Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 34. týždni 2006

Dátum: 04.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 34. týždni 2006

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 21. augusta do 27. augusta 2006

Dodržiavanie záverečných hodín pre niektorých krčmárov je neznámy pojem

Počas predposledného prázdninového týždňa preverovali hliadky mestskej polície 1820 udalostí. Medzi nimi bolo aj 173 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali neopodstatnenými.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo 623 previnení vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. V dvoch prípadoch motoristi bez problémov zaparkovali svoje vozidlá na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých vodičov, hoci oprávnenie na to nemali. Vyhradené parkovacie miesta si ale počas týždňa „prisvojilo“ 132 vodičov. Osem priestupkov minulého týždňa sa týkalo udalostí súvisiacich s výkonom taxislužby.

Do oblasti porušovania zásad verejného poriadku smerovalo 111 priestupkov, čistota a poriadok bola ľahostajná 158 priestupcom.  So zásadami ambulantného predaja a trhového poriadku nenašlo spoločnú reč 25 predajcov, trávnaté plochy si na parkoviská pre svojich štvorkolesových tátošov zvolilo 96 vodičov. V zóne s dopravným obmedzením sa v priebehu týždňa stalo 157 priestupkov a v pešej zóne ich hliadky zistili 39.

S dodržiavaním záverečných hodín sa počas týždňa akoby vrece roztrhlo. Porušení tohto druhu zistili policajti až 24. Chutilo aj pivárom a milovníkom lacného vína, tí si tieto nápoje na verejných priestranstvách dopriali 124 krát. O máličko sa zvýšili aj prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi a hliadky žobrajúce aktivity prekazili týmto ľuďom 40 krát. Psíčkári sa do štatistiky zapísali 78 prípadmi nerešpektovaním príslušných všeobecne záväzných nariadení upravujúcich podmienky chovu a vodenia domácich zvierat.

Najviac priestupkov sa opäť stalo na Námestí SNP a to 103. 399 motoristov si našlo na svojich nesprávne parkujúcich vozidlách nasadené blokovacie zariadenie a 149 vodičov si po vozidlá muselo zájsť na parkoviská odťahovacích služieb. Tieto im boli totiž odtiahnuté.

Peugeot bez autorádia

V pondelok krátko po dvadsiatej hodine na Jasovskej ulici v Petržalke pozornosti hliadke MsP neušiel zaparkovaný Peugeot 306 s rozbitým sklom. V aute už ale chýbalo autorádio. Nakoľko sa v tomto prípade jednalo o podozrenie zo spáchania trestného činu, prípad si na mieste prevzala hliadka policajného zboru. Kto sa na spomínané autorádio ulakomil, nie je známe.

Krádež maskovali s malým dieťaťom

Vo štvrtok podvečer na základe telefonátu na číslo 159 zasahovala jedna z hliadok mestskej polície na ulici Fraňa Kráľa. Dve počerné Rómky spolku s malým dieťaťom tu totiž okradli nič netušiacu Bratislavčanku. Dlhoprsté mimobratislavské straky hliadka zadržala a našla aj peňaženku, o ktorú tieto pripravili nič netušiace ženy. Tie v sprievode policajtov smerovali na najbližšie policajné oddelenie a tu sa s obeťou krádeže stretli opäť. Okradnutá prišla totiž nahlásiť krádež a to zrejme netušila, že veci bude mať späť a zlodejkám sa bude môcť pozrieť priamo do očí.

Na Passate ruskej ambasády sa nepovozil

Strieborný VW Passat s diplomatickými evidenčnými číslami patriaci veľvyslanectvu Ruskej republiky zaparkovaný na ulici 29.augusta, si vzal na mušku 19 ročný mládenec z Hruštína z Dolnokubínskeho okresu. Na vozidle sa mu podarilo rozbiť zadné okno, no zároveň s padajúcimi črepinami z neho sa spustil aj autoalarm. To už o pokuse  krádeže vedeli prostredníctvom telefonátu na číslo 159 aj na mestskej polícii. Na miesto preto vyrazila jedna z hliadok a tá v priebehu niekoľkých minút zadržala podozrivého vlamača. Ten sa k úmyslu zmocniť sa vozidla priznal a prirodzene skončil na príslušnom policajnom oddelení.

Finančné prilepšenie policajti odmietli

V Petržalke na Beltiarskej ulici neodolal nárazu Renaultu Thalia stĺp verejného osvetlenia. O náraz sa postaral v sobotu neskoro večer 61-ročný vodič spomínaného auta. Ten sa snažil po nehode z miesta ujsť, no zabránila mu v tom hliadka mestskej polície. Už pri prvom kontakte s vodičom bolo hliadke zrejmé, že do kabíny auta si zobral aj neželaného spolujazdca a to alkohol. Podgurážený vodič začal s policajtmi vyjednávať a každému ponúkal 5000 korún, vraj nech na všetko zabudnú. Nestalo sa a k slovu sa dostala privolaná nehodovka. Aj tú chcel pán Peter finančne odmäkčiť. Opäť nepochodil a navyše ho ešte čakajú opletačky so zákonom – dopustil sa totiž trestného činu podplácania.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.7.2008 / 4.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.