Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 45. týždni 2007

Dátum: 03.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 45. týždni 2007

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 5. novembra do 11. novembra 2007

Na Námestí SNP opäť najviac priestupkov

V uplynulom týždni do štatistiky mestskej polície v Bratislave pribudlo 1767 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 156 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo napríklad 822 priestupkov, ktoré si pripísali na svoj vrub motoristi nerešpektovaním príslušných ustanovení zákona č. 315/1996 o premávke na pozemných komunikáciách. Vyhradené parkovacie miesta si prisvojilo bez patričného povolenia 117 vodičov. V oblasti porušovaní pravidiel verejného poriadku zistili hliadky 29 priestupkov a čistota a poriadok bola ľahostajná pre 107 priestupcov.

Trávnaté plochy v rozpore so všeobecne záväznými nariadeniami si ako miesto zaparkovania pre svojho štvorkolesového tátoša zvolilo 156 vodičov a so zásadami ambulantného predaja a trhového poriadku nevedelo nájsť spoločnú reč 7 predávajúcich.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením sa počas týždňa stalo 166 priestupkov a v pešej zóne sa do kontaktu s priestupcami dostali hliadky 46 krát. Na príslušné mieste úrady nahlásili policajti mestskej polície 13 prípadov, ktoré sa týkali vozidiel, ku ktorým sa ich pôvodní majitelia už nehlásia.

Hoci počasie vyznávačom konzumácie alkoholických nápojov pod holým nebom už nejako zvlášť nepraje, našli sa aj takí priestupcovia, ktorým to nevadilo a ktorým neprekáža ani platnosť všeobecne záväzného nariadenia zakazujúceho konzumovanie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Takýchto priestupcov bolo 62. Vyskytli sa aj prípady obťažovania okoloidúcich a to 26 krát.

Najviac priestupkov sa v priebehu týždňa stalo na Námestí SNP a to 48. Blokovacie zariadenia na kolesá nesprávne parkujúcich vozidiel použili hliadky mestskej polície v 502 prípadoch a vozidlá priestupcov boli odtiahnuté v 217 prípadoch.

Bitka na Obchodnej ulici

V sobotu dve hodiny po polnoci už väčšina ľudí spí. No a tí čo nespia a nedokážu krotiť svoje vášne sa neraz správajú tak, ako trojica 23 až 28-ročných mladíkov z Bratislavy a Chorvátskeho Grobu. Tí sa na začiatku Obchodnej ulice pustili do 21-ročného mládenca z Tajova, pričom podľa jeho vyjadrenia ho mal jeden z útočníkov udrieť zozadu stoličkou do hlavy. Po bitke sa pobrali útočníci smerom ku Kollárovmu námestiu, kde ich hliadky mestskej polície zadržali. Páchateľov na OO PZ, kam boli následne predvedení, spoznali svedkyne nočno-ranného incidentu. Poškodený na nich podal zároveň trestné oznámenie.

Z nemocnice si urobil toaletu

Začiatkom týždňa v predpoludňajších hodinách si priestor Ružinovskej nemocnice zamenil za verejné toalety 53-ročný muž z Dolného Kubína.  Ten sa zdravotníkom za ošetrenie v nemocnici poďakoval dosť netradične a to tak, že jednoducho na chodbe nemocničného zariadenia vykonal malú potrebu a z nemocnice nie a nie odísť. Vraj nemal kam ísť, pretože je bezdomovec. Strechu nad hlavou napokon získal a to v útulku na Ivánskej ceste do ktorého mu bolo odporučené ísť.

Kolesá nakoniec neukradli

Zatiaľ neznámi zlodeji si vyhliadli zaparkovanú Škodu PICK-UP na Tematínskej ulici v nedeľu krátko pred polnocou. Boli šikovní, pretože sa im z vozidla podarilo demontovať kompletné dve kolesá. Osoh z nich ale nemali, pretože zbadajúc v diaľke blížiace sa svetlá služobného motorového vozidla mestských policajtov ich donútili k ústupu a vzali radšej nohy na plecia. Demontované kolesá, náradie a zdvihák zanechali na mieste činu.

 

 

 

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 3.7.2008 / 3.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.