Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 9. týždni 2005

Dátum: 08.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 9. týždni 2005

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 28. februára do 6. marca 2005

Neporiadnici na Račianskej ulici

Prvenstvo v počte priestupkov za uplynulý týždeň patrilo v hlavnom meste opäť Račianskej ulici. Hliadky mestskej polície tu totiž zistili a riešili 72 priestupkov. Tie sa prevažne týkali neporiadku okolo kontajnerových stojísk, prehreškov vodičov voči pravidlám cestnej premávky, státia na zeleni a podobne.

Celkom sa ale do minulotýždňovej štatistiky dostalo v Bratislave 1677 priestupkov. 698 z nich smerovalo do oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, vyhradené parkovacie miesta pre zdravotne postihnutých vodičov bez problémov obsadilo päť zdravých motoristov. 120 priestupkov súviselo s porušením verejného poriadku, 99 sa týkalo čistoty a poriadku. Na poriadok okolo kontajnerových stojísk zabudlo ich 32 správcov. V zóne s obmedzeným státím hliadky riešili 80 priestupkov a v pešej zóne sa ich stalo o desať menej, teda 70. Alkoholické nápoje na verejných priestranstvách napriek zákazom si doprialo 163 ľudí, pre obťažovanie okoloidúcich museli mestskí policajti riešiť 7 žobrákov. Časť zo zarobených peňazí obetovali na blokové pokuty aj dievčatá poskytujúce sexuálne služby. Podobných prípadov pribudlo do štatistiky v priebehu týždňa osem.

Na nedostatok práce si nemohli sťažovať ani pracovníci odťahovacej služby. Tí do Čierneho lesa odtiahli 114 nesprávne zaparkovaných motorových vozidiel. Blokovacie zariadenia hliadky použili 281 krát.

Prerátal sa...

30-ročný Bratislavčan, ktorý sa rozhodol vo večerných hodinách nakupovať v OD Tesco na Kamennom námestí pravdepodobne nepočítal s tým, že radosť z nákupu dlho mať nebude a navyše mu na policajnom útvare k nákupu ešte pribalia aj obvinenie zo spáchania trestného činu krádeže. Tento muž sa totiž snažil z Tesca bez zaplatenia odniesť tovar za 7 549 korún. Pri pokuse krádeže ho ale zadržali pracovníci strážnej služby a tí straku odovzdali do rúk privolaným príslušníkom mestskej polície. Vzhľadom k výške spôsobenej škody sa už nedalo hovoriť o priestupku. Hliadka preto muža, ktorý navyše nevedel hodnoverným spôsobom preukázať svoju totožnosť, predviedla na policajné oddelenie a tam sa obvineniu zo spáchania trestného činu krádeže určite nevyhol.

Značne predražené skrutky

V predajni Hornbach si vybral rôzne skrutky za necelých 50 korún 67-ročný pán. Nákupný košík, do ktorých ich mal pôvodne vložiť, si ale zamenil  za vrecko svojho kabáta. Pobral sa z predajne preč v domnení, ako dobre nakúpil. Cestu mu ale skrížili pracovníci strážnej služby a tí „nakupujúceho“ odovzdali do rúk privolanej hliadke mestskej polície. Nedalo sa nič robiť a nákup skrutiek sa tomuto pánovi značne predražil. Za priestupok musel zaplatiť blokovú pokutu vo výške 500 korún.

„Stanovačka“ pri rušnej ceste

Nevedno, či istý manželský pár z Bratislavy sa už v týchto dňoch pripravuje na letnú dovolenku strávenú v prírode pod stanom. Isté však je, že sa to rozhodli skúsiť včera predpoludním na Gagarinovej ulici. V stane sa ale 43-ročné žena a jej 51-ročný manžel dlho neohriali. Na zaujatie verejného priestranstva nemali povolenie, preto po príchode hliadky mestskej polície museli svoj plátený prístrešok zbaliť a pobrať sa domov.

Ratovali podchladeného muža

Na výpadovke smerom na Šamorín ležal v utorok v ranných hodinách starší muž.  Vodiči desiatok vozidiel prešli okolo neho bez povšimnutia. Našťastie sa našiel neznámy vodič, ktorý zastavil. Muža odviezol na vrátnicu neďalekých rozvodných závodov a z nej požiadali o pomoc hliadku mestskej polície. Teploty hlboko pod bodom mrazu zo včerajšieho rána sa žiaľ, podpísali pod zdravotný stav tohto muža. Bol značne podchladený. Preto sa k slovu dostali aj privolaní zdravotníci a tí ho previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

Chcel ušetriť na pokute

Značku zákaz zastavenie ingnoroval krátko pred ôsmou hodinou večernou v utorok na Bajzovej ulici 35-ročný vodič tmavého BMW z Bratislavy. Mestskí policajti preto na toto auto nasadili blokovacie zariadenie. Keď ich priestupca o dve hodiny požiadal o demontáž „papuče“ na prvý pohľad bolo jasné, že ešte pred príchodom hliadky sa o to pokúsil sám vodič mysliac si, že silné auto si dokáže so zablokovaným kolesom poradiť. No nestalo sa tak a pri rozjazde s nasadenou papučou táto značne poškodila blatník luxusného vozidla. Okrem tejto škody vznikla vodičovi aj ďalšia a to vo výške 500 korún. Taká bola totiž výška blokovej pokuty za jeho priestupok proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke.

Spálňa v kontajneri

Skutočne netradičné miesto na nocľah si vybral v nedeľu podvečer na Sibírskej ulici 48-ročný muž z Chynorian. Ten zaliezol do smetného kontajnera, zatvoril za sebou jeho príklop a oddával  sa sladkým snom. Na spáča ale upozornil hliadku mestskej polície jeden z nájomníkov neďalekého domu. Pána Antona pochopiteľne hliadka z jeho sníčkov prebrala a kde tento bezdomovec strávil uplynulú noc, nie je známe.

Slová vystriedala sila

Pred ružinovskou nemocnicou bolo v predpoludňajších hodinách mimoriadne rušno. Do seba sa tu najskôr slovne a potom aj fyzicky pustili dvaja bezdomovci. 35-ročného muža a 24-ročnú ženu skrotila až privolaná hliadka mestskej polície. Dôvod, prečo sa títo dvaja bili nie je známy.

Zlodejom bol dobrý aj volant

Rozbité okno na strane spolujazdca červenej Škody 120 zaparkovanej na Fedinovej ulici napovedalo, že so škodovkou niečo nebude v poriadku. Jej majiteľ by s ňou asi sotva odišiel, pretože neznámy páchateľ z auta ukradol volant. V zelenej Škode Octavia, ktorá stála s rozbitým oknom v nedeľu na Staromestskej ulici síce volant bol, no chýbalo v nej autorádio. Kto si ho privlastnil nie je zatiaľ známe. Oba prípady hliadky mestskej polície odovzdali na ďalšie šetrenie príslušníkom policajného zboru.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 8.7.2008 / 8.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.