Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 29. týždni 2005

Dátum: 11.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 29. týždni 2005

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 18. júla do 24. júla 2005

Na Námestí SNP opäť najviac priestupkov

Obťažovanie okoloidúcich, požívanie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, čistota a poriadok, ako aj priestupky súvisiace s porušovaním pravidiel zóny s obmedzeným státím aj minulý týždeň zaradili Námestie SNP v Bratislave medzi miesta, kde hliadky mestskej polície zistili najviac priestupkov a to až 119. Celkom sa ale do štatistiky mestskej polície v priebehu týždňa dostalo v hlavnom meste 1878 priestupkov.

Skladba minulotýždňových  porušení prezrádza, že v 144 prípadoch hliadky preverovali oznámenia, ktoré poukazovali na páchanie priestupkov, prípadne možných trestných činov, no tieto oznámenia sa ukázali ako neopodstatnené. Opodstatnenými ale bolo 609 priestupkov týkajúcich sa porušovania pravidiel bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ale aj 150 prípadov neoprávneného obsadenia vyhradených parkovacích miest. Hliadky tiež riešili 124 priestupkov smerujúcich do oblasti porušenia verejného poriadku, 135 priestupkov súvisiacich s čistotou a poriadkom, 26 prípadov neporiadku okolo kontajnerových stojísk, 11 porušení súvisiacich so zásadami ambulantného predaja a trhového poriadku, či 8 prípadov nedodržania stanovených záverečných hodín. Do štatistiky sa dostalo aj 6 priestupkov z oblasti poskytovania a dožadovania sa sexuálnych služieb, 160 prípadov požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách,  ako aj 41 priestupkov týkajúcich sa obťažovania okoloidúcich žobrákmi. Majitelia psov sa do kontaktu z dôvodov porušení príslušných všeobecne záväzných nariadení s hliadkami mestskej polície dostali 61 krát.

Na nedostatok práce sa počas týždňa nemohli sťažovať ani pracovníci odťahovacej služby, ktorí odtiahli 173 nesprávne zaparkovaných vozidiel. Blokovacie zariadenia na vozidlá použili mestskí policajti v priebehu týždňa 389 krát.

Ničil autá a policajtovi  roztrhal košeľu

V stredu podvečer dostali mestskí policajti hlásenie o vyčíňaní neznámeho muža, ktorý mal na Galbavého ulici poškodzovať zaparkované motorové vozidlá. Hliadka oznámenie okamžite preverila a po príchode na udané miesto uvideli sedieť na kapote jedného z parkujúcich vozidiel podozrivého muža. Nemal pri sebe doklady totožnosti a tvrdil, že tieto má doma. Preto ho mestskí policajti odprevadili k paneláku, kde býva. Po príchode k bytu neznámeho tento vyhlásil, že žiadne doklady nepredloží. Nedalo sa nič robiť a muž musel nasledovať policajtov na príslušnú okrskovú stanicu za účelom zistenia jeho totožnosti, proti čomu prirodzene nenamietal. Vo výťahu ale z ničoho nič bezdôvodne zaútočil na jedného policajta a najmenej štyrikrát ho údermi zasiahol do hlavy a roztrhal mu košeľu. K slovu sa preto dostali donucovacie prostriedky a až po ich použití útočník skrotol. S putami na rukách skončil na policajnom oddelení a tu si vypočul obvinenie zo spáchania trestného činu útoku na verejného činiteľa.

Vlamač nemal šancu

V nedeľu nadránom zasahovala hliadka mestskej polície v Market- Centre na Ovručskej ulici. Do predajne sa totiž vlámal desať minút pred piatou hodinou ranou neznámy muž. Toho hliadka zadržala v okamihu, keď sa snažil z predajne utiecť aj s ukradnutým tovarom cez rozbitý výklad. Mal však smolu a skončil rovno v rukách hliadky. Zlodej neskôr skončil na policajnom oddelení a obvinenie zo spáchania trestného činu krádeže ho zrejme neminie.

Pripaľovalo sa kura

V nedeľu krátko pred jedenástou hodinou v noci telefonát na tiesňové číslo MsP 159 nasmeroval jednu z hliadok na Gorkého ulicu. Z okna jedného bytu podľa oznamovateľa sa už asi hodinu valil hustý dym. Hliadka tento oznam preverila a po niekoľkých minútach sa jej podarilo aj dobúchať do bytu, z ktorého dym vychádzal. Dvere jej otvoril rozospatý majiteľ. Ten si dal do piecky piecť kura a medzitým tvrdo zaspal. Na grilovanom kuriatku si tentokrát tento pán nepochutnal a radosť nemal ani zo zadymeného bytu.

Takmer pristál v Malom Dunaji

V sobotu popoludní mestských policajtov z Ružinova telefonický oznam upozornil na ležiaceho muža v červenej kombinéze na hrádzi len niekoľko metrov od kalného Malého Dunaja. Vedľa neho ležal v tráve bicykel. Cyklista bol v tomto prípade značne pod vplyvom alkoholu a nakoľko nebol schopný vlastného pohybu, policajti privolali k „športovcovi“ pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci. Tí ho sanitkou previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

Pes patriaci kolotočiarom ohrozoval ľudí

Pri železničnej stanici v Podunajských Biskupiciach kaukazský ovčiak patriaci kolotočiarom, ktorí sa tu rozložili so svojimi atrakciami ohrozoval v ranných hodinách nič netušiacich ľudí. Psovi sa zrejme nepáčil areál, kde sa kolotočiari rozložili a pobral sa skúmať okolie. Pochopenie pre voľný pohyb psa prirodzene nemala privolaná hliadka mestskej polície a tá majiteľovi túlajúceho sa psa udelila blokovú pokutu.

 

                                                      

 

                                                      

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.7.2008 / 11.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.