Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 12. týždni 2004

Dátum: 23.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 12. týždni 2004

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 15. marca do 21. marca 2004

Štatistika 

V 12. kalendárnom týždni hliadky MsP riešili v hlavnom meste 1606 priestupkov. Najviac ich zaznamenali v prvom okrese 603, na priestupky bol bohatý aj piaty bratislavský okrese. Tu ich príslušníci MsP zistili 309.

Skladba priestupkov za sledovaný týždeň prezrádza, že 635 z nich tvorili priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. V 112 prípadoch príslušníci MsP zistili porušenie všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, 14 prípadov nerešpektovania záverečných hodín v reštauračných zariadeniach, ale aj 44 porušení VZN týkajúcich sa podmienok držania a chovu domácich zvierat. Minulý týždeň hliadky riešili aj 15 prípadov obťažovania okoloidúcich žobrákmi, či štyri prípady poskytovania sexuálnych služieb kňažkami lásky.   

Na parkovisku odťahovacej služby v Čiernom lese skončilo 145 nesprávne zaparkovaných motorových vozidiel. 337 vodičov si našlo na svojich autách namontované blokovacie zariadenia.

Mládež sa zabávala

V utorok v podvečerných hodinách anonymný telefonát na tiesňové číslo MsP 159 upozornil na chlapcov, ktorí na Lipského a Húšťavovej ulici lámu a podpaľujú lavičky. Po príchode hliadky MsP vzali chlapci radšej nohy na plecia a ušli preč. Nie všetci. 15-ročný Igor pred hliadkou utiecť nestihol. Prečo sa s kamarátmi takýmto spôsobom zabával nevedel povedať, možno sa chcel pred okolím len ukázať, čo všetko dokáže. Ako jeho podpaľačsko-lámačskú aktivitu ocenili jeho rodičia, správa neuvádza.

Odmietol fúkať

Päť minút pred polnocou v stredu pri prejednávaní dopravného priestupku vodiča motorového vozidla Opel Corsa na Hubeného ulici tento javil známky požitia alkoholických nápojov. Hliadka MsP preto privolala hliadku PZ, avšak ani tejto sa 39-ročný Bratislavčan nedokázal podrobiť dychovej skúške. Nepodarilo sa mu to ani na OO PZ, pričom vodič Opla odmietol aj odobratie vzorky krvi na zistenie alkoholu. Dohru tento prípad bude mať prirodzene na príslušnom dopravnom inšpektoráte.

Bezdomovca „skosil“ alkohol

Vo štvrtok si ustlal na chodníku pri východe z areálu Kuchajda neznámy muž. Ukázalo sa, že tým neznámym v tomto prípade bol 41-ročný bezdomovec z Myjavy. Ten predtým niekde intenzívne popíjal a v dôsledku toho ho odmietli jeho nohy poslúchať. Hliadka MsP bezdomovca Jána prebudila z alkoholického opojenia a ten sa pobral radšej preč.

Začalo sa jarné upratovanie

Záhradkári sa uplynulý víkend s chuťou pustili do upratovania svojich záhonov. To, čo na nich po zime zostalo, v nejednom prípade likvidovali pomocou ohňa. Svedčia o tom napokon aj niektoré víkendové požiare, ktoré v Bratislave v uplynulých dňoch spozorovali hliadky MsP. Tak napríklad na Studenohorskej  ulici spaľovala staré konáre 56-ročná Bratislavčanka, na Betliarskej ulici pri konečnej autobusov MHD v nedeľu predpoludním začala horieť suchá tráva. S týmto požiarom bratislavskí hasiči bojovali takmer hodinu.

Predaj bez povolenia

Predajný stánok pred Delvitou na Dlhých dieloch si v nedeľu ráno otvorila bez patričného povolenia 29-ročná Ukrajinka. Tá okoloidúcim ponúkala na predaj rôzny tovar. Pravda len do chvíle, než sa pri nej nepristavila hliadka MsP. Tá Ukrajinku skontrolovala a nakoľko na túto obchodnú činnosť nemala príslušné povolenie, musela sa pobrať preč. Ešte pred svojím odchodom  zaplatila príslušnú blokovú pokutu.

Drahé umývanie

Veľmi neušetrila na umývaní svojho auta v nedeľu predpoludním 25-ročná Michaela z Podkoníc v Banskobystrickom okrese. Svojho štvorkolesového miláčika umývala na Smolenickej ulici za výdatného použitia saponátov. Dnes Michaela vie, že na autoumývarke by ju táto procedúra vyšla oveľa lacnejšie. Umývanie autíčka zaparkovaného ešte aj na trávniku ju totiž v tomto prípade stálo 500 korún.

Hluční bezdomovci

Smolenickú ulicu s pohostinstvom najnižšej cenovej skupiny si počas víkendu pomýlili dvaja 35 a 41-roční bezdomovci zo Sládkovičova a Veľkého Krtíša. Bez okolkov konzumovali alkoholické nápoje na verejnom priestranstve a navyše pod ich vplyvom boli aj náramne hluční. Hliadka MsP obom ich „hodovanie“ prekazila a za priestupok sa budú zodpovedať na príslušnom referáte miestneho úradu.

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.7.2008 / 23.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.