Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 47. týždni 2007

Dátum: 03.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 47. týždni 2007

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 19. novembra do 25. novembra 2007

Prvenstvo v priestupkoch patrilo Mlynským nivám

V priebehu uplynulého týždňa do štatistiky mestskej polície v Bratislave pribudlo 1764 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 175 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo 735 priestupkov o ktoré sa postarali motoristi nerešpektovaním príslušných ustanovení zákona č. 315/1996 o premávke na pozemných komunikáciách. Vyhradené parkovacie miesta si prisvojilo 77 vodičov, v oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky 48 porušení. Čistota a poriadok boli nič nehovoriacimi slovami pre 145 priestupcov.

V zóne s dopravným obmedzením sa počas týždňa stalo 163 priestupkov a v pešej zóne sa do kontaktu s priestupcami dostali hliadky 68 krát. Motorové vozidlá na trávnatých plochách v rozpore so všeobecne záväznými nariadeniami zakazujúcimi tento druh parkovania odstavilo 181 vodičov. Na povinnosť dodržať stanovené záverečné hodiny akosi pozabudlo 9 prevádzkárov v reštauračných a kaviarenských zariadeniach, alkoholické nápoje na verejných priestranstvách si bez problémov doprialo 64 konzumentov. Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi zistili hliadky mestskej polície v 14 prípadoch.

Najviac priestupkov sa tentokrát stalo na Mlynských nivách a to 39. Blokovacie zariadenie na kolese svojho auta si našlo 480 vodičov a 179 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť na parkoviská odťahovacích služieb do Čierneho lesa a na Bazovu ulicu.

Vylepovanie plagátov sa im nepodarilo

V nedeľu dve hodiny po polnoci spozoroval operátor kamerového systému štvoricu mladých ľudí vylepujúcich reklamné plagáty na sklenené výplne podchodu na Trnavskom mýte. Mužom vo veku 19 až 24 rokov vzápätí klepla po prstoch jedna z hliadok mestskej polície. Plochy, ktoré plagátmi znečistili museli prirodzene očistiť a všetkých štyroch neminula prirodzene ani bloková pokuta.

Stratená Martina na Vianočných trhoch

V piatok krátko po 19.00 hod. sa svojim rodičom na Františkánskom námestí stratilo 9-ročné dievčatko. Malú Martinku našla jedna z hliadok mestskej polície, tej sa však nepodarilo priamo na námestí nájsť jej rodičov. Šťastím v tomto prípade bolo, že dievčatko vedelo kde býva. Hliadka ju preto odviezla priamo do rodičovského bytu v Starom Meste.

Nepozornosť mladú ženu stála takmer život

V stredňajšie ráno sa stalo takmer osudným pre 29 ročnú ženu z detvianskeho okresu. Tá krátko pred ôsmou hodinou náhle vkročila do jazdnej dráhy osobnému motorovému vozidlu na ulici Pri kríži v Dúbravke. Vodič auta už pre krátku vzdialenosť nestihol toto bezpečne zastaviť a nepozornú ženu zrazil. Ešte do príchodu pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci poskytli zranenej žene prvú pomoc spolu s náhodnými svedkami nehody dúbravskí mestskí policajti. Záchranári neskôr  nepozornú ženu previezli sanitkou na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

Bezvládny muž skončil v nemocnici

Lekárske ošetrenie potreboval aj neznámy muž, ktorého v objekte Doprastavu na Košickej ulici našiel v sobotu predpoludním strážnik tohto podniku. Ten privolal hliadku mestskej polície a nakoľko sa muž sťažoval na zdravotné problémy, mestskí policajti zabezpečili jeho prevoz sanitkou rýchlej zdravotníckej pomoci do najbližšej nemocnice.

 

 

 

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 3.7.2008 / 3.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.