Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 32. týždni 2005

Dátum: 11.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 32. týždni 2005

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 8. augusta do 14. augusta 2005

Najviac priestupkov v Starom Meste

Ani počas druhého augustového týždňa priestupcovia v hlavnom meste nezaháľali. Do štatistík mestskej polície sa dostalo 1813 priestupkov a najviac sa ich stalo v Starom Meste a to 573. Medzi najpriestupkovejšie miesto sa opäť zaradilo Námestie SNP s 90 priestupkami.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že hliadky MsP vyrážali aj k 144 prípadom, v ktorých sa malo podľa oznámenia jednať o páchanie možnej trestnej činnosti, či priestupkov. Tieto oznámenia sa ale po ich preverení ukázali ako neopodstatnené. Opodstatnenými bolo ale na druhej strane 597 zistených priestupkov vodičov proti pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 136 prípadov nepovoleného zaparkovania na vyhradených parkovacích miestach. V oblasti porušenia verejného poriadku riešili jednotlivé hliadky 101 priestupkov, majitelia psov štatistiku doplnili o 57 nových zistení. Čistoty a poriadku, či skôr jej odvrátenej strany sa týkalo 174 prípadov, na neporiadok okolo kontajnerových stojísk správcom a majiteľov domov upozorňovali mestskí policajti 14 krát. Zásady ambulantného predaja a trhového porušilo 33 trhovníkov, z trávnatých plôch si parkoviská urobilo 82 vodičov.

Na priestupky bola ako tradične bohatá aj zóna s obmedzeným státím a v nej sa stalo 163 priestupkov, ako aj pešia zóna s 56 priestupkami. Ťažkú hlavu s dodržiavaním záverečných hodín si nerobili v tucte reštauračných a zábavných zariadeniach. Dúšok piva, či lacného vína si napriek zákazom doprialo na verejnosti 141 ľudí, mestskí policajti sa do kontaktu dostali aj so žobrákmi, ktorí spojím správaním obťažovali okoloidúcich. Takýchto prípadov riešili 20.

Štatistika mestskej polície ďalej hovorí, že na nesprávne parkovanie doplatilo odtiahnutím motorového vozidla 168 motoristov, blokovacie zariadenia na motorové vozidlá počas týždňa použili hliadky MsP 370 krát. 

Prekvapený „škodovkár“

V utorok ráno hliadku mestskej polície pri kontrole jednej chatovej oblasti pri Lamači zaujala odstavená biela Škoda 120 na príjazdovej ceste. Jej majiteľ ju sem istotne nepriviezol, čo napokon prezrádzalo aj rozbité bočné okno, ako aj povytŕhané elektrické vodiče k zapaľovacej skrinke. Podľa evidenčného čísla zistila hliadka majiteľa auta a ten sa dlho nevedel spamätať zo šoku, keď mu policajti povedali, kde jeho auto vôbec je. Pôvodne malo byť v autoservise, no ukázalo sa, že zo servisu ho ukradol zatiaľ neznámy páchateľ.

Kontajneroví hraboši

Vo štvrtok predpoludním smerovala jedna z hliadok MsP na Rustaveliho ulicu. Pred tržnicou totiž dvaja bezdomovci „kontrolovali“  nádoby na odpadky a smeti z nich rozhadzovali len tak okolo seba. Pochopenie pre ich aktivity prirodzene hliadka mestských policajtov nemala. Oboch ich zo spomínaných miest vykázala, ešte predtým ale museli obaja neporiadok, ktorý po sebe zanechali pekne poupratovať.

Beštia v ľudskej koži

Pri správaní sa niektorých ľudí zostáva niekedy zdravý rozum stáť. Dôkazom toho je aj prípad neznámeho milovníka zvierat, ktorý bezbranného malého psíka jednoducho uviazal o stĺp pouličného osvetlenia smerom na Železnú studničku a ponechal ho svojmu osudu. Našiel sa našťastie človek s dobrým srdcom a ten psíka vyslobodil. Nakoľko ale nemal doma podmienky, v ktorých by psík mohol ďalej vyrastať. Požiadal po pomoc mestských policajtov. Tí sa skontaktovali s pracovníkmi Slobody zvierat a v týchto chvíľach čaká chlpáč na svojho nového majiteľa v útulku Slobody zvierat na Poliankach.

Líška z Líščieho údolia

V sobotu krátko pred polnocou vystrašila majiteľku jedného domu v Líščom údolí líška, ktorá ju najskôr poškrabala a potom sa usadila v obývačke domu. Tú nechcela opustiť, preto sa k slovu dostali mestskí policajti. Ani tí si ale nedokázali poradiť s tuláčkou, preto privolali pracovníkov zo Slobody zvierat. Až po ich zásahu sa podarilo líšku odchytiť a previezli ju na ďalšie pozorovanie na Štátnu veterinárnu správu.

 

       

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.7.2008 / 11.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.