Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 22. týždni 2005

Dátum: 11.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 22. týždni 2005

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 30. mája do 5. júna 2005

Vyše dvetisíc priestupkov v hlavnom meste

Minulý týždeň čo do počtu zistených a riešených priestupkov v hlavnom meste prekonal všetky zatiaľ doterajšie maximá. Hliadky mestskej polície totiž riešili 2028 prípadov, čo je najviac za týždeň zatiaľ v tomto roku. Štatistika prezrádza, že priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke zistili 669, vyhradené parkovacie miesta pre zdravotne postihnutých vodičov si prisvojili dvaja zdraví motoristi. Ďalších 177 vodičov si ťažkú hlavu nerobilo so zaparkovaním svojich vozidiel na vyhradené parkovacie miesta, 89 motoristov si urobilo dočasné parkovisko pre svojich miláčikov z trávnatých plôch. Do oblasti porušení verejného poriadku smerovalo 71 priestupkov, rovných dvesto sa týkalo čistoty a poriadku. Na neporiadok okolo kontajnerových stojísk upozorňovali hliadky v 31 prípadoch, 17 priestupkov mali na svedomí predavači porušením zásad ambulantného predaja a trhového poriadku. V zóne s obmedzeným státím sa stalo 154 priestupkov a v pešej zóne ich riešili mestskí policajti 61. Na nedodržanie stanovených záverečných hodín upozorňovali hliadky 6 krát, požívanie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách zistili v 156 prípadoch. Aktívni boli aj žobráci a tí štatistiku doplnili o 48 prípadov. Na svoje povinnosti zabúdajú aj majitelia psov. S nimi sa mestskí policajti dostali do kontaktu stokrát.

V priebehu týždňa hliadky zároveň nasadili na nesprávne zaparkované vozidlá 456 blokovacích zariadení, na nedostatok práce si nemohli sťažovať aj pracovníci odťahovacej služby, ktorí na korbách odťahovacích vozidiel odviezli celkom 124 áut. Najviac priestupkov v priebehu týždňa sa stalo opäť na Námestí SNP a to 145.

Zlodeji si otvorené okno nevšimli

O šťastí môže hovoriť majiteľ zaparkovaného luxusného BMW na Holíčskej ulici v Petržalke. Auto stálo totiž na parkovisku celú noc s otvoreným oknom. Našťastie neušlo pozornosti istému Petržalčanovi. Hoci nebolo jeho, upozornil na to hliadku mestskej polície a majiteľa auta tak vlastne zachránil pred jeho vykradnutím. Mestskí policajti v evidenciách zistili, komu auto patrí. Spojili sa preto s jeho majiteľom, ten okno na aute zatvoril a hliadke, ako aj neznámemu človekovi tlmočil svoje poďakovanie.

Bezdomovcom patrila tmavá noc

Hlavný stan v parku na Podzáhradnej ulici medzi Billou a materskou škôlkou si urobili dvaja bezdomovci. Tí nebrali vôbec ohľad na ľudí bývajúcich v okolitých domoch a hlasnou vravou im nedopriali pokojný spánok. K slovu sa preto dostala hliadka mestskej polície a tá dvoch hlučných bezdomovcov z parku vykázala. 28-ročný Zdeno a jeho 41-ročný kamarát Tibor toto prijali s nevôľou a park spoločne opustili.

Bolo jej teplo?

V sobotu popoludní jednu z lavičiek na Hlavnom námestí si prisvojila 66-ročnmá žena. Všetko by bolo v tomto prípade v poriadku, avšak spiacej bolo zrejme príliš horúco. Sňala si zo seba šatstvo a svoje sporo odeté telo vystavovala lúčom slnka. Hlavné námestie však na podobné aktivity neslúži. Pani Alžbetu preto hliadka mestskej polície z námestia vykázala a tá keď sa opýtala prečo, odpoveďou jej boli slová o budení verejného pohoršenia.

Psa huckal na kačice

V Petržalke pri Chorvátskom ramene približne pri obchodnom stredisku Kaufland pudy svojho psa huckaním na splašené kačice trénoval nezodpovedný majiteľ veľkého psa. Ukázalo sa, že trénovať na Slovensko ho prišiel 54-ročný Rakúšan. Nevedno, či jeho pes doma v okolí ramien a jazier už všetky kačice pochytal, v každom prípade mu hliadka mestskej polície blokovou pokutou pripomenula, že na Slovensku pre podobný druh zábavy pochopenie nemáme.

 

       

       

 

 

 

                                                              

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.7.2008 / 11.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.