Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 46. týždni 2007

Dátum: 03.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 46. týždni 2007

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 12. novembra do 18. novembra 2007

Parkovali na cudzom a neskôr platili

V priebehu uplynulého týždňa do štatistiky mestskej polície v Bratislave pribudlo 1671 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 140 takých prípadov, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo napríklad 743 priestupkov, o ktoré sa postarali motoristi nerešpektovaním príslušných ustanovení zákona o premávke na pozemných komunikáciách. Vyhradené parkovacie miesta si prisvojilo bez povolenia 105 vodičov, trávnaté plochy si za miesto zaparkovania pre svojho štvorkolesového tátoša zvolilo 153 vodičov.

V oblasti porušovania pravidiel verejného poriadku zistili hliadky 54 priestupkov, čistota a poriadok bola ľahostajná pre 119 priestupcov. Na neporiadok okolo kontajnerových stojísk mestskí policajti správcov a majiteľov domov upozorňovali 13 krát, v rozpore so zásadami ambulantného predaja a trhového poriadku predávalo svoje výrobky 9 predávajúcich.

V zóne s dopravným obmedzením sa v priebehu týždňa stalo 153 priestupkov a v pešej zóne ich hliadky zistili 52. Alkoholické nápoje na verejných priestranstvách napriek zákazu ich konzumácie si plnými dúškami doprialo 48 priestupcov a prípady obťažovania okoloidúcich museli riešiť hliadky 27 krát.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že blokovacie zariadenia na kolesách nesprávne parkujúcich vozidiel sa objavili v 490 prípadoch a vozidlá priestupcov pracovníci odťahovacích služieb odtiahli na parkoviská v Čiernom lese a na Bazovu ulicu 198 krát. Najviac priestupkov sa stalo na Námestí SNP a to 46.

Bicykel namiesto periny

V utorok nedopriali mestskí policajti pokojný spánok 45-ročnému mužovi, ktorý si večer „schrúpol“ neďaleko čerpacej stanice Slovnaft na Korytníckej ulici. Spáčovi bola pravdepodobne zima, pretože pred chladom sa chránil tak, že sa jednoducho prikryl s bicyklom. Hliadka mestskej polície prerušila sen tomuto mužovi a ten sa ho pobral dospať radšej domov.

Medzi bezdomovcami aj dve maloleté deti

V nedeľu v štvrtom bratislavskom okrese mestskí a štátni policajti upriamili svoju pozornosť aj na miesta kde sa s obľubou zdržiavajú ľudia bez strechy nad hlavou. Polícia má totiž poznatky, že medzi nimi sa skrývajú aj takí, po ktorých z dôvodov páchania rôznorodej trestnej činnosti polícia pátra a to sa potvrdilo aj teraz. Prekontrolovali 19 miest, kde sa bezdomovci zdržiavajú a v nich  40 ľudí. Medzi nimi boli aj dve osoby celoštátne hľadané políciou, ale aj dve matky spolu s maloletými deťmi. O ich osud sa začnú zaujímať pracovníčky odboru sociálnych vecí karloveského miestneho úradu, na ktorý tento poznatok mestskí policajti nahlásili.

Za vulgárne správanie vykázaní z kostolov

Kostol Saleziánov na Miletičovej ulici si dvaja bezdomovci zvolili za miesto, v ktorom sa rozhodli narúšať priebeh svätej omše. Veriacich častovali vulgarizmami, pričom s k nim aj hrubo správali. Hliadka mestskej polície oboch z kostola pochopiteľne vykázala. Svojich nasledovníkov títo dvaja mali aj v kostole Svätého Ladislava na Špitálskej ulici. Omšu si navyše krátili aj popíjaním lacného čuča a kostol nie a nie opustiť. Stalo sa tak až vo chvíli, kedy ich zo svätostánku vyviedla privolaná hliadka mestskej polície.

 

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 3.7.2008 / 3.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.