Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 38. týždni 2006

Dátum: 04.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 38. týždni 2006

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 18. septembra do 24. septembra 2006

Autovraky opäť aktuálne

V priebehu uplynulého týždňa preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1929 udalostí. Medzi nimi bolo aj 183 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali neopodstatnenými.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo 683 prehreškov vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 110 prípadov neoprávneného obsadenia vyhradených parkovacích miest bez platného povolenia. V jednom prípade to bolo aj miesto určené pre zdravotne postihnutých vodičov.

Do oblasti porušení pravidiel verejného poriadku smerovalo 82 priestupkov, čistota a poriadok bola ľahostajná pre 196 priestupcov, zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nedodržalo 21 „tiežpredajcov“. Trávnaté plochy si za parkoviská pre svojich štvorkolesových tátošov zvolilo 126 motoristov. V zóne s dopravným obmedzením sa počas týždňa stalo 177 priestupkov a v pešej zóne o niečo menej -35. Na mieste úrady  smerovalo 8 oznámení o výskyte autovrakov, problém s dodržaním stanovených záverečných hodín nemalo 21 prevádzkárov reštauračných a zábavných zariadení.

Majitelia psov zdá sa, napriek hroziacim sankciám v podobe blokových pokút si ťažkú hlavu nerobia s dodržiavaním všeobecne záväzných nariadení upravujúcich podmienky chovu domácich zvierat. Presvedčilo sa o tom napokon minulý týždeň 108 z nich. Alkoholické nápoje na verejných priestranstvách si bez problémov doprialo 105 konzumentov, žobráci dali o sebe vedieť v 33 prípadoch.

S blokovacím zariadením na nesprávne parkujúcom vozidle sa stretlo 387 vodičov, 207 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť na parkoviská odťahovacích služieb. Najviac priestupkov sa aj tentokrát stalo na Námestí SNP a to 120.

Z parčíku neváhala urobiť smetisko

V utorok zavolali občania mestských policajtov na Kempelenovu ulicu. Blízky parčík sa tu menil z hodiny na hodinu na jedno veľké stavebné smetisko. Pôvodcu znečistenia sa podarilo hliadke zistiť veľmi rýchlo. Odpad spôsobený prerábaním bytu  43-ročnej Bratislavčanky táto bez problémov likvidovala skutočne netradičným spôsobom. Vyslúžila si za to blokovú pokutu vo výške 1000 korún a prirodzene znečistené miesta musela dať ešte pekne do poriadku.

Zatúlal sa z Dúbravky do Lamača

Vo štvrtok neskoro v noci požiadali o pomoc mestských policajtov obyvatelia Lamača. Na Studenohorskej ulici sa totiž už vyše šesť hodín pohyboval neznámy starý pán. Bol značne dezorientovaný a ani sám nevedel, kde býva. Hliadke mestských policajtov sa to ale podarilo zistiť. Starý pán sa totiž do Lamača pešo vybral z neďalekej Dúbravky a cestu späť už nevedel nájsť. Hliadka ho preto naložila do služobného auta a krátko pred polnocou odviezla späť domov.

Pes pohrýzol vlastnú pani

Štekot, vrčanie a hryzenie. To bol obraz vzájomnej bitky dvoch psov v sobotu popoludní na Vrútockej. Jeden z chlpatých bitkárov následne zaútočil aj na ženu, ktorá stála obďaleč. K slovu sa preto dostali mestskí policajti. Tí psov od seba oddelili a ako sa ukázalo neskôr, o pohryzenie človeka sa postaral pes, s ktorým bola v tom čase na prechádzke jeho pani. K druhému bitkárovi sa nikto nehlásil, preto hliadka zavolala pracovníkov Slobody zvierat a tí psa bez pána odchytili a umiestnili v útulku na Poliankach.

Pred zákonom sa skrýval medzi bezdomovcami

V nedeľu večer dala o sebe vedieť skupinka bezdomovcov pri nákupnom stredisku na Trnavskej ulici. Odpadkami znečisťovali verejné priestranstvo, preto zasiahli mestskí policajti. Pri kontrole totožnosti priestupcov sa ale ukázalo, že jeden z nich, ktorý sa legitimoval dokladom 31-ročného Bratislavčana, komunitu bezdomovcov už mal vymeniť za inú a to spoluväzňov niektorého z nápravno-výchovných zariadení. Putoval prirodzene na policajné oddelenie.

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.7.2008 / 4.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.