Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 42. týždni 2007

Dátum: 03.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 42. týždni 2007

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 15. októbra do 21. októbra 2007

Za týždeň pribudlo takmer 2000 priestupkov

V priebehu uplynulého týždňa do štatistiky mestskej polície v Bratislave pribudlo 1999 nových udalostí. Medzi nimi bolo ale aj 173 takých prípadov, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo 828 priestupkov motoristickej verejnosti voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 105 prípadov parkovania na vyhradených parkovacích miestach bez patričného oprávnenia. Do oblasti porušení zásad verejného poriadku smerovalo 75 zistení, porušovanie všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa čistoty a poriadku zistili jednotlivé hliadky v 198 prípadoch. Na neporiadok okolo kontajnerových stojísk správcov, či majiteľov domov upozorňovali mestskí policajti „neporiadnikov“ 26 krát.

V zóne s dopravným obmedzením sa počas týždňa stalo 112 priestupkov a v pešej zóne ich zistili hliadky 52. Trávnaté plochy si ako miesto na zaparkovanie svojho štvorkolesového tátoša zvolilo 219 vodičov.

Majitelia psov štatistiku mestskej polície doplnili o 34 nových prípadov, alkoholické nápoje na verejných priestranstvách napriek zákazu ich konzumácie si doprialo 97 konzumentov a prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 18 krát.

Týždňová štatistika zároveň uvádza, že 451 vodičov si na svojich vozidlách našlo blokovacie zariadenie a 187 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť na parkoviská odťahovacích služieb. Najviac priestupkov a to 62 sa stalo na Námestí SNP.

... a ihrisko pekne poupratovali

V pondelok podvečer si skupinka zabávajúcej sa mládeže za miesto trávenia voľného času zvolila detské ihrisko na Pluhovej ulici. Piati tínedžeri dlho nečinní nezostali a dlhú chvíľu si začali krátiť vysypávaním odpadkových košov. Dlho sa našťastie týmto spôsobom nebavili, pretože na ich aktivity sa bližšie pozrela jedna z hliadok MsP a urobila koniec zábavke mladým ľuďom. Tí chtiac nechtiac museli po zásahu hliadky uviesť ihrisko do pôvodného stavu.

Kontajneristi zobudili takmer polovicu sídliska

Dvaja triediči odpadu vo veľkokapacitnom kontajneri v sobotu neskoro po polnoci na Bebravskej ulici rámusom, ktorý spôsobovali pri výbere predmetov z kontajneru takmer pobudili polovicu sídliska. Do ticha sa Bebravská ulica ponorila až po zásahu hliadky mestskej polície. Dvaja muži však predmety, ktoré z kontajnera predtým povyhadzovali museli do neho opäť vrátiť späť a spôsobený neporiadok prirodzene aj poupratovať.

Za vylepovanie plagátov nasledovala pokuta

Jeden z bratislavských taxikárov spozoroval vo štvrtok po polnoci na Obchodnej ulici dvojicu mládencov vylepujúcich reklamné plagáty. Taxikár si tento poznatok nenechal len pre seba a o aktivite dvoch mládencov informoval mestských policajtov. Jedna z hliadok zasiahla a mládencov patričná bloková pokuta v tomto prípade neminula a prirodzene už vylepené plagáty museli pekne odstrániť.

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 3.7.2008 / 3.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.