Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 8. týždni 2005

Dátum: 08.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 8. týždni 2005

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 21. februára do 27. februára 2005

Priestupkov o hodne menej

Bezpečnostné opatrenia platiace v hlavnom meste počas uplynulého týždňa v súvislosti so summitom Bush-Putin znížili aj počty priestupkov zistených a riešených hliadkami mestskej polície. Do týždňovej štatistiky sa tak dostalo 1306 priestupkov, pričom 482 priestupkov sa týkalo úseku bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. Hliadky zistili aj 12 porušení zo strany vodičov taxislužieb, v 68 prípadoch nezodpovední vodiči obsadili so svojimi vozidlami vyhradené parkovacie miesta. 94 priestupkov smerovalo do oblasti verejného poriadku, 74 sa týkalo čistoty a poriadku. Na neporiadok okolo kontajnerových stojísk museli mestskí policajti upozorniť ich správcov 39 krát. V zóne s obmedzeným státím sa v priebehu týždňa stalo 63 priestupkov a v pešej zóne 26.

Jednotlivé hliadky sa zaoberali aj s porušovaním všeobecne záväzných nariadení zakazujúcich konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 175 prípadov i obťažovania okoloidúcich žobrákmi – 19 prípadov. Majitelia psov štatistiku obohatili o 26 nových priestupkov, na sneh, či ľad neodstránený z chodníkov upozorňovali zábudlivých správcov domov v troch prípadoch.

 V Čiernom lese skončilo 53 otiahnutých motorových vozidiel, na 214 vozidiel nasadili hliadky MsP blokovacie zariadenia. Najviac priestupkov sa stalo na Račianskej ulici a to 40.

V sude si nezakúril

Krátko po desiatej hodine večernej telefonát na mestskú políciu upozornil na neznámeho muža, ktorý sa pohyboval v areáli novostavby domu na Ráztočnej ulici vo Vrakuni. Neznámy sa do objektu dostal cez dieru v plote a mienil z neho ukradnúť veľký, hrdzavý plechový sud. Ako sa neskôr vyjadril 51-ročný bezdomovec, sud chcel používať na kúrenie. Po zásahu hliadky mestskej polície však bude musieť spôsob kúrenia využiť iným spôsobom.

Bezdomovci –lúpežníci?

Krátko po devätnástej hodine pozornosť niektorých Bratislavčanov upútali dvaja zamaskovaní muži pohybujúci sa pri Tatrabanke na Mierovej ulici. Telefonicky na nich upozornili operačné stredisko mestskej polície v obave, že sa pripravuje lúpežné prepadnutie tejto bankovej inštitúcie. Obava však bola neopodstatnená. Ukázalo sa, že pod maskami sa skrývali tváre 53 a 40- ročných mimobratislavských bezdomovcov. Tí tu prehľadávali smetné nádoby a znečisťovali ich okolie. Oboch ich zo spomínaných miest hliadka mestskej polície vykázala.

Sila im veru nechýbala

Päť minút po polnoci sa z ničoho nič objavila na ceste, ktorá spája Budatínsku ulicu s Panónskou cestou v Petržalke obrovská snehová guľa. Bez dvadsiatich  centimetrov mala priemer 180 centimetrov. Kto ju na cestu dokotúľal nie je známe, no dvom mestským policajtom pri jej odstraňovaní sila nechýbala. Odvalili ju na kraj cesty a snehovú guľu neskôr rozbili pracovníci Verejno-prospešných služieb.

Klamala až sa červenala

V predpoludňajších hodinách zadržali pracovníci strážnej služby v Tescu na Kamennom námestí mladú ženu. Tá sa pokúsila z obchodného domu odísť z ukradnutým tovarom. Trik jej nevyšiel. Hliadke mestskej polície straka, ktorá nemala pri sebe doklad totožnosti síce uviedla „svoje“ nacionále, no preverovaním v policajných evidenciách sa takéto meno nevyskytovalo. Či si takto táto žena vymýšľala aj na policajnom oddelení kde zvyšok dňa strávila, nie je známe.

Podchladený na ulici

V nedeľu popoludní hliadka mestskej polície spozorovala na Farského ulici ležiac pod schodmi staršieho muža. Spoločnosť mu robil malý biely psík. Ukázalo sa ale, že mráz v tomto prípade urobil svoje. 51-ročný bezdomovec z Bratislavy bol značne podchladený a ani jeho verný štvornohý priateľ ho od zimy neochránil. Na ošetrenie  preto záchranári muža odviezli do neďalekej nemocnice a jeho chlpatý kamarát na svojho pána čaká v útulku Slobody zvierat.

Dobíjal sa k susedke

V sobotu podvečer sa pobral na návštevu svojej bývalej priateľky 45-ročný muž. Bez problémov sa dostal do paneláku na Jasovskej ulici, problém nemal vzhľadom k stavu značnej opilosti trafiť aj k jej dverám na deviatom poschodí. Pred bytovými dverami ale začal vystrájať ako nepríčetný a keď sa na nich vyvŕšil, zaspal. Vystrašená žena o pomoc ale medzitým požiadala hliadku mestskej polície. Tá sa spojila so záchranármi a tí muža odviezli na ošetrenie do nemocnice.

Straky si dali rande v Tescu

O rozruch v Tescu na Kamennom námestí sa v popoludňajších hodinách ešte v piatok postarali dvaja muži. Tých zadržali pracovníci bezpečnostnej služby v okamihu, kedy sa snažili opustiť priestory OD s tovarom bez zaplatenia. Zatiaľ čo za priestupky 46 a 18-ročných Bratislavčanov riešila v blokovom konaní hliadka mestskej polície. „esbeéskari“ klepli po prstoch ďalším dvom strakám. Tento raz nakupovali za päť prstov a jednu dlaň 59 a 62-roční Bratislavčania. Aj oni museli zaplatiť za priestupok patričnú blokovú pokutu a prirodzene z ukradnutého tovaru sa veľmi netešili, pretože ten putoval späť do regálov.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 8.7.2008 / 8.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.