Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 39. týždni 2006

Dátum: 04.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 39. týždni 2006

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 25. septembra do 1. októbra 2006

Autovrakov viac ako dosť

V priebehu posledného septembrového týždňa preverovali príslušníci bratislavskej mestskej polície v hlavnom meste 1884 udalostí. Medzi nimi bolo aj 234 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali neopodstatnenými.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo napríklad 635 priestupkov motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. V troch prípadoch bez problémov vodiči zaparkovali svoje vozidlá na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých vodičov. 101 motoristov  si bez povolenia prisvojilo vyhradené parkovacie miesta.

Do štatistiky sa dostalo aj 105 priestupkov proti verejnému poriadku, 217 priestupkov sa týkalo čistoty a poriadku. Zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 27 „tiežpredajcov“, trávnaté plochy na parkovisko pre svojho štvorkolesového tátoša využilo 120 vodičov.

V zóne s dopravným obmedzením zistili v priebehu týždňa hliadky mestskej polície 85 porušení a v pešej zóne sa stalo 52 priestupkov. Na miestne úrady smerovalo 15 oznámení o výskyte autovrakov, ich majiteľom začne plynúť 30 dňová lehota na ich odstránenie z verejných priestranstiev.

O značnú časť priestupkov sa postarali nerešpektovaním všeobecne záväzných nariadení aj majitelia psov a tí štatistiku doplnili o 110 nových zistení. Dodržať stanovené záverečné hodiny nestihli v 22 zábavných a reštauračných zariadeniach. O niečo menej ale na druhej strane bolo priestupkov z titulu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 72, ale aj obťažovania okoloidúcich neprispôsobilými občanmi – 48.

Najviac priestupkov hlásili hliadky opäť z Námestia SNP a to 75. Na parkoviská odťahovacích služieb si pre odtiahnuté vozidlá muselo zájsť 172 vodičov, 338 motoristov z dôvodov parkovania na zakázaných miestach si našlo na vozidle blokovacie zariadenie.

Marka policajti nakoniec našli

V utorok popoludní oznámila na stanicu mestskej polície v Petržalke zúfalá matka 6-ročného Mareka jeho nezvestnosť. Chlapec sa stratil niekde na Mamateyovej ulici. Do okolia sa preto rozbehli hliadky mestskej polície a  po niekoľkých minútach strateného chlapca našli na Jankolovej ulici. Vystrašeného ho naložili do služobného auta a odviezli domov, kde na neho už čakala nešťastná matka.

Na Poštovej ulici rinčalo sklo

Vo štvrtok krátko po tretej hodine ráno spozorovala jedna z hliadok MsP na Poštovej ulici päticu mládencov. Vzápätí tichou ulicou bolo počuť zvuk rinčiaceho skla. Ten sa šíril z istej neďalekej prevádzky. Policajti zasiahli a medzi päticou bol aj 18-ročný mládenec s krvácajúcou rukou. Ranu mu na mieste hliadka ošetrila a zabezpečila jeho prevoz sanitkou rýchlej zdravotníckej pomoci na vyšetrenie do najbližšej nemocnice. Jeho zvyšní štyria kamaráti skončili na policajnom oddelení.

Jesenné upratovanie?

V nedeľu popoludní zasahovali mestskí policajti aj na Furdekovej ulici. Jeden z nájomníkov sa totiž pustil do prerábania bytu a odpad veselo hádzal vedľa kontajnerového stojiska. Hliadka pre tento spôsob jesenného upratovania prirodzene pochopenie nemala a ten, čo neporiadok spôsobil ho musel poupratovať a navyše zaplatiť aj 500 korunovú pokutu.

Štipľavý dym zamoroval okolie

        V ten istý deň skoro ráno hustý, štipľavý dym nedoprial pokojný spánok ľuďom v okolí Račianskej ulice. Šíril sa od bývalej Ferony a hliadka mestskej polície zistila jeho pôvodcu. Do opaľovania káblov sa tu pustil jeden bezdomovec. Ten prácu po príchode hliadky prirodzene už nedokončil, oheň musel  zahasiť a pobral sa preč.

Poliklinika nie je nocľaháreň

Nocľaháreň z polikliniky na Tehelnej ulici si mienili urobiť v piatok viacerí bezdomovci. Tí sa rozložili na treťom poschodí a priestor nie a nie opustiť. Urobili tak až po zásahu hliadky mestskej polície.

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.7.2008 / 4.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.