Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 41. týždni 2006

Dátum: 04.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 41. týždni 2006

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 9. októbra do 15. októbra 2006

Pešia zóna patrí chodcom

Počas uplynulého týždňa preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1953 udalostí. Medzi nimi bolo aj 202 takých, ktoré po overení  priamo na mieste sa ukázali neopodstatnenými.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo napríklad 650 priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 10 priestupkov, ktoré majú na svedomí vodiči taxislužieb. Vyhradené parkovacie miesta si bez platného oprávnenia prisvojilo 96 motoristov, 82 priestupkov smerovalo do oblasti porušenia zásad verejného poriadku.

Značnú časť minulotýždňových priestupkov tvorili porušenia týkajúce sa čistoty a poriadku – 215 prípadov, ako aj priestupky zaznamenávané v zóne s dopravným obmedzením – 119 prípadov. Trávnaté plochy si na parkoviská pre svojich štvorkolesových tátošov zvolilo 148 vodičov, 9 motoristov ich bývalé vozidlá vôbec nezaujímajú – stali sa z nich vraky a oznámenia o nich smerovali na príslušné miestne úrady. So zásadami ambulantného predaja a trhového poriadku spoločnú reč nenašlo 25 tiežpredajcov.

Čo do počtu priestupkov nerešpektovaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat do štatistiky výdatne prispeli aj majitelia psov – 100 zistení. Alkoholické nápoje na verejných priestranstvách si doprialo 122 konzumentov. V pešej zóne zistili mestskí policajti 97 porušení.

Najviac priestupkov sa stalo na Námestí SNP a to 67. Z dôvodov parkovania na zakázaných miestach si našlo na motorových vozidlách 404 motoristov namontované blokovacie zariadenie. Na pôvodných miestach si zaparkované autá nenašlo 164 vodičov a tieto skončili v areáloch odťahovacích služieb.

Bezdomovci – vysokoškoláci?

Nevedno, či sa skupinka mimobratislavských bezdomovcov rozhodla študovať na Technickej univerzite a zároveň so štúdiom využívať aj ubytovanie na Mladej garde, v každom prípade ich ale z týchto priestorov musela vykazovať hliadka mestskej polície. Usalašili sa totiž na schodoch pred študentským domovom a jeho areál značne znečisťovali. Po príchode hliadky museli svoje dočasné príbytky opustiť, pravdaže znečistené okolie ešte predtým uviedli do pôvodného stavu.

Výhodný predaj na parkovisku?

V piatok na základe oznámenia na číslo 159 zasahovala jedna z hliadok na parkovisku pred Hornbachom v Ružinove. Skupinka počerných predavačov tu náhodným klientom ponúkala na predaj za výhodné ceny rôzny tovar – od svetoznámej kozmetiky až po kuchynské nože. Nevedno, či sa im z ponúkaného sortimentu podarilo niečo predať. Za nepovolený ambulantný predaj však trhovníci zaplatili príslušné blokové pokuty.

Výtržníci skončili na polícii

Sklenená tabuľa expresa Regina neodolala v polovici týždňa vo večerných hodinách vtedy ešte neznámym vandalom. Ľudia, ktorí na nich upozornili počkali na príchod hliadky mestskej polície. Tá na základe získaných informácií od občanov vandalov zadržala na neďalekej zastávke mestskej hromadnej dopravy. Postarali sa im aj o ďalšiu cestu – tentokrát v služobnom vozidle na policajné oddelenie, kde museli motív svojho vyčíňania podrobne vysvetľovať do policajnej zápisnice.

Čistota, pol života...

Chladné rána zrejme vôbec neprekážali istému bratislavskému bezdomovcovi, ktorý sa rozhodol v sobotu ráno na očistný kúpeľ vo fontáne na Hodžovom námestí. Mestskí policajti  pre tento druh hygieny pochopenie prirodzene nemali a otužilého bezdomovca z fontány vybrali. Na očistu mu odporučili niektoré z bratislavských zariadení, ktoré na tento účel slúžia.

Požiar v Janíkovom dvore

Z okna bytu spozorovala v nedeľu večer istá Bratislavčanka stúpajúci hustý dym z Janíkovho dvora. Informáciu si nenechala len pre seba, ale zdôverila sa s ňou policajtom na čísle 159. Tí ju preverili a o začínajúcom požiari informovali bratislavských hasičov. S ohňom si poradili v priebehu krátkej chvíle.

 

       

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.7.2008 / 4.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.