Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 2. týždni 2004

Dátum: 11.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 2. týždni 2004

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 5. januára do 11. januára 2004

Tisícka priestupkov

V druhom kalendárnom týždni hliadky MsP v Bratislave zistili 1000 priestupkov. Najviac – 444 riešili v prvom bratislavskom okrese. 418 priestupkov vyriešili príslušníci MsP s priestupcami dohovorom.

Z celkového počtu zistených priestupkov až 323 tvorili priestupky na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. 110 správcom domov v druhom kalendárnom týždni pripomenuli príslušníci MsP ich povinnosť postarať sa o schodnosť chodníkov. V týchto prípadoch chodníky neboli očistené od snehu.

Smrť v kuchyni

Telefonát na tiesňové číslo Mestskej polície v Bratislave nasmeroval v utorok 20 minút po šiestej hodine rannej jednu z hliadok na Krížnu ulicu. Volala staršia pani a tá operačnému pracovníkovi oznámila, že v kuchyni našla ležať na zemi bez známok života svojho 73-ročného manžela. O udalosti okamžite cez centrálny dispečing MsP upozornili pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci. Záchranári na miesto dorazili súčasne s hliadkou mestskej polície. Starkému žiaľ, už nebolo pomoci. Lekár záchrannej služby skonštatoval jeho smrť bez viditeľných známok cudzieho zavinenia. Až súdna pitva dá odpoveď na otázku, čo bolo príčinou jeho smrti.

S alkoholom to značne prehnal

V nedeľu len niekoľko minút pred jedenástou hodinou predpoludním prostredníctvom telefonátu na tiesňové číslo MsP 159 upozornili Bratislavčania mestskú políciu na bezvládneho muža. Ten ležal na zemi v Dúbravke na ulici Pri kríži. Hliadka MsP zistila, že muž má poranenú tvár. Zranenie si zrejme musel spôsobiť sám, pretože bol aj pod vplyvom alkoholických nápojov. Zraneného opilca previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice privolaní záchranári.

Parkovanie bez problémov

Aj počas  víkendu sa stretávali hliadky MsP v centre Bratislavy s desiatkami nedisciplinovaných vodičov. Tí bez problémov svoje štvorkolesové tátoše zaparkovali aj na vyhradených parkovacích miestach. Tak napríklad ako aj 26-ročný Bratislavčan s červeným Oplom parkujúci priamo na Námestí SNP, či vodič zelenej dodávky Škoda 1203. Ten pre istotu svoje auto zaparkoval na vyhradenom parkovacom mieste pre invalidných občanov. Svoj spôsob parkovania budú musieť obaja vysvetľovať na dopravnom inšpektoráte.

Syna napokon našla

Nešťastná musela byť matka 10-ročného Mareka, ktorý sa jej stratil na frekventovanej Obchodnej ulici. Pátrať po „tulákovi“ sa po oznámení na číslo 159 pustili v piatok hliadky MsP. Netrvalo dlho a pátranie mestská polícia vzápätí odvolala. Chlapca si totiž po niekoľkých minútach jeho mama našla.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.7.2008 / 11.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.