Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 5. týždni 2004

Dátum: 11.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 5. týždni 2004

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 26. januára do 1. februára 2004

Opilec na konečnej

Prostredníctvom telefonátu na tiesňové číslo MsP 159 upozornil v utorok popoludní vodič autobusu MHD na opilca povaľujúceho sa na zemi pri konečnej autobusov na Vyšehradskej ulici. Hliadka MsP zistila, že v tomto prípade ide o 32-ročného Ladislava B. z Novozámockého okresu. K opilcovi privolali rýchlu zdravotnícku pomoc a jej osádka ho previezla na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

Mitsubushi bez pána

V ten istý deň pri presune hliadky MsP z Jaroviec do centra mesta túto zastavil občan Jaroviec a upozornil na strieborné Mitsubishi parkujúce dva dni v zákaze zastavenia. Preverovaním v policajných evidenciách mestskí policajti zistili, že spomínané auto počas víkendu neznámi zlodeji ukradli na východnom Slovensku a humenskí policajti po nich, ako aj ukradnutom vozidle vyhlásili pátranie. Auto je teda na svete, jeho zlodeji zostávajú pre políciu zatiaľ neznámi.

Mráz láske asi neprekážal

Vo štvrtok krátko pred polnocou prostredníctvom telefonátu na číslo 159 dostal operačný pracovník MsP informáciu o mužovi, ktorý ležal na chodníku pri kostole na Borinskej ulici v Lamači. V tom čase sa ortuť teplomera v Bratislave priblížila k hodnote mínus tri stupne. Telefonujúci mal strach o život muža. Bál sa, aby do rána nezamrzol. Po príchode na udané miesto mestskí policajti neverili vlastným očiam. V službe zažili totiž už kadečo, ale pohľad na muža im vyrazil doslova dych. Pod ním ležala opitá žena  a obaja sa nachádzali vo viac než chúlostivej situácii. Hliadka oboch upozornila na ich nevhodné správanie a tento kuriózny priestupok riešila dohovorom.

Krádež si odpracoval

Na Gašpara hneď ráno v potravinách na Vajnorskej ulici zabudol zaplatiť za čokoládu 50 korún 20-ročný Bratislavčan Ján J. Drobnú krádež v tomto prípade hliadka MsP vyriešila dohovorom. Ján svoj čin napokon aj oľutoval a na dôkaz toho chytil do rúk odhŕňač snehu. Ním vzorne očistil chodník od snehovej periny pred predajňou. V tých istých v potravinách, ale v popoludňajších hodinách zabudla za nákup zaplatiť 44-ročná Humenčanka Jana P. Po zásahu hliadky MsP tovar v nepoškodenom stave putoval späť do regálov predajne. „Straka“ však i napriek tomu musela otvoriť svoju peňaženku. Za nákup, ktorý vlastne nenakúpila, zaplatila blokovú pokutu vo výške 500 korún.

Nevedel sa ovládať

V sobotu predpoludním hliadka MsP na trhovisku Miletičovej ulice spozorovala značne opitého muža. Ten navyše  obťažoval kupujúce ženy a chytal ich za nohy. Mestskí policajti ho preto predviedli na Okrskovú stanicu MsP v Ružinove. Tu sa ukázalo, že takto sa správal 33-ročný Michal R. z Ľubice v Kežmarskom okrese. Pokutu vo výške 1000 korún odmietol na mieste zaplatiť. Tá ho určite neminie, pretože dohru jeho zábava bude mať pred príslušnou priestupkovou komisiou.

Zlodeji víkend nemali

Z Avion Shoping Parku na Ivánskej ceste prišlo v sobotu popoludní hlásenie o zlodejovi, ktorého pri krádeži zadržala bezpečnostná služba  nákupného strediska. Za nákup zabudol  zaplatiť  23-ročný Tomáš P. z Rohožníka. Prečo tak urobil, bude musieť vysvetliť na príslušných úradoch. Podobne dopadla aj  29-ročná Iveta K z Dunajskej Stredy. Tá chcela z nákupného centra Tesco na Zlatých pieskoch odísť bez zaplatenia s nákupom v hodnote 408 korún.

Nečakal na policajtov

V noci zo soboty na nedeľu desať minút pred polnocou 17-ročný Bratislavčan Tomáš K. prostredníctvom telefonátu na číslo 159 oznámil mestskej polícii výtržnosť v Karlovej Vsi. Mala ho tu napadnúť skupinka mladých ľudí. Telefonátom spomínaná výtržnosť ale neskončila a Tomáš na príchod hliadky nečakal. Začal útočiť na okolostojacich ľudí. Nakoľko nereagoval na výzvu, aby od konania upustil a bol naďalej agresívny, k slovu sa dostali zo strany hliadky MsP donucovacie prostriedky. Po ich použití Tomáš skrotol a prípadom sa ďalej zaoberajú policajti z Karlovej Vsi.

Nebavil ju život?

Na konečnej autobusov MHD na Vyšehradskej ulici v bratislavskej Petržalke v nedeľu krátko po pätnástej hodine sa hádzala pod odchádzajúce autobusy opitá, alebo duševne chorá žena. Takto o jej správaní informoval mestskú políciu dispečer dopravného podniku. Hliadka MsP zistila, že dotyčná pani bola zjavne pod vplyvom alkoholu. Sanitkou rýchlej zdravotníckej pomoci ju záchranári previezli na ošetrenie do neďalekej nemocnice.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.7.2008 / 11.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.