Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 51. týždni 2007

Dátum: 03.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 51. týždni 2007

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 17. decembra do 23. decembra 2007

S parkovaním si mnohí vodiči ťažkú hlavu nerobia

V priebehu predposledného týždňa roku 2007 preverovali bratislavskí mestskí policajti v hlavnom meste 1559 udalostí. Medzi nimi bolo aj 166 takých prípadov, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli napríklad previnenia vodičov voči pravidlám plynulosti a bezpečnosti v cestnej premávke a tých bolo 651. Parkovacie miesta bez patričného povolenia si prisvojilo 95 motoristov, v oblasti porušovaní pravidiel verejného poriadku zistili hliadky počas týždňa 45 priestupkov.

Svojou troškou do štatistiky prispeli aj majitelia psov obchádzaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat. Takýchto prípadov bolo 19.

Značne zastúpenou kategóriou boli aj priestupky týkajúce sa čistoty a poriadku a tých bolo 103. So zásadami ambulantného predaja a trhového poriadku spoločnú reč nedokázalo nájsť 18 tiežpredajcov. Motorové vozidlá na trávnatých plochách bez problémov v rozpore s platnými všeobecne záväznými nariadeniami zaparkovalo 107 vodičov.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením sa stalo v sledovanom období 185 priestupkov a v pešej zóne ich zistili hliadky 38. Vyskytli sa aj prípad obťažovania okoloidúcich žobrákmi a to 15 krát, ako aj konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a to 77 krát.

Najviac priestupkov sa stalo opäť na Námestí SNP a to 57. Blokovacie zariadenie na kolesá nesprávne parkujúcich vozidiel použili hliadky MsP v 485 prípadoch a vozidlá priestupcov boli odtiahnuté v 180 prípadoch.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 3.7.2008 / 3.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.