Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 2. týždni 2005

Dátum: 08.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 2. týždni 2005

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 10. januára do 16. januára 2005

Preplnený Čierny les

V priebehu druhého kalendárneho týždňa sa s nesprávne zaparkovanými a následne odtiahnutými motorovými vozidlami takmer zaplnil do posledného miestečka bratislavský Čierny les. Pracovníci odťahovacej služby sem totiž odtiahli ll5 motorových vozidiel. O nič lepšie nedopadli ani tí, ktorí museli hliadky mestskej polície požiadať o demontáž blokovacieho zariadenia – takýchto prípadov v priebehu týždňa hlásili v hlavnom meste 337.

Celkom sa ale do týždňovej štatistiky bratislavskej mestskej polície dostalo 1643 prípadov. 616 priestupkov riešili jednotlivé hliadky v súvislosti s porušovaním pravidiel týkajúcich sa bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, 83 prípadov majú na svedomí motoristi, ktorí obsadili vyhradené parkovacie miesta, 113 priestupkov smerovalo do oblasti verejného poriadku, 102 sa týkalo čistoty a poriadku. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk zistili hliadky v 29 prípadoch, verejnú zeleň s parkoviskami si zamenilo 97 motoristov. V zóne s obmedzeným státím riešili mestskí policajti 100 priestupkov a v pešej zóne sa ich stalo 82.

Počasie pivárom veľmi nepraje, no i napriek tomu si 159 z nich doprialo v rozpore so všeobecne záväznými nariadeniami dúšok tohto moku, či vína na verejnosti. Na počasie zdá sa nedbajú ani „kňažky lásky“. Tie sa voči platným nariadeniam týkajúcich sa zákazu poskytovania týchto služieb na verejnosti previnili šesťkrát. Majitelia psov štatistiku obohatili o 47 nových priestupkov a medzi najpriestupkovejšiu ulicu s počtom priestupkov 56, sa zaradila Račianska ulica.

Výjazd hasiči našťastie nemali

Traja nezodpovední bratislavskí motoristi značne skomplikovali vo štvrtok ráno život bratislavským hasičom. Keby nebodaj horelo, či bol potrebný rýchly výjazd zo stanice na Radlinského ulici, hasiči do ulíc vyraziť nemohli. Pred vchodom sa im totiž objavili tri zaparkované autá a tie bránili vo výjazde hasičskej techniky. Nedalo sa nič robiť, preto sa k slovu dostala odťahovacia služba. Jej pracovníci za asistencie príslušníka mestskej polície zle parkovaný Ford, Citroen, ako aj BMW naložili na svoje vozidlá a odtiahli do Čierneho lesa. Trom Bratislavčanom sa tak nesprávne parkovanie riadne predražilo a skutočným šťastím bolo i to, že červený kohút v tom čase niekde dospával.

Tulák v potravinách

V potravinách na Repašského ulici mali v popoludňajších hodinách skutočne netradičného zákazníka. Vkročil sem totiž túlavý pes a ten nie a nie potraviny opustiť. Hliadka mestskej polície preto požiadala o pomoc pracovníkov Slobody zvierat. Tí tulákovi jeho zámer prekazili a umiestnili ho dočasne vo svojom útulku.

Noc na chladnom chodníku

V piatok nadránom anonymný telefonát upozornil mestských policajtov na neznámeho muža spiaceho na múriku pri Opletalovej ulici. Dôvod spánku v tomto prípade bol hliadke na prvý pohľad jasný. Muž to niekde predtým riadne prehnal s konzumáciou alkoholu a na tejto ulici mu oťaželi nohy. Spáča mestskí policajti prebudili a ten sa pobral radšej dospať noc domov.

Vraj išiel do autoškoly

V sobotu predpoludním do istej firmy v Ružovej doline vstúpil neznámy muž, pohodlne sa posadil v kuchynke a nechcel z nej odísť. Pracovníčke firmy povedal, že ide na jazdu do autoškoly a tak čakal. A aj sa dočkal a to príchodu hliadky mestskej polície. Tá zistila, že 43-ročný muž z Nových Zámkov, ktorého museli mestskí policajti aj prebudiť, javil známky nadmerného požitia alkoholických nápojov. Policajná správa neuvádza, či skutočne mienil pán Ivan v tento deň aj jazdiť, v každom prípade však kuchynku, ako i firmu musel opustiť.

Dezorientovaná babička

V sobotu v podvečerných hodinách preverovala jedna z hliadok MsP telefonický oznam, v ktorom volajúca upozornila mestských policajtov na staršiu pani motajúcu sa na zastávke autobusov pod Novým mostom. Tá zjavne nevedela kde je, ani ako sa volá. Mala našťastie pri sebe doklad totožnosti. Z neho hliadka zistila adresu dezorientovanej ženy, spojila sa s jej nevestou a babičku následne odviezli do Petržalky, kde býva. Pred panelovým domom na stratenú babičku čakala už jej nevesta.

Plamene v podchode

        V nedeľu podvečer v podchode na Hodžovom námestí pri výstupe smerom na Palisády niekto neznámy úmyselne zapálil odpadkový kôš. O vzniknutej situácii operačný pracovník mestskej polície okamžite informoval bratislavských hasičov a tí si s plameňmi hravo poradili v priebehu niekoľkých minút. Meno toho, kto sa takýmto spôsobom zabával zostáva zatiaľ neznáme.

S rozbitou hlavou na konečnej

Na parkovisku neďaleko konečnej stanice autobusov MHD v Petržalke na Úderníckej ulici pozornosť vodiča jedného z autobusov upútal muž nevládne ležiaci na zemi. Tento sa  nedokázal postaviť na vlastné nohy a mestskí policajti zároveň zistili, že 43-ročný muž, ktorý javil známky opilosti, má aj krvácajúcu ranu na hlave. Preto mu poskytli prvú pomoc a privolali sanitku rýchlej zdravotníckej pomoci. Záchranári potom odviezli zraneného muža do najbližšej nemocnice.

 

 

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 8.7.2008 / 8.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.