Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 31. týždni 2005

Dátum: 11.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 31. týždni 2005

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 1. augusta do 7. augusta 2005

O takmer tretinu priestupkov sa postarali motoristi

O „uhorkovej“ sezóne príslušníci bratislavskej mestskej polície nemôžu ani zďaleka hovoriť. Veď len počas prvého augustového týždňa sa do štatistík dostalo v hlavnom meste 1933 prípadov. Takmer tretina priestupkov ide na vrub motoristov, ktorí nerešpektovali príslušné pravidlá bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, pričom priestupkov z tohto titulu zistili a riešili mestskí policajti až 664. Štatistika ďalej prezrádza, že najviac priestupkov sa stalo opäť na Námestí SNP a to 89. V 156 prípadoch hliadky preverovali informácie poukazujúce na páchanie možnej trestnej činnosti, prípadne priestupkov, tieto sa ukázali po preverení na mieste ako neopodstatnené.

Opodstatnenými bolo ale 124 priestupkov nepovoleného parkovania na vyhradených parkovacích miestach, či 107 priestupkov smerujúcich do oblasti porušenia verejného poriadku. Čistota a poriadok okolo nás bola ľahostajná pre 172 priestupcov, na neporiadok okolo kontajnerových stojísk hliadky upozornili majiteľov a správcov domov 15 krát. Zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 27 spoluobčanov, trávniky na parkoviská premenilo 114 vodičov. V zóne s obmedzeným státím mestskí policajti zistili 118 porušení a v pešej zóne zaznamenali 84 priestupkov. Dúšok lacného vína či piva z fľašky na verejných priestranstvách si v rozpore so všeobecne záväznými nariadeniami doprialo 157 občanov, žobráci boli o niečo menej činní, no i tak o sebe dali vedieť 27 krát. V zóne s obmedzeným státím sa stalo 118 priestupkov a v pešej zóne ich hliadky zistili a riešili 84. Majitelia psov štatistiku doplnili o 56 nových priestupkov. Na nesprávne parkovanie doplatilo odtiahnutím motorového vozidla 198 motoristov, blokovacie zariadenia na kolesá motorových vozidiel použili hliadky 352 krát.

Našťastie deti otvorenú rozvodňu nenašli

V pondelok telefonát na tiesňové číslo mestskej polície 159 nasmeroval jednu z hliadok k nákupnému stredisku na Rezedovej ulici. V otvorenej skrinke elektrického rozvádzača pod napätím číhala pre hrajúce sa deti smrť v podobe zásahu elektrickým prúdom. Deti našťastie v rámci prázdninových hier skrinku neobjavili. Mestskí policajti sa preto kontaktovali so správcom budovy nákupného strediska a ten skrinku uzatvoril.

Bezdomovec napádal zdravotníkov

Pracovníci rýchlej zdravotníckej pomoci požiadali v stredu podvečer o pomoc hliadku mestskej polície na Americkom námestí. Počas ošetrovania muža, ktorý upadol do bezvedomia zdravotníkov totiž obťažoval a verbálne napádal neznámy muž. Ukázalo sa, že to bol jeden z bratislavských bezdomovcov a toho hliadka MsP z miesta vykázala. Záchranári tak mohli bezpečne ukončiť svoj výjazd a pacienta previezli na ošetrenie do neďalekej nemocnice.

Pridrahá výmena oleja

Autoservis na Panónskej ulici rovno na parkovisku pred City Univerzity si urobil 28-ročný Bratislavčan. Ten sa s chuťou pustil do výmeny oleja svojho auta a vôbec ho netrápilo, že olej vyteká priamo na odstavnú plochu. Trápila ho ale zrejme bloková pokuta vo výške 2000 korún, ktorú musel zaplatiť privolanej hliadke mestskej polície. Dnes už istotne vie, že v autoservise by ho výmena oleja stála oveľa menej.

Otvorená Fabia

Na parkovisku pred nemocnicou na Antolskej ulici už niekoľko dní stála zaparkovaná strieborná Škoda Fabia s otvoreným oknom. Na túto skutočnosť telefonicky upozornil mestskú políciu anonymný volajúci. Hliadka tento oznam preverila a zakladal sa na pravde. V policajných evidenciách však krádež vozidla nebola hlásená. Majiteľom auta bol istý Bratislavčan, ktorého hospitalizovali v spomínanej nemocnici a ten ešte pred samotnou hospitalizáciou zabudol na vozidle zatvoriť okienko. Podarilo sa to až sestričke z oddelenia, ktorej dal tento muž kľúče od svojho otvoreného auta.

Hliník vraj neukradol

V nedeľu predpoludním smerovala jedna z hliadok MsP na Tomášikovú ulicu. Na pozemok VÚB mal totiž vniknúť neznámy muž. Toho hliadka spozorovala aj s hliníkovými lištami, ktoré si na pleci odnášal z areálu. Musel mať silu, pretože po prevážení sa váha zastavila na čísle 18 kilogramov. 29-ročný Bratislavčan hliadke tvrdil, že lišty neukradol a tieto boli vraj len tak odhodené na zemi. Či to skutočne tak bolo, ukáže až ďalšie objasňovanie tohto prípadu.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.7.2008 / 11.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.