Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 7. týždni 2005

Dátum: 08.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 7. týždni 2005

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 14. februára do 20. februára 2005

Prvenstvo patrilo Budatínskej ulici

Priestupky proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj požívanie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách zaradili Budatínsku ulicu v bratislavskej Petržalke medzi najpriestupkovejšie miesta uplynulého týždňa. Mestskí policajti tu riešili až 59 priestupkov. Celkom sa ale do štatistiky mestskej polície dostalo počas tohto týždňa v rámci Bratislavy 1704 priestupkov. Ich skladba prezrádza, že 722 priestupkov súviselo s porušovaním pravidiel bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. Vyhradené parkovacie miesta určené vodičom so zdravotným postihnutím si privlastnili traja zdraví motoristi. Hliadky zároveň riešili aj 90 prípadov obsadenia vyhradených parkovacích miest vodičmi, ktorí na to nemali povolenie. Proti verejnému poriadku smerovalo 103 priestupkov, 80 sa týkalo čistoty a poriadku. Na poriadok okolo kontajnerových stojísk „zabudlo“ 22 správcov domov, na neodstránenie snehu, či ľadu z chodníkov doplatilo blokovými pokutami 28 vlastníkov domov. Hliadky riešili aj štyri prípady poskytovania a dožadovania sa sexuálnych služieb. V zóne s obmedzeným státím sa stalo 103 priestupkov a v pešej zóne ich bolo o niečo menej – 54. V rozpore so všeobecne záväznými nariadeniami zakazujúcimi konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tieto porušilo 163 ľudí, mestskí policajti museli riešiť aj dvanásť prípadov obťažovania okoloidúcich žobrákmi.

Do Čierneho lesa si po odtiahnuté motorové vozidlá muselo zájsť 117 vodičov, 324 krát na nesprávne parkujúce vozidlá nasadili hliadky blokovacie zariadenia.

Ozbrojený s dvomi pištoľami

Vo štvrtok krátko pred 14.00 hod. zaparkoval na Námestí SNP rovno v strede vozovky tmavomodrý Golf neznámy vodič. Auto ani nezatvoril a rýchlym krokom sa vybral do neďalekej predajne Orange. O kúpu nového mobilného telefónu však tento muž záujem nemal. Z ničoho nič začal rozbíjať zariadenie predajne. Výtržníka si ale všimla hliadka mestskej polície. Tá zakročila, no 20-ročný Jaroslav z Bratislavy sa bez boja vzdať nechcel. Kládol aktívny odpor a neskrotol ani potom, čo sa na jeho rukách objavili putá. Agresívny bol dokonca aj pri predvádzaní do policajného vozidla. Čo v predajni vôbec tento muž chcel, nie je známe. Konal však pravdepodobne pod vplyvom omamných a psychotropných látok a navyše pri bezpečnostnej prehliadke našli u neho plynovú pištoľ. Ďalšia sa našla medzi sedadlami auta, ktorým sa na  námestie doviezol. Prípadom sa ďalej zaoberajú príslušníci Policajného zboru.

O jedného vreckára menej

Ešte v piatok popoludní požiadala o pomoc hliadku mestskej polície 59-ročná Bratislavčanka. Tej mal neznámy mladík, ktorý stál vedľa nej v budove poisťovne Allianz na Májkovej ulici ukradnúť z kabelky peňaženku s platobnými kartami a predplatným lístkom na MHD. Toho neznámeho hliadka zadržala a 17-ročný Bratislavčan aj s ukradnutými vecami putoval na policajné oddelenie.

Ratovali ženu s epileptickým záchvatom

Na Predstaničnom námestí potrebovala súrne lekársku pomoc 49-ročná žena. Postihol ju epileptický záchvat. Hliadka mestskej polície preto okamžite vyrozumela pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci a ešte do ich príchodu postihnutej poskytli prvú predlekársku pomoc. Pacientku si neskôr prevzali zdravotníci a tí ju previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

Diskotéky aj po záverečných hodinách

Aj počas uplynulého víkendu riešili mestskí policajti viacero telefonátov od nespokojných občanov. Oznámenia sa týkali nedodržiavania záverečných hodín v reštauračných a zábavných zariadeniach. Tak tomu bolo napríklad v bistre RH na Majerskej ulici, ale aj v Dome kultúry na Žarnovickej ulici. Hliadky v oboch prípadoch zjednali nápravu a tí, čo mali rušenie nočného pokoja na svedomí, zaplatili navyše za priestupok aj patričnú blokovú pokutu.

Drevené trámy ohrozovali vodičov

Motoristov jazdiaci po bratislavských cestách neohrozujú len rôzne výtlky na cestách, ale najnovšie aj drevené trámy trčiace z vozoviek. Naraziť do nich by bolo istotne značne nepríjemné. Takáto hrozba číhala na vodičov napríklad v nedeľu popoludní na Mlynských Nivách. Trámy trčali do cesty zo starého koľajiska. Hrozbu z cesty odstránila až privolaná hliadka mestskej polície.

       

 

  

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 8.7.2008 / 8.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.