Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 42. týždni 2006

Dátum: 04.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 42. týždni 2006

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 16. októbra do 22. októbra 2006

Najviac priestupkov zistili hliadky na Radlinského ulici

V priebehu uplynulého týždňa riešili bratislavskí príslušníci mestskej polície 2131 udalostí. Medzi nimi bolo aj 175 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali neopodstatnenými.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo 782 priestupkov zo strany vodičom voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 68 prípadov neoprávneného obsadenia vyhradených parkovacích miest. Kontroly zamerané na taxikárov odhalili 8 nedostatkov.

Pojem čistota a poriadok nič nehovoril pre 183 priestupcov, spoločnú reč so zásadami ambulantného predaja a trhového poriadku nenašlo 27 tiežpredajcov. 164 motoristov svoje vozidlá bez problémov zaparkovalo na trávnatých plochách.

V zóne s dopravným obmedzením sa v priebehu týždňa stalo 198 priestupkov a v pešej zóne ich hliadky zistili 87. Stanovené záverečné hodiny nestihli dodržať vo viacerých zábavných a reštauračných zariadeniach a priestupkov tohto charakteru pribudlo do štatistiky 14. Na miestne úrady spracovali mestskí policajti 15 oznámení o výskyte autovrakov, alkoholické nápoje na verejných priestranstvách si bez problémov doprialo napriek zákazu ich konzumácie 137 konzumentov. V priebehu týždňa hliadky riešili aj 29 prípadov súvisiacich s obťažovaním okoloidúcich.

Z celkového počtu priestupkov sa tentokrát najviac z nich stalo na Radlinského ulici, ktorá patrí už dva týždne k zóne s dopravným obmedzením  a to 94. Na nesprávne parkujúce vozidlá nasadili hliadky MsP 460 blokovacích zariadení a 205 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť na parkoviská odťahovacích služieb.

Bezdomovci na vysoké napätie nedbali

V pondelok neskoro večer prostredníctvom telefonátu na číslo 159 upozornili občania na skupinku neznámych ľudí pohybujúcich sa v blízkosti trafostanice na Lotyšskej ulici. V tomto prípade to boli bezdomovci, ktorí v tejto trafostanici mienili stráviť noc. To, že zásah elektrickým prúdom mohol byť pre nich osudný, ich zrejme vôbec netrápilo. Prirodzene, po vysvetlení situácie sa táto skupinka pobrala hľadať iné nocľažisko a na vzniknutú situáciu boli upozornení aj pracovníci elektrární, ktorí prisľúbili trafostanicu zabezpečiť pred vstupom nepovolaných osôb.

Krášlil fasády domov

V sobotu krátko po polnoci pozornosti hliadke MsP neušlo správanie sa neznámeho muža na Františkánskom námestí. Na stenách budov, okolo ktorých prechádzal zostávali po ňom neidentifikovateľné čmáranice čiernou farbou. 23-ročný Bratislavčan zbadajúc hliadku mestskej polície vzal radšej nohy na plecia, ďaleko ale neušiel. Policajti ho zadržali a predviedli na policajné oddelenie. Čakajú ho teraz opletačky so zákonom.

Psa zabudla na balkóne

Taktiež v sobotu ale pred polnocou štekot psa nedoprial pokoj obyvateľom bývajúcim  na Koprivníckej ulici. Ten tu štekal takmer tridsať minút. Nečudo! Možno mu bola aj zima, možno mu bolo aj clivo za svojou majiteľkou. Tá ho totiž  zatvorila na balkóne a odišla na návštevu k svojej priateľke. Domov sa vrátila takmer s príchodom hliadky mestskej polície. Prirodzene, psíka z balkónového zajatia vyslobodila.

Batoľa nechali pred krčmou

V nedeľu prostredníctvom telefonátu na číslo 159 upozornili občania na skutočne ojedinelý jav. Pred pohostinským zariadením Corgoň na Suchom mýte je detský kočík a v ňom už takmer tri hodiny spokojne spinká malé batoľa. Hliadka tento oznam preverila a rodičov, ktorí svoje dieťa nechali na čerstvom vzduchu našla vo vnútri podniku. Prirodzene, títo okamžite útratu za konzumáciu v podniku uhradili a aj s batoľaťom sa pobrali radšej domov.

 

               

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.7.2008 / 4.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.