Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 15. týždni 2005

Dátum: 11.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 15. týždni 2005

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 11. apríla do 17. apríla 2005

Trávniky nie sú parkoviská

Nedostatok parkovacích miest mnohí vodiči napriek hrozbám vysokých pokút si stále vysvetľujú svojsky. Kde je len kúsok voľného miesta, tam okamžite svojho štvorkolesového tátoša zaparkujú. Že je to v rozpore s platnými všeobecne záväznými prezrádzajú aj prípady, s ktorými sa hliadky stretávajú. Na tento spôsob parkovania doplatilo len za minulý týždeň 101 motoristov.

Do štatistiky sa dostali aj prípady týkajúce sa zanedbania čistoty a poriadku – tých bolo 122, ako aj porušovania zásad ambulantného predaja a trhového poriadku – 16 priestupkov. Na neporiadok okolo kontajnerových stojísk zabudlo 28 správcov domov, 5 taxíkov nespĺňalo požadované technické vybavenie. Vyhradené parkovacie miesta si prisvojilo 96 motoristov, v zóne s obmedzeným státím riešili hliadky 140 priestupkov a v pešej zóne sa ich v priebehu týždňa stalo 89. V oblasti porušovania  verejného poriadku zaznamenala mestská polícia 103 priestupkov, na nerešpektovanie pravidiel týkajúcich sa bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke doplatilo 674 vodičov. Vozidlá odťahovacej služby s nákladom odtiahnutých nesprávne zaparkovaných vozidiel smerovali do Čierneho lesa 102 krát, blokovacie zariadenia na motorové vozidlá museli hliadky v priebehu týždňa nasadiť 378 krát. Stále sú aktuálne prípady konzumovania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 192 porušení, ale aj prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi – 19 prípadov.

Celkom sa do minulotýždňovej štatistiky dostalo 1818 priestupkov a najviac z nich sa stalo na Námestí SNP a to 89.

Doga bez vôdzky

Vo štvrtok v popoludňajších hodinách sa vybral na prechádzku k malému Draždiaku s dieťaťom v kočíku 29-ročný Bratislavčan. Na čerstvý vzduch zobral zo sebou aj statnú čiernu dogu. Tá si veselo pobehovala po okolí bez vôdzky a  náhubku. Že sa to nesmie, to pripomenula hliadka mestskej polície starostlivému oteckovi patričnou blokovou pokutou.

Autoservis na Ďatelinovej ulici

V ten istý deň si v podvečerných hodinách autoservis na Ďatelinovej ulici urobila trojica mladých mužov. Rozoberali staršie auto a naftou z neho znečisťovali okolie. Mestskí policajti pochopenie pre aktivity týchto automechanikov prirodzene nemali. Znečistené okolie museli títo muži dať do pôvodného stavu a ani ich bloková pokuta za porušenie všeobecne záväzného nariadenia o čistote a poriadku neminula.

A stavba sa predražila

Krátko po desiatej hodine večernej sa v piatok obrátili so žiadosťou o pomoc na mestskú políciu obyvatelia bývajúci v okolí Šustekovej ulice. Veľké autodomiešavače i napriek pokročilému času navážali na stavbu neustále betónovú zmes a ruch zo stavby nedoprial nikomu v okolí pokojný spánok. Mestskí policajti zasiahli a nepomohli ani argumentácie vedúceho stavby o plnení termínov výstavby. Betonári svoju prácu ukončili a pán vedúci siahol do svojej peňaženky pre tisíckorunu, ktorou zaplatil blokovú pokutu za priestupok na úseku verejného poriadku.

Veselo na Draždiaku

Dve hodiny po polnoci napriek zákazom kladenia ohňov sa jeden takýto rozhorel aj pri Draždiaku. Väčšia skupinka ľudí sa pri ohníku veselo zabávala  a že táto zábava naberala poriadne na obrátkach potvrdili mestskej polícii viacerí ľudia, ktorých hluk napriek zatvoreným oknám na ich bytoch predčasne zobudil. Nedalo sa nič robiť, k slovu sa dostala hliadka mestskej polície a tá zábavu predčasne ukončila – dohovormi, uložením blokových pokút, ale aj oznámením na príslušný priestupkový referát.

Opilci na detskom ihrisku

Ešte v piatok v podvečerných hodinách svojím správaním budili verejné pohoršenie na detskom ihrisku v Devínskej Novej Vsi na ulici J. Jonáša dvaja muži. Deti z okolitých panelákov nemali šancu ihrisko využiť pre svoju hru, pretože títo dvaja javili známky značnej opilosti a správali sa tak, ako by ihrisko patrilo len im. Po príchode hliadky mestskej polície 24-ročný muž pochopil, že sa nesprával práve najlepšie a za svoje chovanie sa ospravedlnil. Jeho o dva roky starší kumpán mal na vec ale úplne iný názor. Začal sa správať agresívne a mienil vziať nohy na plecia. Jeho agresivita s pribúdajúcimi minútami stúpala. Skrotol až v okamihu, keď sa na jeho rukách objavili putá. S nimi ho policajti previezli na príslušnú okrskovú stanicu MsP.

Pes napadol nič netušiaceho muža

Jedného zo svojich dvoch psov počas venčenia na Homoľovej ulici zjavne nezvládla 58-ročná Bratislavčanka. Ten totiž napadol nič netušiaceho muža. Našťastie vážne zranenia mu nespôsobil, avšak tento útok nezostal bez odozvy zo strany hliadky mestskej polície. Tá majiteľke psov udelila blokovú pokutu a sobotňajšie venčenie ju tak stálo rovných tisíc korún.

Opitých bezdomovcov odviezla sanitka

V nedeľu počas ani nie jednej hodiny z Kamenného námestia a Námestia SNP odvážali sanitky na ošetrenie do najbližšej nemocnice dvoch totálne opitých bezdomovcov V jednom prípade to bol 42-ročný Stupavčan, v tom druhom 37-ročný muž z Myjavy, ktorý navyše javil známky nevoľnosti.

Nechýbal Dominik rodičom?

        V sobotu krátko pred 22.00 hod. preverovala hliadka mestskej polície telefonickú informáciu o skupinke neznámych ľudí ponúkajúcich rôzny tovar na parkovisku pred OD Tesco na Zlatých pieskoch. Pokútni predávajúci sa v čase príchodu hliadky na svojich miestach už nenachádzali, mestských policajtov však upútal malý chlapec bez rodičov. 11-ročný Dominik našťastie vedel kde býva, hliadke sa podarilo telefonicky spojiť aj s rodičmi Dominika a jeho otec musel merať neskoro v noci cestu z Devínskej Novej Vsi do Ružinova, kde si na policajnej stanici svojho „malého tuláka“ od policajtov prevzal.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.7.2008 / 11.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.