Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 4. týždni 2005

Dátum: 08.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 4. týždni 2005

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 24. januára do 30. januára 2005

Rovná stovka do Čierneho lesa

Počas uplynulého týždňa pracovníci odťahovacej služby odtiahli do Čierneho lesa pri Slovnafte z bratislavských ulíc rovnú stovku nesprávne zaparkovaných motorových vozidiel. V kurze však boli aj blokovacie zariadenia a nasadením „papúč“ hliadky zabránili odjazdu 291 vozidlám.

Aj tieto čísla sa dostali do týždňovej štatistiky mestskej polície v Bratislave. Tá hovorí, že za sedem dní do nej celkovo pribudlo 1567 prípadov. 619 priestupkov sa týkalo oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, v troch prípadoch mestskí policajti riešili aj vodičov, ktorí so svojimi vozidlami obsadili vyhradené parkovacie miesta určené pre zdravotne postihnutých občanov. 106 priestupkov z minulého týždňa smerovalo do oblasti verejného poriadku, 82 sa týkalo čistoty a poriadku, 60 neporiadku okolo kontajnerových stojísk, neschodnosť chodníkov hliadky po napadnutí snehu zistili v 35 prípadoch. V zóne s obmedzeným státím sa stalo 66 priestupkov a v pešej zóne 77. Hoci poriadne mrzlo, od konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách to vôbec neodradilo 138 ľudí. Hliadky zároveň riešili aj 11 prípadov obťažovania okoloidúcich žobrákmi, ako aj 22 priestupkov, ktoré mali na svedomí majitelia psov nerešpektovaním príslušných všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat.

Najviac priestupkov sa stalo na Račianskej ulici a to 58. Pomocou kamerového systému bolo zistených 128 priestupkov.

Nedobrovoľne v zajatí

Krátko po 21.00 hod. vo štvrtok prostredníctvom telefonátu na tiesňové číslo MsP 159 prijal operačný pracovník mestskej polície oznam od náhodného občana. Podľa jeho informácií mala byť zatvorená na cintoríne v Petržalke staršia žena. Mestskí policajti okamžite oznam preverili a za plotom cintorína skutočne našli 81-ročnú pani. Tú z nedobrovoľného zajatia vyslobodili a pani Helenu, ktorá našťastie čas čakania na záchrancov prežila bez ujmy na zdraví, odviezli domov.

Stál pri ňom anjel strážny

O šťastí môže hovoriť  starší muž. Ten vo štvrtok večer v stave totálnej opilosti zaspal v silnom mraze na chodníku pred vchodom do panelového domu na Vyšehradskej ulici. Hliadke mestských policajtov sa spáča nepodarilo prebudiť. Spal príliš tuho a možno si ani neuvedomil, že ho neskôr previezli na ošetrenie do petržalskej nemocnice pracovníci rýchlej zdravotníckej pomoci. Anjel strážny stál skutočne pri ňom, pretože noc, kedy teploty klesli hlboko pod bod mrazu, by asi ťažko prežil.

Čaká na svojho pána

Dva dni pobehoval po Tilgnerovej ulici pes, ktorý zjavne nemal svojho pána. Vo štvrtok v noci však jeho tulácky život skončil. Mestskí policajti na tuláka upozornili pracovníkov  Slobody zvierat, tí ho chytili a umiestnili do svojho útulku, kde mu je zaiste lepšie, ako na ulici.

Autičkári úradovali

S nie práve najlepšími spomienkami na návštevu Bratislavy bude odchádzať 46-ročný Rakúšan. Ten v nedeľu zaparkoval svoje vozidlo Seat Alhambra pri športovej hale na Pasienkoch. Spokojne odišiel netušiac, že auto o nejaký čas na svojom pôvodnom mieste už nenájde. Krádež Seatu preto nahlásil hliadke mestskej polície. Mestskí policajti okamžite informovali príslušné pracoviská policajného zboru, po aute však akoby sa zem zaľahla.

Agresívny Ír

V nedeľu nadránom sa do svojej kože nevedel vpratať 38-ročný Ír. Ten bezdôvodne napadol na Gagarinovej ulici 55-ročného taxikára, ktorý ho viezol svojím autom. Ír pri útoku poškodil aj samotné vozidlo. Agresívny bol aj voči hliadke mestských policajtov, ktorých o pomoc požiadal taxikár. Cudzinec skrotol až v okamihu, keď sa na jeho rukách objavili putá. V nich putoval neskôr na policajné oddelenie a tam vysvetľoval motív svojho útočného konania. Je zrejmé, že odvahu k bitke mu dodal aj predtým skonzumovaný alkohol.

Kto to bol?

V piatok predpoludním prostredníctvom telefonátu na tiesňové číslo mestskej polície 159 oznámila jedna z nájomníčok domu na Znievskej ulici požiar vchodových dverí bytu na desiatom poschodí. O vzniknutej situácii operačný príslušník okamžite informoval bratislavských hasičov. Tí ohníky, ktoré sa nestihli našťastie rozhorieť v plnej sile včas dostali po kontrolu a uhasili. Ukázalo sa, že pred dverami 47-ročnej Bratislavčanky niekto úmyselne zapálil starý papier. Kto to bol, zisťujú príslušníci policajného zboru. 

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 8.7.2008 / 8.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.