Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 37. týždni 2006

Dátum: 04.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 37. týždni 2006

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 11. septembra do 17. septembra 2006

Nedisciplinovanosť niektorých majiteľov psov

Počas uplynulého týždňa riešili bratislavskí mestskí policajti 1658 udalostí. V 160 prípadoch preverovali aj informácie od občanov poukazujúce na páchanie protispoločenskej činnosti, tieto sa ale po overení hliadkami priamo na mieste ukázali neopodstatnenými.

Opodstatnenými ale bolo 582 priestupkov vodičov proti pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 115 prípadov neoprávneného obsadenia vyhradených parkovacích miest. Päť bratislavských taxikárov bude musieť zistené nedostatky zdôvodňovať na príslušnom správnom orgáne.

97 minulotýždňových priestupkov smerovalo do oblasti porušovania zásad verejného poriadku, 148 priestupkov majú na svedomí priestupcovia, pre ktorých pojem čistota a poriadok je neznámym spojením. Zásadám ambulantného predaja a trhového poriadku sa svojím správaním spreneverilo 19 „tiežpredajcov“, trávnaté plochy si na parkovanie pre svojich štvorkolesových tátošov zvolilo 88 motoristov.

V zóne sa dopravným obmedzením zistili mestskí policajti v priebehu týždňa 98 porušení a v pešej zóne sa stalo 53 priestupkov. V niektorých reštauračných a zábavných zariadeniach ich prevádzkovatelia nestihli dodržať stanovené záverečné hodiny a z tohto dôvodu sa preto 15 krát dostali k slovu hliadky MsP.

Štatistiku mestskej polície porušovaním všeobecne záväzných nariadení intenzívne dopĺňajú aj majitelia psov a tí do nej prispeli 120 zisteniami.  Dúšky piva či lacného vína si na verejných priestranstvách doprialo 92 priestupcov a žobrákom ich aktivity hliadky prekazili v 38 prípadoch. V areáloch odťahovacích služieb skončilo 126 nesprávne parkujúcich vozidiel a 328 motoristov si našlo na kolesách áut blokovacie zariadenie.   

Najviac priestupkov sa aj tentokrát stalo na Námestí SNP a to 90.

Konflikt na Varšavskej ulici      

V utorok podvečer  na základe telefonátu na číslo 159 zasahovala jedna z hliadok MsP na Varšanskej ulici. Tu mal neznámy muž fyzicky napádať ženu s dieťaťom v kočiariku. Trojicu už hliadka na ulici nezastihla, ale našla ich doma v zanedbanom byte plnom cigaretových ohorkov a vypitých fliaš od alkoholu. K slovu sa dostali aj pracovníci rýchlej zdravotníckej pomoci, ktorí rozhodli o prevoze ani nie dvojmesačného dieťaťa s matkou do nemocnice. To sa nepozdávalo agresívnemu mužovi. Ten začal fyzicky napádať hliadku i zdravotníkov. K slovu sa dostali preto donucovacie prostriedky. S putami na rukách si muž ľahol na zem a údermi hlavy o ňu sa zranil. Do nemocnice putoval aj on. Pre podozrenie zo spáchania trestného činu mestská polícia prípad odstúpila na doriešenie orgánom činným v trestnom konaní.

Zásobovacia dodávka zničila pouličnú lampu

Neopatrnosť vodiča zásobovacej dodávky v stredu ráno mala za následok dopravnú nehodu na bratislavskom Františkánskom námestí. Vodič s autom zachytil a následne zničil liatinovú lampu pouličného osvetlenia, čím spôsobil škodu za niekoľko desiatok tisíc korún. Okoloidúci Bratislavčania o nehode okamžite informovali mestskú políciu a jej príslušníci na jej miesto privolali „nehodovku“ z prvého bratislavského okresu. Táto kuriózna dopravná nehoda v pešej zóne sa okrem vysokej škody na samotnej lampe zaobišla bez zranení okoloidúcich.

Zuby ho určite neboleli

Čakáreň zubnej pohotovostnej ambulancie na Drieňovej ulici si zamenil za nocľaháreň 54-ročný bezdomovec. Zuby ho zrejme neboleli, pretože svojím správaním obťažoval pacientov, ktorí pomoc stomatológa skutočne potrebovali. Privolaná hliadka bezdomovca z čakárne vykázala.

 

 

 

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.7.2008 / 4.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.