Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 21. týždni 2005

Dátum: 11.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 21. týždni 2005

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 23. mája do 29. mája 2005

Psičkári zabúdajú na svoje povinnosti

Majitelia psov počas uplynulého týždňa opäť akoby zabudli na svoje povinnosti týkajúce sa chovu domácich zvierat a to predovšetkým odstraňovaním psích exkrementov z plôch, na ktorých sa psík „vyprázdni“. Dôkazom toho sú aj  čísla zo štatistík mestskej polície a tie hovoria, že len za uplynulých sedem dní porušení podobného charakteru zistili hliadky 90. Celotýždňová štatistika mestskej polície ďalej uvádza, že za sedem dní zistili a riešili hliadky MsP v Bratislave 1871 prípadov. Zo zistených priestupkov sa napríklad 581 týkalo previnení vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, v dvoch prípadov zdraví vodiči bez okolkov obsadili vyhradené parkovanie miesta pre zdravotne postihnutých vodičov. Trávnaté plochy na parkoviská premenilo 67 motoristov, 82 priestupkov smerovalo do oblasti porušenia verejného poriadku. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk zistili mestskí policajti v 43 prípadoch, na zanedbanie čistoty a poriadku okolo nás upozorňovali 147 krát.

V zóne s obmedzeným státím sa stalo 164 priestupkov a v pešej zóne riešili hliadky MsP 60 prípadov. Alkoholické nápoje len tak priamo z fľašky si doprialo na verejných priestranstvách 175 konzumentov, o sebe dávajú vedieť aj žobráci obťažovaním okoloidúcich. Takýchto prípadov zaznamenali hliadky 41. Blokovacie zariadenia nasadili mestskí policajti 451 nesprávne parkujúcim motorovým vozidlám, do Čierneho lesa si pre odtiahnuté motorové vozidlá muselo zájsť 38 vodičov. Počas týždňa sa do štatistiky dostali aj štyri prípady poskytovania a dožadovania sa sexuálnych služieb. Priestupkami z kategórie požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, obťažovania okoloidúcich, čistoty a poriadku, neoprávneným prisvojením si parkovacích miest, ale aj porušením pravidiel týkajúcich sa pešej zóny, či zóny s obmedzeným státím sa na prvé miesto najčastejších porušení v rámci mesta stalo Námestie SNP so 120 priestupkami.

Horúčava ju už zrejme netrápi

Problém, kde hľadať úľavu pre páliacim slnkom momentálne dnes už zrejme nemá 21-ročná Lenka z Trenčianskych Mitíc v Rožňavskom okrese. Tú totiž zadržali pracovníci strážnej služby v OD Tesco Lamač po tom, čo mienila z predajne odísť s ukradnutým tovarom. Hliadka mestskej polície, ktorá neskôr dlhoprstú Lenku za krádež riešila ale v policajných evidenciách zistila, že so strakou majú záujem pohovoriť si na policajnom oddelení a preto po nej vyhlásili už dávnejšie pátranie. V sprievode hliadky MsP preto rovno z Tesca putovala na políciu a zdá sa, že momentálne horúčavy ju už nejako zvlášť netrápia.

„Feťák“ rozbíjal výklady

Zlosť na sklenenom výklade predajne potravín na Vajnorskej ulici si vylial 31-ročný Bratislavčan. Ten obrovskú sklenenú tabuľu rozbil dlažobnou kockou a pobral sa preč. Smolu mal ale v tom, že na muža pod vplyvom narkotík upozornili z predajne telefonicky mestských policajtov. Hliadka Tomáša zadržala, ten sa ale bez boja vzdať nechcel. Kládol aktívny odpor a skrotol až po tom, čo sa na jeho rukách objavili kovové putá. S nimi putoval rovno pred policajného vyšetrovateľa zodpovedať sa za skutok, ktorý zavčas rána urobil.

 

                                                                      

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.7.2008 / 11.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.