Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 6. týždni 2004

Dátum: 11.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 6. týždni 2004

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 2. februára do 8. februára 2004

Štatistika

Hliadky MsP počas šiesteho kalendárneho týždňa zistili v hlavnom meste 1344 priestupkov. Najviac z nich sa stalo v Starom Meste – 568, ale aj v druhom bratislavskom okrese – 268. Skladba priestupkov prezrádza, že 549 z nich ide na vrub bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, ako aj požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 63 priestupkov. Hliadky sa zároveň zaoberali v 21 prípadoch aj obťažovaním občanov zo strany sociálne neprispôsobilých ľudí, v Čiernom  lese po odťahu skončilo 123 motorových vozidiel. 417 motoristov si našlo na vozidlách namontované blokovacie zariadenia. Pozornosť príslušníci MsP venovali aj kontrole dodržiavaniu VZN dotýkajúcich sa oblasti chovu psov. 28 psíčkarov pre rôzne porušenia VZN riešili hliadky v zmysle príslušných ustanovení priestupkového zákona.

Fabia bez rádia

V pondelok len niekoľko minút pred pravým poludním petržalská hliadka MsP spozorovala pred panelovým domom na Budatínskej ulici číslo 37 zaparkovanú striebornú Škodu Fabia s bratislavskými evidenčnými číslami. Nič mimoriadne, lenže sklo na pravých predných dverách Fabie bolo rozbité a vo vnútri vozidla len vytrhané káble od autorádia prezrádzali, že v tomto aute spomínané rádio kedysi aj bolo. Kto autorádio z vozidla ukradol zostáva zatiaľ záhadou a odpoveď na túto otázku budú musieť dať príslušníci Policajného zboru.

Nevedel sa vpratať do vlastnej kože

Dobré meno Bratislave určite neurobil 24-ročný Alexander Š. Ten  predovšetkým zahraničným návštevníkom prevádzky Café Majer na Hlavnom námestí dal najavo, čoho je schopný mladý muž pod vplyvom alkoholu robiť. Hrubo sa správal a obťažoval hostí. Personál prevádzky preto na Alexandra upozornil hliadku MsP. Po jej zásahu opilec kaviareň opustil a pobral sa do ulíc mesta.

Vyrušili vlamača

V pondelok niekoľko minút pred jednou hodinou rannou Bratislavčania prostredníctvom telefonátu na tiesňové číslo 159 upozornili Mestskú políciu na podozrivé zvuky šíriace sa z  priestorov sociálneho oddelenia Miestneho úradu  Bratislava – Staré Mesto. Tieto zvuky má na svedomí zatiaľ neznámy vlamač, ktorý sa ich pokúsil  vylámať. Svedčili o tom napokon aj stopy po páčení na vchodových dverách, ako aj 40 centimetrový sekáč zapáčený vo vstupných dverách. Vlamač, či vlamači z miesta činu ešte pred príchodom hliadky MsP ušli, do vnútra priestorov Miestneho úradu sa však nedostali. Prípadom ranného pokusu o vlámanie sa ďalej zaoberajú príslušníci Policajného zboru.

Rušno pred Tatrabankou

V stredu predpoludním päť zaparkovaných motorových vozidiel v miestach zákazu zastavenia poriadne skomplikovalo dopravu pred Tatrabankou na Čulenovej ulici. K slovu sa preto dostala odťahovacia služba a tá postupne do Čierneho lesa premiestnila zaparkovaný Seat, Škodu Fabia, Renault, Fiat i Mercedes s bratislavskými evidenčnými číslami. Po odtiahnutí týchto vozidiel sa doprava v týchto miestach dostala do normálu.

Chcel pomôcť Dopravnému podniku?

Dispečer dopravného podniku prostredníctvom tiesňového čísla MsP 159 upozornil Mestskú políciu na vodiča zelenej Škody 120. Ten ju bez problémov zaparkoval na zastávke trolejbusov na ulici 29. augusta. Na škodovke sa vzápätí ocitlo blokovacie zariadenie a 24-ročný Zoltán K. musel za tento spôsob parkovania zaplatiť blokovú pokutu.

Z ulíc do podchodu

Do svojej kože sa vo štvrtok podvečer nevedela vpratať v podchode Hodžovho námestia trojica bezdomovcov so psom. Tí obťažovali okoloidúcich a znečisťovali samotný podchod. Hliadka MsP všetkých troch zo spomínaných miest vykázala.

S „koňmi“ až do vinárne

Dve hodiny pred polnocou pred vinárňou Veľkí Františkáni bez problémov zaparkovali svoje vozidlá Jeep, Škoda Felícia a VW Golf ich vodiči. Tento druh parkovania však nezostal bez povšimnutia hliadky MsP. Tá na všetky tri autá nasadila blokovacie zariadenia a neskôr všetci traja hriešnici prebrali z rúk mestských policajtov aj pokutové bločky.

Hlučná zábava

Pochopenie pre valentínsku zábavu v noci zo štvrtka na piatok nemali obyvatelia bývajúci v Starom Meste. Reprodukovaná hudba šíriaca sa spod cirkusového šapitó na parkovisku pod Starým mostom z petržalskej strany Dunaja bola až príliš hlučná. Hodinu pred polnocou hliadka MsP zábave dala definitívnu bodku a jej organizátorovi 500 korunovou pokutou pripomenula, že rušenie nočného kľudu pod desiatej hodine večernej je už priestupkom.

Vietor porazil vozík

Silný vietor, ktorý sa počas noci z nedele na pondelok prehnal nad Bratislavou si hravo poradil na Račianskej ulici so zaparkovaným reklamným prívesným vozíkom. Tento „sfúkol“ na cestu a vozík vážne ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Hliadka Mestskej polície vyrozumela o vzniknutej situácii hasičský zbor. Privolaní hasiči sfúknutý vozík z cesty odstránili.

Nezvládli promile

        Počas víkendu Bratislavčania vo viacerých prípadoch upozornili hliadky MsP na opilcov, ktorých po predchádzajúcej konzumácii alkoholických nápojov odmietli poslúchať nohy. Tak napríklad na Ľubovianskej ulici skončil na zemi 49-ročný Bratislavčan. Na obratisku konečnej električiek na Predstaničnom námestí nohy v dôsledku alkoholickej konzumácie poslali k zemi postaršiu ženu. Opilci po zásahu hliadky MsP sa pobrali radšej domov.

Nudil sa?

V nedeľu skoro ráno pri autobusovej zastávke na Mlynských Nivách rozkopával smetné nádoby a demoloval zastávku MHD neznámy muž so psom.  Nezostalo však len pri rozbíjaní týchto zariadení. Po príchode hliadky táto spozorovala ležať na zemi dvoch bijúcich sa mládencov. Podľa vyjadrenia jedného z nich, práve agresívny muž so psom zaútočil aj na nich. Obe strany sa rozhodli podať navzájom na seba trestné oznámenia, preto všetci traja skončili na neďalekom policajnom oddelení.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.7.2008 / 11.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.