Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 27. týždni 2005

Dátum: 11.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 27. týždni 2005

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 4. júla do 10. júla 2005

Chodníkové parkovanie je drahý špás

Napriek tomu, že odtiahnutie nesprávne zaparkovaného motorového vozidla nie je lacný špás, mnohí vodiči si stále myslia, že zaparkovaním auta na zakázaných miestach, či chodníkoch ušetria. Počas uplynulého týždňa sa parkovanie na tento spôsob značne predražilo pre  vodičov, ktorým v hlavnom meste vďaka tomu odtiahli ich autá. A tých bolo 151. V kurze boli aj blokovacie zariadenia nasadzované na nesprávne parkujúce vozidlá a tieto použili hliadky mestskej polície v 297 prípadoch.

Štatistika mestskej polície ďalej uvádza, že v priebehu týždňa riešili mestskí policajti celkom 1648 rozličných udalostí. V 125 prípadoch preverovali informácie poukazujúce na páchanie možnej trestnej činnosti, tieto sa ale ukázali neopodstatnenými. V 556 prípadoch riešili prehrešky vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, v 122 prípadoch si motoristi neoprávnene privlastnili vyhradené parkovacie miesta. 118 priestupkov smerovalo do oblasti porušenia verejného poriadku, majitelia psov týždňovú štatistiku doplnili o 51 nových zistení. Čistoty, či skôr nečistoty a poriadku sa týkalo 150 priestupkov, na neporiadok okolo kontajnerových stojísk správcov a majiteľov domov upozorňovali 36 krát. Z trávnatých plôch si  parkoviská svojvoľne urobilo 66 vodičov. V zóne s obmedzeným státím riešili hliadky MsP 101 porušení a v pešej zóne sa stalo 47 priestupkov. S dodržiavaním stanovených záverečných hodín si ťažkú hlavu nerobili v 6 zábavných a reštauračných zariadeniach, s požívaním alkoholických nápojov na verejných priestranstvách sa mestskí policajti stretli v 154 prípadoch. Žobráci dali o sebe obťažovaním vedieť 29 krát, v troch prípadoch časť zo zarobených peňazí museli obetovať na pokuty aj dievčatá ponúkajúce sexuálne služby na ulici v rozpore s platnými všeobecne záväznými nariadeniami.

Najviac priestupkov počas prvého júlového týždňa zistili a riešili mestskí policajti na Námestí SNP a to 75.

Na medených kábloch nezarobili

To, že Horský park patrí medzi chránené oblasti zrejme vôbec neprekážalo dvom 26 a 17-ročným Bratislavčanom. Tí si v ňom v utorok krátko po dvanástej hodine rozložili oheň a pustili sa do opaľovania izolácie z elektrických káblov. Samotné vodiče neskôr mienili speňažiť vo výkupni Zberných surovín. Pre ich aktivity nemala prirodzene pochopenie privolaná hliadka mestskej polície. Na jej pokyn museli obaja oheň zahasiť. Nevedno, koľko korún za medené vodiče ich predajom získajú, v každom prípade ale na pokutu im to stačiť nebude. Ich spaľovanie v chránenej oblasti bude mať totiž dohru na príslušnom priestupkovom referáte miestneho úradu.

Dážď ich zahnal do priechodu

Skupinku viacerých asociálov v ten istý deň popoludní dažďové kvapky zahnali do priechodu medzi Obchodnou ulicou a Námestím SNP. Tu chránení pred nepriazňou počasia čakali na lepšie dni krátiac si čas popíjaním lacného vína. Hliadka mestskej polície pre tento spôsob konzumácie alkoholu prirodzene pochopenie nemala a šestici popíjajúcich mužov „hodovanie“ prekazila. Všetkých upozornila na porušenie príslušného všeobecne záväzného nariadenia zakazujúceho konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Bezdomovci sa preto zbalili a pobrali preč.

Disco pri Malom Draždiaku

Hlasná hudba a oheň bol dôvodom zásahu hliadky mestskej polície na polostrove pri Malom Draždiaku v stredu  hodinu po polnoci. Zabávala sa tu mládež a tej vôbec nevadilo, že rušia nočný pokoj a navyše aj porušujú zákon o zakladaní ohňov v tejto lokalite. Nedalo sa nič robiť, mládež musela oheň zahasiť, hudbu stíšiť na prijateľnú úroveň a v najbližších dňoch môžu očakávať predvolanie na priestupkový referát miestneho úradu, kde budú svoje hlučné nočné správanie ako aj dôvody založenia táboráku patrične vysvetľovať. Už teraz je ale zrejmé, že len pri vysvetľovaní nezostane a čaká ich patričná pokuta.

Príčinu smrti určí až pitva

V sobotu zavčas rána rozrušený telefonát nasmeroval hliadku mestskej polície na Jasovskú ulicu. Na lavičke pred potravinami mal sedieť bez známok života starší muž. Žiaľ, bola to pravda. Hliadka mestskej polície sa preto spojila s pracovníkmi rýchlej zdravotníckej pomoci a tí už mohli konštatovať iba smrť tohto muža. K príčine jeho skonu sa lekár nevedel jednoznačne vyjadriť a odpoveď na túto otázku bude známa až po vykonaní súdnej pitvy.

Alkohol ich poslal k zemi

Čučo a jeho nadmernú konzumáciu nezvládol organizmus 32-ročného muža zo Širkoviec v rimavskosobotskom okrese. Tento muž, pre ktorého sa Bratislava stala dočasným domovom pod holým nebom konzumoval pred Tescom na Kamennom námestí a „opicu“ mienil v podvečerných hodinách dospať priamo na chodníku. Hliadka mestskej polície mu ale pokojný spánok nedopriala, prebudila ho a z námestia vykázala. Podobne dopadol aj ďalší muž, ktorý si ustlal pri pomníku na Bielom kríži.

Hraboši v kontajneroch

Do prehľadávania kontajnerov sa včera popoludní na Bodrockej ulici pustili dvaja muži. Tým vôbec neprekážalo, že igelitové vrecúška ktoré v kontajneroch našli a nič cenné v nich neobjavili, rozhadzovali po okolí. Prekážalo to ale ľuďom bývajúcim v okolitých domoch a napokon pochopenie pre tieto aktivity nemala ani privolaná hliadka mestskej polície. Tá oboch upozornila na nevhodnosť ich správania a neporiadok, ktorý stihli urobiť museli pekne po sebe poupratovať.

 

                                                                      

 

 

                                                      

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.7.2008 / 11.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.