zatiaľ uniká

Taktiež v utorok 15 minút po piatej hodine rannej požiadala o pomoc hliadku MsP 50-ročná pracovníčka novinového stánku na Račianskej ulici. Pri otváraní stánku ju totiž udrel do hlavy zatiaľ neznámy muž a ukradol jej kabelku s osobnými vecami. Hoci mestskí policajti začali okamžite prepátravať okolie, ten neznámy sa v tmavých ranných uličkách stratil. Páchateľ lúpeže zostáva zatiaľ v anonymite a prípadom sa ďalej zaoberajú bratislavskí policajti.

Felícia bez skla

V nedeľu desať minút po jedenástej hodine predpoludním upozornili Petržalčania hliadku MsP na zaparkovanú Škodu Felíciu pred domami na Šustekovej ulici. Nič zvláštne, avšak z tohto auta niekto predtým ukradol výhľadové predné sklo. Kto to mohol byť nie je zatiaľ známe a odpoveď na túto otázku hľadajú petržalskí policajti.

Poradil si sám

Prostredníctvom anonymného telefonátu na číslo 159  v nedeľu 28. marca popoludní upozornili Bratislavčania operačné pracovisko MsP na vodiča maďarskej Toyoty. Ten totiž svoje auto zaparkoval na Klobučníckej ulici na miestach, kde je to dopravnými značkami zakázané. Na Toyote sa preto pochopiteľne objavila „papučka“. Jej demontáž však maďarský vodič vyriešil skutočne netradične. Sňal si ju z kolesa sám, naložil do kufra a pobral sa  preč. Ďaleko sa ale nedostal. Pod Novým mostom ho zastavila hliadka MsP. Samoobslužný spôsob demontáže blokovacieho zariadenia stál 36-ročného cudzinca 1000 korún.

Cesta nie je posteľ

Niekoľko minút pred deviatou hodinou večernou mala v poslednú marcovú nedeľu hliadka MsP z Petržalky prácu s 59-ročným Vincentom z považskobystrického okresu. Ten si Panónsku cestu pri predajni Fiat zmýlil s posteľou a na chladnom asfalte zaspal spánkom spravodlivých. Ukázalo sa, že k tomu mu výdatne dopomohol predtým skonzumovaný alkohol. Nakoľko však mal poranenú aj hlavu z ktorej krvácal, hliadka k nemu privolala pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci a tí ho previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.7.2008 / 23.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.