Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 12. týždni 2005

Dátum: 08.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 12. týždni 2005

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 21. marca do 27. marca 2005

Námestie SNP si udržuje prvenstvo

S pribúdajúcimi teplejšími dňami pribúda do štatistík mestskej polície aj viac priestupkov. Počas uplynulého týždňa ich zaznamenali a riešili hliadky MsP v hlavnom meste 1882. Skladba priestupkov uplynulého týždňa hovorí, že 619 priestupkov sa týkalo prehreškov vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky nerešpektovaním zákazových značiek. V 104 prípadoch vodiči svoje autá bez patričného povolenia odstavili na vyhradených parkovacích miestach, v dvoch prípadoch to boli miesta vyhradené pre vodičov so zdravotným postihnutím. Proti verejnému poriadku smerovalo 109 priestupkov, čistoty a poriadku sa týkalo 118 zistení. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk  zistili hliadky 40 krát, porušovanie ambulantného predaja a trhového poriadku zaznamenali v priebehu týždňa 46 krát. Trávnaté plochy si za parkoviská zamenilo 146 motoristov. V zóne s obmedzeným státím sa stalo 125 priestupkov a v pešej zóne 78. Požívanie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách v rozpore s platnými všeobecne záväznými nariadeniami nerešpektovalo 187 „pijanov“, rozmáhajú sa aj prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi – takýchto porušení zistili hliadky 33. Majitelia psov štatistiku doplnili o 36 nových priestupkov a na jednotlivé mieste úrady putovalo 22 oznámení o vrakoch vozidiel, ku ktorým sa nikto nehlási.

Blokovacími zariadeniami znemožnili mestskí policajti ďalšiu jazdu 335 nesprávne parkujúcim motorovým vozidlám, 81 majiteľov zle parkujúcich vozidiel si pre svojich odtiahnutých miláčikov muselo zájsť do Čierneho lesa. Najviac priestupkov v priebehu uplynulého týždňa riešili hliadky na Námestí SNP a to 69.

Obedu sa takmer nedočkala

Obyvateľom domu na Mlynarovičovej ulici číslo 3 v utorok hrozilo, že viacerí z nich sa stanú bezdomovcami. V byte na piatom poschodí totiž predpoludním unikal plyn a koncentrácia v ňom bola tak silná, že stačilo, aby niekto zazvonil na zvonček a výbuch by vážne poškodil nielen statiku domu, ale aj ohrozil životy obyvateľov. Plyn unikal z bytu patriaceho 41-ročnej žene. Všimli si to susedia, ktorí zavolali mestských policajtov a tí plynárov. Keď namerali vysokú koncentráciu plynu, odstavili plyn v celom dome. Medzitým sa žena, ktorej plyn unikal zobudila a vyšla na chodbu. Prekvapene sa opýtala, prečo nejde plyn. Neskôr sa priznala, že si varila obed a zaspala.

Istý čas si nezajazdí

V stredu v ranných hodinách pozornosť hliadky MsP upútal vodič Chrysleru s bratislavskými evidenčnými číslami. Na toto auto pred časom jedna z hliadok nasadila blokovacie zariadenie, toto si však chcel 30-ročný Bratislavčan demontovať sám sa to vycúvaním z „papuče“. Tú však poškodil. To ale zďaleka nebolo všetko. Pri prešetrovaní poškodenia blokovacieho zariadenia dopravná polícia zistila, že vodič auta javil známky požitia alkoholických nápojov. Zrejme si preto istý čas nezajazdí, pretože jeho vodičské oprávnenie skončilo na čas v úschove dopravných policajtov.

Odskočil si zo škôlky

V utorok takmer na pravé poludnie pozornosť hliadky MsP upútal na Saratovskej ulici malý, ani nie štvorročný chlapec. Takmer súčasne telefonát o výskyte tohto chlapca prebral operačný príslušník MsP od náhodného občana v Dúbravke. Chlapec však s hliadkou nekomunikoval, preverovaním v policajných evidenciách hliadka zistila, že po ňom nie je vyhlásené ani pátranie. Služobným autom ho preto odviezli na stanicu MsP, kde mu dali najesť a napiť. Ani nie o 40 minút si po svojho syna prišla jeho matka. Ukázalo sa, že chlapec bol na škôlkárskej vychádzke a pani učiteľke sa stratil. Rozhodol sa totiž sám spoznávať čaro dúbravského sídliska.

Odpočíval v strede cesty

Vo štvrtok upozornili telefonicky občania mestských policajtov na zvláštne správajúceho sa muža. Ten sedem na zvodidlách v strede frekventovanej cesty Nového mosta smerom do Petržalky. Sťažoval sa, že nemôže chodiť a bolia ho nohy. Hliadka sa preto spojila s pracovníkmi rýchlej zdravotníckej pomoci a tí muža odviezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

Nepoučiteľný...

V nedeľu predpoludním privolali hliadku MsP do OD Tesco na Kamennom námestí. Nakupovať bez zaplatenia sa tu totiž rozhodol 45-rčný muž z Nových Zámkov. Ten na spomínaný nákup dlhšie nezabudne, pretože už dlhší čas unikal novozámockým policajtom, ktorí po ňom vyhlásili pátranie. Veľkú noc pochopiteľne už nestrávil doma, ale v neprívetivej policajnej cele.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 8.7.2008 / 8.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.