Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 14. týždni 2005

Dátum: 08.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 14. týždni 2005

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 4. apríla do 10. apríla 2005

Priestupkov ako maku

Priestupcovia, ale ani hliadky mestskej polície minulý týždeň naozaj nezaháľali. Do štatistík sa v hlavnom meste totiž dostalo za sedem dní 1944 prípadov, čo je zatiaľ najviac v tomto roku. Skladba priestupkov uplynulého týždňa prezrádza, že 699 priestupkov majú na svedomí vodiči porušujúci príslušné ustanovenia Zákona o cestnej premávke. 138 priestupkov smerovalo do oblastí porušení verejného poriadku, 129 sa týkalo obsadenia vyhradených parkovacích miest. Taxikári majú na „rováši“ 10 priestupkov, 118 minulotýždňových previnení sa týkalo čistoty a poriadku. Na neporiadok okolo kontajnerových stojísk doplatilo zaplatením pokút 33 majiteľov, prípadne správcov domov. 16 priestupkov minulého týždňa sa ide na vrub porušení zásad ambulantného predaja či trhového poriadku. Parkovisko z trávnatých plôch si urobilo 135 motoristov. V zóne s obmedzeným státím riešili hliadky mestskej polície 112 priestupkov a v pešej zóne sa ich stalo 65.

Mimoriadne veľa prípadov zaznamenala MsP aj v oblasti porušovania všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 206. Na poskytovanie sexuálnych služieb doplatili tri „kňažky“ lásky, majitelia psov štatistiku doplnili o 47 nových zistení. Vozidlá odťahovacej služby s nákladom smerovali do Čierneho lesa 99 krát, 355 motoristov mohlo so svojimi autami odísť až potom, čo im hliadky MsP demontovali z kolies blokovacie zariadenia.

Najpriestupkovejšou lokalitou uplynulého týždňa sa stalo so 60 priestupkami Námestie SNP.

Pri páde si zlomil kľúčnu kosť

V pondelok večer anonymný telefonát na stanicu mestskej polície v Petržalke nasmeroval hliadku MsP na Kopčiansku ulicu. Pred budovou železničnej stanice sa mal totiž pohybovať totálne opitý cyklista, ktorý neustále padal na zem. Mestskí policajti ho našli ležať na chodníku a pri jednom z posledných pádov si tento muž zlomil kľúčnu kosť. K zranenému preto privolali pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci a tí ho previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

Porozhadzované listy

V utorok zavčas rána krátko po piatej hodine pozornosť Bratislavčanov upútali porozhadzované listové zásielky v šiestich prepravkách na Bajkalskej ulici pri kruhovom objazde smerom na Prístavný most do Petržalky. Na tento nezvyčajný nález preto upozornili hliadku mestskej polície. Tá prepravky s listovými zásielkami skutočne našla, krátko po príchode mestských policajtov si ale pre stratené listy prišiel aj vodič nákladnej poštárskej Avie, ktorý ich prevážal. Ako sa z auta dostali na ulicu nevedel, v každom prípade však stratené listy z  rána svojich adresátov nájdu. Pozberal ich, naložil späť do auta a pokračoval ďalej v jazde.

Bezdomovci v elektrickej rozvodni

Skupinke niekoľkých bezdomovcov pravdepodobne vôbec neprekážalo nebezpečenstvo, ktoré číhalo na nich v elektrickej rozvodni na Dobrovodského ulici. Tá bola pod napätím a stačil jeden jediný dotyk a elektrické napätie mohlo zabíjať. Títo bezdomovci môžu hovoriť ale o šťastí. Ešte sa nestihli v rozvodni v stredu krátko pred polnocou ani poriadne ubytovať a už ich z nej vykázala hliadka mestskej polície. Svoj dočasný domov len s nevôľou opustili, nakoniec ale priznali, že o číhajúcom nebezpečenstve vôbec nevedeli. Strechu nad hlavou si preto hľadali na iných miestach.

Nahý a ešte aj agresívny

V ten istý deň neskoro v noci požiadala o pomoc hliadku mestskej polície pracovníčka internátu Juraja Hronca. Na chodbe pred vrátnicou sa nevedel vpratať do svoje kože polonahý mladý muž.  Ten sa hádzal o zem a svojím správaním ohrozoval aj pracovníčku internátu. Neskrotol ani po príchode hliadky MsP a voči jej členom sa správal agresívne. Rozum dostal až po použití donucovacích prostriedkov a hliadka ho previezla na stanicu mestskej polície. Tu sa v ňom opäť prebudili agresívne pudy a chcel si ublížiť na zdraví. Bolo zrejmé, že javí známky psychického narušenia, preto 22-ročného Mareka zo Zlatomoraveckého okresu hospitalizovali na psychiatrickom oddelení Fakultnej nemocnice.

Odpadu sa napokon nezbavil

Vo štvrtok  predpoludňajších hodinách dostala mestská polícia upozornenie na istého muža, ktorý z nákladného auta vysypáva rôzny stavebný odpad pri ceste smerom do Rusoviec. Tento oznam hliadka preverila a pred Rusovcami skutočne našla 42-ročného muža z Urminiec, ktorý sa pôvodne mienil zbaviť rôzneho odpadu. Časť aj z auta vysypal, no musel ho na jeho korbu naložiť späť a po tomto výkone ho ešte neminula ani patričná bloková pokuta.

Chceli si založiť živosť?

Pod terasou na Beňadickej ulici sa do rozoberania starých televízorov pustili v piatok predpoludním niekoľkí  bezdomovci. Súčiastky z televízorov rozhadzovali po celom okolí a toto poriadne znečistili. Mestskí policajti im pripomenuli, že verejné priestranstvo nie je dielňa určená na opravovanie televízorov. Bezdomovci-živnostníci preto museli neporiadok po sebe poupratovať a pobrali sa preč.

Agresívni narkomani

Z domu na Kladnianskej ulici č. 1 sa snažil v piatok predpoludním vykázať na ulicu dvoch pravdepodobne narkomanov –asi 26-ročného muža a o šesť rokov mladšiu ženu 43-ročný domovník. Tí na jeho slová nereagovali, v ruke jedného z nich sa ocitol nôž. Ním zaútočili na nič netušiaceho muža. Na ruke mu spôsobili rôzne rezné poranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie. Zranený muž po incidente požiadal o pomoc hliadku mestskej polície. Tá žiaľ, útočníkov už na mieste nenašla a mestskí policajti neboli v tomto smere úspešní ani pri prepátravaní okolia  Prievozu. Po agresívnych narkomanoch sa akoby zem prepadla. Predpoludňajší incident sa s najväčšou pravdepodobnosťou dostane na stôl vyšetrovateľa Policajného zboru, pretože nie je vylúčené, že agresívna dvojica sa útokom na domovníka mohla dopustiť aj trestného činu ublíženia na zdraví.

Toaleta z detského ihriska

Detské ihrisko na Mlynarovičovej ulici v Petržalke si za miesto venčenia pre svojho psa zvolil 27-ročný Bratislavčan. Toho zrejme vôbec netrápilo, že štvornohí chlpáči tu nemajú čo hľadať. Navyše pes sa na ihrisku aj vyšpinil a jeho majiteľ odmietol z trávnika odstrániť to, čo organizmus psa zo stravy nespotreboval. Pochopenie pre tento spôsob venčenia prirodzene nemali mestskí policajti. Psíčkar musel po ich zásahu psie výkaly odstrániť a za venčenie psa na detskom ihrisku zaplatil ešte aj blokovú pokutu.

Zberal sa na burzu?

Nevedno, či 20-ročný Petržalčan mienil cez víkend navštíviť niektorú burzu a tam predávať ponožky, v každom prípade ale musel od svojho zámeru upustiť. V Tescu na Kamennom námestí si do nákupného košíka pribalil 27 párov pánskych ponožiek  Bellinda. Za normálnych okolností by mu za tento nákup vystavili pri pokladni blok na sumu 6 723 korún. Mladý muž  ale za tento nákup nemienil zaplatiť, avšak po prejdení pokladníc ho zadržali pracovníci strážnej služby. Tí privolali na pomoc hliadku mestskej polície a nakoľko vzniklo podozrenie, že sa tento muž dopustil trestného činu krádeže,  hliadka MsP ho odovzdala na ďalšie riešenie príslušníkom policajného zboru.

Výtržnosť na Konventnej ulici

Dvaja opilci sa nevedeli vpratať do svojej kože v podvečerných hodinách na Konventnej ulici. Medzi sebou komunikovali dosť nevyberaným spôsobom, kde na nich cestou prišla potreba „uľaviť si“, tam to aj urobili. O ich vyčíňaní obyvatelia tejto ulice takmer zároveň telefonicky informovali mestskú i štátnu políciu. Nakoľko obaja nemali pri sebe doklady totožnosti, policajti ich predviedli na najbližšie oddelenie policajného zboru.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.7.2008 / 11.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.