Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 8. týždni 2004

Dátum: 11.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 8. týždni 2004

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 16. februára do 22. februára 2004

Príliš hlučné diskotéky

V minulom týždni hliadky MsP riešili v hlavnom meste 1406 priestupkov. Najviac z nich zaznamenali v prvom bratislavskom okrese 544, najmenej v treťom okrese 166. Skladba priestupkov za minulý týždeň prezrádza, že až 547 zistených priestupkov sa týkalo priestupkov na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. V Čiernom lese v dôsledku nesprávneho parkovania skončilo 115 odtiahnutých motorových vozidiel. 429 motoristov si našlo na svojich vozidlách namontované papuče. Trávniky s parkoviskami si zamenilo 85 motoristov. Na čistotu a poriadok zabudlo 65 ľudí, platné VZN týkajúce sa chovu domácich zvierat nepoznalo 41 majiteľov štvornohých chlpáčov.

Veľké problémy s porušovaním VZN týkajúcich sa konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách nemalo 91 ľudí. V 23 prípadoch hliadky MsP riešili aj priestupky týkajúce sa obťažovania okoloidúcich žobrákmi. Sedem majiteľov reštauračných zriadení nerešpektovalo v minulom týždni záverečné hodiny vo svojich podnikoch.

Disko na Ventúrskej

Vo štvrtok do polnoci už nechýbalo veľa minút, keď z Ventúrskej ulice prišlo anonymné telefonické hlásenie. Hlasná hudobná produkcia rušila pokojný spánok ľudí. Po zásahu hliadky MsP 27-ročný majiteľ jedného z barov na tejto ulici hudbu stíšil na prijateľnú úroveň.

Po sebe aj poupratovali

Vo štvrtok v popoludňajších hodinách hliadka MsP z Petržalky mierila do panelového domu na Beňadickej ulici. Na chodbe tu totiž prespávali dvaja muži. Ukázalo sa, že sú to 40-ročný Bratislavčan Michal P. a 43-ročný Jozef S. bývajúci taktiež v Bratislave. Neporiadok, ktorý obaja na chodbe spôsobili museli prirodzene po sebe odstrániť a hliadka ich oboch z domu vykázala na ulicu.

Netrafil domov

Na chodbe jedného z domov na Páričkovej ulici si ustlal vo večerných hodinách v noci zo soboty na nedeľu neznámy muž.  Tým neznámym bol jeden z obyvateľov tohto domu. Viečka sa mu zatvorili v dôsledku nadmernej konzumácie alkoholických nápojov. Z alkoholického opojenia „spáča“ hliadka MsP prebrala a ukázala mu cestu domov.

Rušno medzi bezdomovcami

V záhradkárskej osade Ahoj sa v nedeľu nevedno prečo, pustli do seba viacerí bezdomovci. Ich vzájomná bitka si vyžiadala aj zranenie jedného z nich – 47-ročného Bratislavčana Jozefa P. Tie mu neskôr ošetrili  privolaní zdravotníci. Poriadok medzi rozvášnenou skupinou urobila  privolaná hliadka MsP a nakoľko zranený Jozef sa rozhodol podať trestné oznámenie na iniciátorov bitky, prípad si prevzali policajti z OO PZ.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.7.2008 / 11.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.