Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 35. týždni 2006

Dátum: 04.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 35. týždni 2006

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 25. augusta do 3. septembra 2006

Majitelia psov nerešpektujú platné nariadenia

Počas posledného prázdninového týždňa preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1686 udalostí. V 143 prípadoch to boli aj oznámenia občanov poukazujúce na páchanie priestupkov, či možnej trestnej činnosti. Po overení hliadkami priamo na mieste sa ale tieto ukázali neopodstatnenými.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo 627 priestupkov vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 106 prípadov neoprávneného parkovania na vyhradených parkovacích miestach bez platného povolenia. V štyroch prípadoch vodiči zaparkovali svoje vozidlá na miestach pre zdravotne postihnutých motoristov. Kontroly neobišli ani vodičov taxislužieb a u nich zistili šesť porušení, ktoré budú mať dohru v rámci správneho konania.

Do oblasti porušenia zásad verejného poriadku smerovalo 66 porušení, čistota  poriadok bola ľahostajná pre 180 priestupcov. Spoločnú reč so zásadami ambulantného predaja  a trhového poriadku akosi nenašlo 13 tiežpredajcov. So zaparkovaním vozidla na trávnatých plochách si ťažkú hlavu nerobilo 123 vodičov. V zóne s dopravným obmedzením sa stalo 65 priestupkov a v pešej zóne ich bolo 36. 12 krát riešili hliadky aj prípady nedodržania záverečných hodín v reštauračných a zábavných zariadeniach.

„Aktívni“ čo do počtu priestupkov boli aj majitelia psov, ktorí štatistiku mestskej polície doplnili o 105 nových zistení. Chutilo aj konzumentom lacného čuča na verejných priestranstvách a tí sa do kontaktu s hliadkami dostali 146 krát. Vyskytli sa aj prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi a žobrajúcu živnosť týmto ľuďom hliadky prekazili v 24 prípadoch.

V priebehu týždňa sa na parkoviskách odťahovacích služieb ocitlo 74 nesprávne parkujúcich vozidiel. Na ďalších 308 vozidiel parkujúcich na zakázaných miestach nasadili hliadky blokovacie zariadenia. Najviac priestupkov sa aj tentokrát stalo na Námestí SNP a to 88.

Jazda pod vplyvom alkoholu ho vôbec netrápila

Vo štvrtok krátko po desiatej hodine večer pozornosti hliadky mestskej polície v Dúbravke neušiel vodič osobného auta brázdiaci túto ulicu krížom krážom. Dôvod, prečo mu nestačil jeden jazdný pruh sa ukázal hneď po zastavení vozidla. Spoločnosť za volantom Bratislavčanovi robil majster alkohol. Preto ďalšia cesta nezodpovedného vodiča už viedla v sprievode mestských policajtov na príslušné policajné oddelenie a tu sa ukázalo, že za podobnú jazdu bol už v minulosti riešený a navyše mu bol uložený aj zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Zdá sa, že z prvého prípadu sa nepoučil a tak ho teraz čakajú opletačky so zákonom.

Ovčiaka z kanála za zachraňovala Sloboda zvierat

Nevedno ako sa dostal statný nemecký ovčiak do kanála pri materskej škôlke na Exnárovej ulici. Psíkovi zo zajatia nedokázali pomôcť mestskí policajti, na slobodu ho dostali až pracovníci Slobody zvierat. Nakoľko sa k uväznenému ovčiakovi nikto nehlásil, skončil v útulku na Poliankach.

Bola im zima?

Táborák, oheň ktorého bolo vidieť na vzdialenosť niekoľkých metrov si rozložili počas víkendu na Hradskej ulici traja bezdomovci. Dlho sa ale pri ohníku neohrievali. Stop spaľovaniu haraburdia urobila zasahujúca hliadka mestskej polície. Bezdomovci museli po jej zásahu prirodzene oheň uhasiť a pobrali sa preč do tmavých bratislavských ulíc.

Vandali poškodili sochu H. Ch. Andersena

Neznámi vandali v noci zo štvrtka na piatok poškodili sochu dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena, ktorá je umiestnená na Hviezdoslavovom námestí. Páchatelia z podstavca sochy odlomili jednu rozprávkovú postavičku - a to bronzovú kačičku, čím spôsobili škodu za viac ako 100 000 korún. Hliadky mestskej polície prehľadali okolie námestia, ale bronzový odliatok nenašli. Je pravdepodobné, že kačička skončí v zberných surovinách a preto polícia bude pátrať aj týmto smerom. V prípade odhalenia vandalov týmto hrozí za poškodzovanie cudzej veci niekoľkoročný trest odňatia slobody.

 

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.7.2008 / 4.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.