Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 40. týždni 2006

Dátum: 04.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 40. týždni 2006

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 2. októbra do 8. októbra 2006

Už vyše týždňa patrí Obchodná ulica k pešej zóne

Hoci dopravný režim na Obchodnej ulici je zmenený a platný už vyše týždňa, nie všetci motoristi rešpektujú fakt, že táto bratislavská ulica patrí do pešej zóny a dopravný režim tu upravuje dopravné značenie umožňujúce vjazd len v čase od 05.00 hod. do 09.00 hod. 45 priestupkov, ktoré tu riešili hliadky mestskej polície za uplynulý týždeň je toho len dôkazom.

Celkom ale za minulý týždeň preverovali bratislavskí mestskí policajti v hlavnom meste 1962 udalostí. Medzi nimi bolo aj 211 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali neopodstatnenými.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo napríklad 710 priestupkov vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 86 prípadov zaparkovania na vyhradených parkovacích miestach bez patričného povolenia. V dvoch prípadoch vodiči bez problémov svoje vozidlá zaparkovali na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých vodičov. Bratislavskí taxikári štatistiku mestskej polície doplnili o 15 nových zistení a tieto budú mať ďalšiu dohru v rámci správneho konania.

Do oblasti porušenia zásad verejného poriadku smerovalo 98 priestupkov, čistoty a poriadku, teda skôr jej odvrátenej stránky sa týkalo

180 zistení. Zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 20 tiežpredajcov, trávnaté plochy si na parkoviská pre svojich štvorkolesových tátošov zvolilo 132 vodičov.

Zóne s dopravným obmedzením sa počas týždňa stalo 89 priestupkov a v pešej zóne 69. Záverečné hodiny nestihli dodržať v 18 reštauračných a zábavných zariadeniach, alkoholické nápoje si na verejných priestranstvách doprialo 162 priestupcov. Majitelia psov štatistiku rozšírili o 96 nových zistení a prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 46 krát.

V dôsledku parkovania na zakázaných miestach osadili hliadky na nesprávne parkujúce vozidlá 347 blokovacích zariadení. Na parkoviská odťahovacích služieb si po odtiahnuté vozidlá      muselo zájsť 186 vodičov.

Nebezpečná zábavka na Kuchajde

V stredu popoludní upozornili občania mestských policajtov v Novom Meste na skupinku školákov člnkujúcich sa na vodnej hladine jazera Kuchajda. V prístavisku mali vraj odviazať šlapacie bicykle a s nimi sa vybrali na vodu. Našťastie, až tak ďaleko sa nedostali. Na brehu ich prichytila hliadka. Policajtom chlapci tvrdili, že nič sa im nemôže stať. Nuž, pri páde do studenej vojny by pravdepodobne svoje tvrdenie zmenili. Školákov prirodzene hliadka z areálu vykázala a o ich netradičnom trávení voľného času informovala aj rodičov.

Škodná u Veľkých Františkánov

V stredu krátko pred šiestou hodinou rannou údajný pohyb u Veľkých Františkánov poriadne vystrašil upratovačku, ktorá tu chcela po nočných hosťoch poupratovať. Vypáčené dvere jej obavu len potvrdili, preto požiadala o pomoc mestskú políciu. Hliadka vináreň zabezpečila do príchodu výjazdu policajného zboru. Kto to škodnou v tomto prípade bol, zisťuje vyšetrovateľ.

Chcel sa liečiť?

Do Centra pre liečbu drogových závislostí na Hraničnej ulici sa v piatok podvečer domáhal vstupu 31-ročný Bratislavčan. Tomu zrejme vôbec neprekážalo, že vzhľadom k pokročilému času mu už nemal kto podať pomocnú ruku. Našťastie, jeho vyčíňanie neušlo pozornosti okoloidúcej hliadke mestskej polície a tá násilníkovi rázne dohovorila, aby od svojho konania upustil. Liečbu napokon tento muž nepotreboval, potreboval sa len niekde poriadne odreagovať.

Vďaka psovi skončila pred vyšetrovateľom

Porušenie všeobecne záväzného nariadenia o vodení psov v Petržalke malo v piatok dohru na policajnom oddelení. Na Fedinovej ulici totiž 20-ročná slečna venčiaca svojho psa bez vôdzky fyzicky napadla príslušníka mestskej polície. Po tom, čo odmietla predložiť doklad totožnosti policajta kopla. Možno si vtedy ani neuvedomila, že takto sa dopustila trestného činu útoku na verejného činiteľa. Psa po kopnutí policajta prirodzene dovenčila a skončila na policajnom oddelení.

V autoservise našťastie nehorelo

V nedeľu predpoludním hustý dym poriadne vystrašil obyvateľov z okolia Hodonínskej ulice. Ten sa mal šíriť z priestoru jedného autoservisu. Hliadka mestskej polície podozrenie obyvateľov okamžite preverila a pôvodcu nepríjemného dymu vzápätí aj odhalila. Za servisom totiž istý starší pán spaľoval záhradný odpad. Oheň musel prirodzene zahasiť.

 

       

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.7.2008 / 4.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.