Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 10. týždni 2005

Dátum: 08.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 10. týždni 2005

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 7. marca do 13. marca 2005

Najpriestupkovejšie bolo Námestie SNP

Čistota a poriadok, obťažovanie okoloidúcich, priestupky proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ale aj priestupky proti verejnému poriadku. Tieto porušenia najčastejšie zamestnávali v minulom týždni príslušníkov MsP na Námestí SNP v Bratislave. Aj vďaka týmto priestupkom, ktorých tu mimochodom riešili 50, sa táto lokalita hlavného mesta zaradila medzi najpriestupkovejšie miesta.

Celkom sa ale do štatistiky mestskej polície dostalo za uplynulých sedem dní 1576 priestupkov. 729 priestupkov súviselo s porušovaním pravidiel bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. Sedem krát hliadky zasahovali aj z dôvodov obsadenia vyhradených parkovacích miest pre zdravotne postihnutých vodičov zdravými motoristami, celkom ale vyhradené parkovacie miesta si nezákonne privlastnilo 134 motoristov.

Týždenná štatistika priestupkov, ktoré zistili a riešili príslušníci bratislavskej mestskej polície ďalej hovorí, že 96 priestupkov smerovalo do porušení v oblasti verejného poriadku, 98 sa týkalo čistoty a poriadku, 29 neporiadku okolo kontajnerových stojísk, tri nepovoleného vylepovania rôznych plagátov, či 49 státia na verejnej zeleni. V zóne s obmedzeným státím sa stalo 87 priestupkov a v pešej zóne 65. Dúšok alkoholu si na verejných priestranstvách napriek platným všeobecne záväzným nariadeniam doprialo 159 ľudí a mestskí policajti sa zaoberali  aj 14 prípadmi obťažovania okoloidúcich žobrákmi.

V Čiernom lese skončilo po odtiahnutí 98 nesprávne zaparkovaných motorových vozidiel, na ďalších 352 vozidiel nasadili hliadky blokovacie zariadenia.      

Lampa vŕtanie nevydržala

Dosť kuriózny prípad riešila jedna z hliadok mestskej polície v pondelok popoludní v Petržalke na Romanovej ulici. Prerábanie bytu a vŕtanie dier do panelu nevydržal luster zavesený na stene v jednom z bytov, nad ktorým prebiehali rekonštrukčné práce. S veľkým rámusom sa tento zo steny uvoľnil a dopadol na zem. Samozrejme, pád nevydržal a rozbil sa. Nešťastná majiteľka rozbitého lustra preto požiadala o pomoc hliadku MsP. Tá vlastne ani zasahovať nemusela, pretože ten, čo pád lustra spôsobil prisľúbil, že vzniknutú škodu majiteľke plne nahradí.

Bivak pri škole

Zima sem, zima tam. Chlad pondelňajšej  noci  zrejme neprekážal bezdomoveckému manželskému páru na Dudvážskej ulici. Krátko po desiatej hodine večernej sa totiž rozhodol 51-ročný muž a jeho o dva roky staršia manželka prenocovať v areáli základnej školy pod holým nebom a to na vlastne donesenom gauči. Zo spánku ale nič nebolo, pretože po zásahu hliadky MsP obaja museli školský dvor aj s prinesenou váľandou opustiť.

Z cesty rovno do nemocnice

V predpoludňajších hodinách si Záhradnícku ulicu s posteľou zmýlil starší muž. Tomu zrejme vôbec neprekážalo, že si ustlal na frekventovanej ceste. Z nej ho na chodník odtiahli náhodní ľudia a na spáča upozornili mestskú políciu. Jej hliadka potom privolala záchranárov a tí ho sanitkou rýchlej zdravotníckej pomoci previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

Rodičia sa iste potešia

V stredu vo večerných hodinách si skupinka výrastkov vybíjala energiu na sklenených výplniach panelového domu na Topoľčianskej ulici. Ich vyčíňaniu neodolala ani výplň, ktorú sklenári osadili na dvere len pred niekoľkými dňami a nájomníkov stála takmer 2000 korún. Vandali však okrem nej rozbili aj ďalšie a spôsobili škodu za vyše 10 000 korún. Prirodzene, na zásah privolanej hliadky mestskej polície nečakali a ušli preč. Ich mená sú zatiaľ zahalené rúškom anonymity, no policajti sú im na stope. Po vypátraní vandalov z večerného šantenia svojich ratolestí ich rodičia radosť určite mať nebudú, pretože spôsobenú škodu budú musieť v plnej výške nahradiť.

Hľadajú teplo

Aj počas štvrtka  hliadky mestskej polície preverovali viacero oznamov týkajúcich sa bezdomovcov hľadajúcich kúsok tepla na chodbách domov. Štyria sa napríklad „utáborili“ v dome na Stavbárskej ulici a čas si krátili popíjaním alkoholických nápojov. Z príchodu hliadky radosť určite nemali, pretože chodbu museli najskôr po sebe pekne poupratovať a až potom sa pobrali preč. Podobne dopadli aj dvaja bezdomovci hľadajúci útočište pred nepriazňou počasia v pasáži na Gorkého ulici. Aj tí museli tieto miesta opustiť.

Odtrhnutí z reťaze

Staršiemu ošarpanému rodinnému dom na Wattovej ulici v Ružinove zodpovedá aj oplotenie okolo neho. Dierami skôr pripomína syr ementál. Avšak za nim číha niekoľko nemeckých ovčiakov, ktorí nemajú problém dostať sa cez deravé oplotenie na ulicu. Včera na tento nepriaznivý stav telefonicky upozornili občania mestských policajtov. Psiská akoby tušili, že je zle nedobre a stiahli sa späť do areálu. Majiteľ rodinného domu však jeho stráženie svorkou psov, ktorá sa odtrhla z reťaze bude musieť vysvetľovať na príslušnom referáte obvodného úradu, kam oznámenie o priestupku putovalo.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 8.7.2008 / 8.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.